Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 aydır malulen emeklilik başvurum sonuçlanmadı!?

yasminn

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
2 Eylül 2014 Güncel: http://www.engelliler.biz/forum/eme...k-basvurum-reddedildi-simdi-ne-yapacagim.html

3 Haziran 2014 Güncel: http://www.engelliler.biz/forum/eme...ilik-basvurum-sonuclanmadi-3.html#post1438416

_______
Selamlar,

Şu emeklilikle benim kadar uğraşan yoktur sanırım....

5 ay önce ilk başvurumu yapmıştım, 2,5 ay önce "60 tl" eksik prim borcumun olduğunu belirten bir yazı geldi evime, ödedim ve tekrar başvurdum.

Ödememi yaptıktan sonra odasına uğradığım SGK müdürü; "prim borcun yok, dosyanı -bölge sağlık kuruluna- yollayacağız, raporunu inceleyip karar verecekler, artık iş bizden çıktı" dedi.

1,5 aydır 170'i arıyorum ve cevap hep aynı "dosyanız il sağlık kurulunun eline geçmiş raporlarınız incelenecek size sms yoluyla bildireceğiz" diyorlar. iki günde bir arıyorum aynı şeyi dinleyip kapatıyorum...

Sizde de süreç böyle mi işledi? Ne yapmam gerek, beklemeli miyim, yoksa bir yerlere mi gitmem gerekiyor?

Not: Özürlü Sağlık Raporum % 93 - Ağır Özürlü ve Sürekli

Sevgiler,
Yasemin

Eğer tüm hizmetler SSK günlerinden oluşuyorsa emeklilik işlemleri hızlı bir şekilde sonuçlanması lazım..Fakat birden fazla sosyal güvenlik kurumunda ( Bağ-kur veya Emekli Sandığı ) hizmetinız varsa emeklilik işlemleri daha uzun sürebilir..Ancak emeklilik dosyanızda bir sorun ya da eksiklik var gibi bir eksiklik gelmiş düzeltmişsiniz. başka sorun varsa bu süre içinde adresinize bilgi yazısı gelebilir. geçikme sebebi büyük ihtimalde (Hizmet birleştirme) de kaynaklanıyor..Size emeklilik işlemlerinizin hangi aşamada olduğunu öğrenmek için başvuru yapmış olduğunuz müdürlüğe uğramanızı veya telefonla arayıp tahsis servisi ile görüşmenizi tavsiye ederim.

Ankara'daki muhatapların mail adresini bulup konuyu yazdım, onlarda benim mailimin üzerine benimde göreceğim gibi bağlılara ve sağlık kuruluna yazmış ordan gelen mesajı benimle paylaştı. mesajda "yüksek sağlık kurulunun kararı bekleniyor, henüz incelenmemiş" diyorlar.

Aslında benim sizden öğrenmek istediğim, sizin işlemleriniz de böyle uzun mu sürdü? Bir sorun mu var sizce? Böyle bekleyip olumsuz cevap alan var mı?

Yaşamı iyice çekilmez hale getiren bu bekleyişin seyri konusunda tecrübesi olan arkadaşlardan paylaşmalarını rica ediyorum.

Hiç bir sorun olmayacaktır, merak etmeyin.

Sadece, emeklilik başlangıç tarihiniz 5 ay öncesi değil, borcunuzu kapattığınız tarih olarak belirlenir, o kadar. Bunun dışında raporda bir sorun olmayacaktır...

Açıklayıcı ve kendimi biraz olsun güvende hissettiren mesajınız için teşekkür ederim.

