Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 aydır malulen emeklilik başvurum sonuçlanmadı!?

Emekliliğim reddedildi...

Ama her şey bitmedi; öncelikle raporum Yüksek Sağlık Kurulunda diyerek sizi yanıltmışım,
rapor İstanbul'daki Bölge Sağlık Kurulundaymış ve raporu -ilk kontrol eden- buradaki Kurulmuş.
Bölge Sağlık Kurulu raporumu "çalışma gücü kaybımın %60 oranında olmadığı" gerekçesiyle reddetti.

Hemen mesajı bana gönderen bağlı bulunduğum Bağcılar SGM'ne gittim. Kurumdaki memur,
"sizin başvurunuz 13 ay önce yapıldı. Raporunuzu Ankara'daki Yüksek Sağlık Kuruluna göndereceğim.
oradaki Kurul -yeni kanun- üzerinden inceleyecek ve ben kabul edileceğini düşünüyorum" dedi. Bir kaç
başvuruya bu şekilde yapılan itiraz sonucu olumlu dönüş yapmışlar. 3-4 ay sürer dedi. Bu arada, şimdi
tekerlekli sandalyeyle gitmeye kalksam 3-4 ayda Ankara'ya gider geri gelirim ama neyse, engellinin işi
sabretmek, bekleriz...

Sevgiler

Bu yazdıklarımı okuyan SGK yetkilisi varsa, duysun: Allah kahretsin bu başvuruyu reddedenleri!

Omurilik felci olup tekerlekli sandalye kullanan kişiyi malulen emekli ederken bu kadar eziyet etmenin ahlakla, vicdanla ve hepsinden önemlisi akılla bağdaşır bir yanı olabilir mi? Bir Allah kulu çıksın cevap yazsın!

Bölge Sağlık Kurulu emekliliğimi reddetti, Yüksek Sağlık Kuruluna Gönderdim..?

Merhaba arkadaşlar,

Bölge sağlık kuruluna yazdığım itiraz dilekçesi reddedilmiş (başvuru geçmişim: http://www.engelliler.biz/forum/eme...-malulen-emeklilik-basvurum-sonuclanmadi.html) . Artık sedyeye yatıp bölge sağlık kurulunun kapısına dayanmayı düşünüyorum ama yerlerini bulamadım. Neyse, dosyam Ankara'daki yüksek sağlık kuruluna gönderildi.

Yüksek Sağlık Kurulundan da red cevabı gelirse dava açacağım. Dava dilekçemi yazmaya başladım bile. Bu dava süreci hakkında bilgisi olan var mı?

Yıllar önce bu konu açılmıştı Bülent bey siz yol göstermiştiniz arkadaşa ama o konuyu dün geceden beri arıyorum bulamadım.
Lütfen bu konuda bildiklerinizi paylaşın zira yine reddedilirse 3 dakika kaybedecek zamanım yok.

Sevgiler,
Yasemin

Yahu Yasemin, senin yerine ben kafayı yiyeceğim! Nasıl reddediyor SGK!

Sen omurilik felçlisin ve tekerlekli sandalye kullanıyorsun. İdrar ve gaita kontrolün yok. Değil mi?

Bülent bey benim diz kapaklarım yok, dizlerimde, sağ topuğumda platin var. dizlerimden aşağısı hissiz. sağ kolumda platin var, parmaklarım hissiz. iç organlarımı arabanın vitesinden toplamışlar. Mucizesin diyor doktorlarım bana. Karnımdan 3 kez ameliyat oldum, idrar kontrolüm yok.

SGK halen Ankara'da olduğunu söylüyor. Eğer emekli olamazsam gerçekten çok yorucu ve heyecanlı bir süreç bekliyor Yüksek Sağlık Kurulu doktorlarını. İnanın çok feci olay çıkartacağım çünkü insanlara 3 kuruş için muhtaç olmaktan bıktım. İyi ki sordunuz, biraz deşarj oldum.

Eksik olmayın

TAK yapıyor musun Yasemin? Maluliyet cetveli'ne göre "Günde 3 kez ve üzeri TAK yapmak zorunda olan idrar inkontinansı" maluliyeti gerektiriyor.

bi omurilik felçli kişi hakettiği malulen emeklilik için bu kadar uğraştırırlarmı ya?
valla bende 1.5 ay sonra malulen emeklilik için başvuracam ama?
ya benimde başvurum red edilirse vs. gibi sorunlar olurmu acaba?

Yüksek Sağlık Kurulundan emekliliğinizin cevabı kaç ayda geldi?

Merhaba,

Reddedilen emekliliğim için Yüksek Sağlık Kuruluna itiraz dilekçesi yazdım.
Dilekçem 09.06.2014 de Kurulun eline ulaşmış.
Benim gibi itiraz dilekçesi gönderen arkadaşlar yazar mısınız lütfen kaç ay beklediniz cevabın gelmesini?

2012 yılından bu yana Çapanın ruh hastası Fizik Tedavi doktoruyla polemik yaşadığım için sürünüyor muşum
bunu da yeni öğrendim. SGKya gittim dr bayanın yazdığı raporu okudum müdüre hanımda yanımdaydı kadın
şok oldu nasıl gözden kaçırmışız diye. Neyse olan oldu Ankaraya gitti bi kere evrak, şimdi ne zaman geleceğini
merak ediyorum lütfen paylaşın tecrübelerinizi

Sevgiler

Son düzenleme:
10 gün içinde ses çıkar Yasemin. Araya bayram ve öncesindeki Ramazan rehaveti girince biraz uzar gibi olabilir...

Bu arada çapa'daki tıkaçın da koyayım kafasına bi odun!

Bülent bey 10 gün demek çok sağolun. Yine su serptiniz yüreğime inanın.

Üst Alt