Hala haber yok. Fizik tedavi hastanesindeyim bu yüzden siteyi ziyaret edemedim bir yazı gelmedi hala İlker bey. Açıkcası sabrım tükendi. Böyle oturup 5 aydır bekledim Temmuz'un 3. Haftası tedavim bitiyor. Bana bir yol gösterin lütfen biryerlere gideyim, derdimi anlatayım. Sizin mutlaka önereceginiz bir yer vardır. Bağcılar SGKya bagliyim, raporumun saglık kurulunda olduğunu söylüyor 170 calsanlari. Nerde bu yüksek saglık kurulu? Bizim gibi insanlar herhalde, fiziksel olarak nerede calisiyorlar bir fikir verin lütfen uzman arkadaslar

Yasemin hanım bende maluliyet tesbiti için bağcılar sgk ya müracatta bulunmuştum 8 ay sonunda elime bir evrak geldi..Zaman bazen demekki uzayabiliyor....

başvuru yaptığınız sigorta müdürlüğüne şahsen gidin. alo 170 teki şahışlar hiçbişey bilmiyor ssk ne diyorsa onlar ana göre bilgi veriyor belgeniz kaybolmuş bile olabilir yada size yazdıkları yazı elinize ulaşmamıştır. burası türkiye kendi işinizi kendiniz görün bence.

Merhaba arkadaşlar,

Evrende bu malulen emeklilik konusunda en çok yorulan engelli benimdir sanırım.

SGK'nın isteği üzerine üniversite hastanesinden aldığım "nöroloji" ve "ftr" raporlarım, 29.01.2014 tarihinde Yüksek Sağlık Kuruluna son kontrol için gönderildi. Tam tarihi Bağcılar SGK Kurumunda bu evrakla ilgilenen memur söyledi.

Sizce daha ne kadar beklerim? Sonucu nasıl öğreneceğim?

Sevgiler

cevap bekliyorum, bir fikri olan varsa paylaşırsanız sevinirim

şikayetinizi bimer den yaparmısınız acaba başvurunuzu yaptığınız sosyal güvenlik merkezinide belirterek.mum gibi dikerler ordaki memurcuk arkadaşları.ne demek arkadaşım 21 yüzyılda 5 ayda emeklilik işlemi sonuçlanmaması.

Bir ay içinde sonuclanır sanırım.
Ben de Ocakta basvurdum, bnm raporlarım 3 Subatta saglık kuruluna gitti nisanın ilk haftası biter dediler.
Sizin surec de son yaklaşmıştır.
İnsan beklerken çok rahatsız oluyor ama bu işin normali sanırım bu...

O kadar beklemek de ızdırap ya...
Sabırlıymışsınız..

benim beklemek gıbı durumum olmadı dıyebılırım yenı kaza gecırmıstım basvuru yaptım sadece
olup olmayacagınıda bılmıyordum,hala kontrol verıyorlar 4 yıl oldu

sadık bey aynı zamanda dosyalarımız kurula gitmiş, bende bu ay diye bekliyorum ama ay sonu yaklaştı yine bir aksilik oldu diye ödüm kopuyor.

cankuş bende 11 ay önce başvurdum, birinde primler yüzünden diğerinde nöroloji raporum yüzünden iki kez aorun çıktı ve en son evraklarımı 20 ocakta verdim. seninde benimki gibi bir sorun mu oldu? en son evraklarını verdikten sonra mı 7 ay bekledin?

bende sorun yasanmadı ankarada işler uzun sürüyormus sadece birkere ankaradan telefon gelmis sgk ya
onlarda bana ulasıp ek belgeler istedıler tedavi gördugum hastaneden belgeleri,film vs.

Ben 13 Ay önce başvurdum, birbirleriyle yazışmaktan bana haber vermeyi unuttular. sgk evrak takipten bakıyorum Yüksek Sağlık Kurulu büro işlemleri servisi diyor 26 şubat 2014 :) bekleme rekoru bende galiba

neyse ki toplu alıyoruz. emin olsam sorun çıkmadığına beklerim sabırla ama bu ülkenin işine güven olmaz %93 özürlüye maaş bağlamama ihtimalleri de var. bu yüzden gerildim. herkesle kavga ediyorum, yemek bile yiyemiyorum. iyi ki siz varsınız, hep paylaşalım olur mu

Yasemin hnm hiç gerilmeyin..
Gerilseniz de gerilmeseniz de herşey olacağına varır ne de olsa...

Sıkı takip etmekte fayda var ama gerilmek size zarar verir..

selam arkadaşlar bende emekli olamadım 3.5 yıldır çok eziyetler çektim dahada çekiyorum 2013 aralık ayında verdim konturolda diyorlar bende günlük arıyorum çıldırıyorum yapacak birşey yok beklemekteyim saat başı bilgisayar başındayım

ben e-devletten ve sgknın evrak takip yazan linke tıklayarak bakıyorum, doğru mu yapıyorum? nasıl öğreniliyor kabul veya red bilgisi?

Yahu bu kadar zaman nasıl sonuçlanmıyor, insana nasıl bu kadar eziyet çektiriyor kurumlar, akıl almaz bir şey. Lanet olsun!

www.turkiye.gov.tr adresinde SGK bölümünde emekliliğe dair bir ibare çıktığında emeklilik de onanmış demektir Yasemin.

Haklısınız Bülent Bey hadi "olmadı, hak etmemişim" desem beni emekli etmeyeceklerde kimi edecekler diyorum. Belli ki birilerinin ihmali ve bürokrasi mağduruyum ama BEDAŞ, İSKİ, İGDAŞ anlamaz ihmalden, bürokrasiden.

Bugün SGK'dan daha önce mail atıp ta cevap aldığım memura tekrar yazdım ve akıbetini sordum. Az önce baktım bana cevap vermemiş. Bende söylediğiniz gibi girmeye çalışırken "SGK evrak sorgulama" diye linke rastladım, baktım tüm gelişmeler yazıyor. Benim o tarihten sonra beklediğim 29.01.2014 tarihinde "giden evrak-evrak zimmetten çıkarıldı" yazıyor. Ayrıca bugün tarihli bir gelişme daha var. "gelen evrak-evrak elden verilmek üzere zimmetten çıkarıldı" diyor. Gelen evraksa neden zimmetten çıkarıldı der ki? Bir mahluk benim mesajımı görüp, ilgilenip, dosyamı farkedip bugün yollamış olabilir mi sizce? nedir ben maaş beklerken "dosya elden çıktı" mesajı, lütfen bir fikir verin.

Nasıl bir rezillik çıkarırım biliyor musunuz o Bağcılar SGK'da, gazetelerin 3. sayfasında okursunuz yemin ederim.

Tekrar teşekkürler her şey için.

Son düzenleme:
Bekleme sürecinde eksik günlerimiz varsa onlar tamamlanıyor.Şaka bi tarafa benımda başvurum 11 ay gibi bir süreçte sonuçlanmıştı.Sonuç olumsuzdu. Ara kararda vardı bu süreçte.

Evrak takipteki ibarelere bi anlam yüklemek mümkün değil.

www.turkiye.gov.tr adresinde SGK hizmetlerinin olduğu sayfada emeklilik bilgilerinde bir veri var mı? Orada emekli maaşına dair bilgi varsa, emeklilik işlemi olumlu sonuçlandı demektir.

Bugün gittim Bülent bey, "dosyanız sonuçlanmış, bölge sağlık kurulundan çıkmış, 10 güne kadar bize ulaşır" dediler. www.turkiye.gov.tr adresinden giriş yapıp "4b emekli maaş bilgisi" ne bakıyorum. (1800 günü tamamlamak için son 2 ayımı isteğe bağlı ödemiştim) "Maaş bilgisine rastlanamadı" yazıyor. Sizin söylediğiniz yer burası mı? Doğru yere mi bakıyorum?

İlginize teşekkürler

Evet, orası. 4A ya da bakın. Oralarda bir yerlerde bir veri girişi olur bugünlerde bence

Haklısınız olumlu/olumsuz herhangi bir bilgi göremiyorum. Prim öderken bile ödediğim an hareketi görüyordum. Bu bilgiyi görememem şaşırtıcı

Üst Alt