Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 aylık bebeğimde sağ 60 db sol 65 db işitme kaybı var. Phonok cihaz aldık..?

bucalı

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar 5 aylık bir oğlum var. 2 ay önce rasgele işitme testine götürdüm ve olumda işitme kaybı cıktı. sağ 60 db sol 65 db. izmir'de cidem de sonucları aldık ve hemen kulaklıklarını aldım. phonok marka. doktorun tavsivesi uzerine bu markayı aldık.
arkadaşlar başka bir yere daha göstermeme gerek var mı ve cocugumum ileride konuşma ve işitmesi nasıl olacak ve bu konu hakkında bilgisi olan varsa bana yardımcı olursa sevinirim. ileride bu işitme kaybı yukselir mi

öneri ve tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler...

Allah'tan acil şifalar dilerim. Bu konuya ilişkin bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olacaktır.

arkadaşlar olum kulakkık olmadan hic duymayacakmı yada yüksek sesle konuşmalarımı duyacak

merak etmeyin işitme kaybı orta seviyede(ancak yasa göre degişirmi bilmiyorum), şu andan itibaren işitme cihazını sürekli takarsa belki 5 belkide 10 yıl sonra işitme cihazı olmadan duyabilir...insallah da daha da ii olur

arkadaşlar ben oğlumda işitme kaybı oldugunu öyrendiyim gün sanki evimizde ne huzur ve mutluluk kalmıştı ama zamanla bu olayı kabullenmeye başladım ama bilmediyim cok konular var sizlerinde tavsiye ve önerileriniz bizim oğlumuzu geliştirmek için çok önemli bizede bu bilgileri ve önerilerinizi bekliyorum bu konu hakkında bize bilgilerini esirgemiyen arkadaşlara cok teşekkür ederim

5 aylık bebiş için erken tabii, ama konuşma terapisi de çok önemli. Böylece daha en baştan iletişim konusunda geliştirebilir kendini bebiş...

Bir de, bu tür sorunlar can sıkar tabii, ama emin olun aslında çok çok önemsizdir... Bebişin az duyuyor olması ya da duymuyor olması yaşamdan alacağı tadı ya da ideallerini emin olun etkilemeyecektir. Merak etmeyin, inasan kendine yol açmayı çok iyi bilir. Sabır...

arkadaşlar birde oğlumun özürlülük durumu ne kadar olabilir ve butur işlemler icin nasıl bir yol izlemem gerekiyor

Bebeğimin phonak marka işitme cihazına 15 cm yanaşınca ötme yapıyor. Bu normal mi?

arkadaşlar olum 5 aylık phonak marka işitme cihazı aldım. iki adet işitme kaybı sağ 60 db sol 65 db.
yanlız cihaz oğluma taktıgımda yanına 15 cm yanaşınca ötme yapıyor. cihazı alalı 1 ay oldu şindi yine yeni kalıp ölcüsü verdim. acaba bu ötme normal mı yoksa cihazda bir anarmallik mi var?

bende işitme cihazı kullanıyorummm kanal içi ama sık dercede takmıyorummm markası orl hiç bir arızasını görmedim şimdiye kadar bu arad hiçç kalıp değiştirmedimm bu sne bu cihazla daha rahayımm sankii tam oturduuu acaba değiştirmeye gerke varr 2,5 sne dir kullanıyorumm ama sık değilll mesella bir film izlediğimde veya bir dizi . misafir geldiğinde öyleee zamnalrda takıyorummm?

acaba işitme kaybın nekadar öyrene bilirmiyim benim ve aylemin merak ettiyi olumun duyma ve konuşması normal cocuklar gibi olacakmı olumun şitme kaybı sağ 60db sol 65db doktorun söylediyi

benim işitme kaybımm biraz daha düşükk 45 35 öyle tahmninn ediyorumm ...... daha doğrusu yarınnn kağıda bakıpp size söylerimm ama bence böyleee

cok merak gerılım yapma bucalı uzulmek care degıl gayret onemlı
duyan cocuklarla bır ılgılenılıyorsa sız az duyan cocugunuzla bes ılgılenın konusun onunla hep bırseylerı daha cabuk ogrensınkı akranlarından gerı kalmasın
sımdı ısıtme engellı olmak o kadarda korkulacak bırsey degıl tabı ılgılenmez kendı halıne bırakırsanız gelısımı gec olur akranlarına gore gerı kaldıkca sızde cocukta uzulur
ayrıca sımdı konusmuyor demeyın bebekler herseyı anlar onunla hep konusun kı seslerı kelımelerı anlasın
uzulmemek elde degıl ama sabır

cihazın ötmesi ya kalıp gevşektir yada duyacağı sesi çok yüksek yapmıştır. hava yapıyor o yüzden ses çıkartıyor. işitme cihazını aldığınız yere gidin durumu bildirin .orda düzelteceklerdir.

bir de çocuğunuz için işitme engelliler için okullar var size yakın olan yerlere bakın dr.nuz ve işitme cihazını aldığınız yerler size yol göstereceklerdir. okulda çocukların dudak okuma ve duyma konusunda eğitim veriyorlar. içem gibi.. üzülmek yerine ne kadar kontrol altında tutarak çocuğunuzu eğitebilir ve işitme durumunu takip etmenizi tavsiye ederim .mutlaka araştırın yılmadan.
5 ay daha kesin bir şey göstermez.a ma şunu bilmenizde fayda çocuğun ilerde ne olup olmayacağını burda değil prof. uzman dr.lardan öğrenebilrisiniz. burda sadece yaşayan kendisinden örnek verir. sizin yapacağınız kulak burun boğaz prof. dr la görüşmek . sağlıklı bilgi almak için. kulak cihazının durumunu da aldığınız yerle iritibat kurun. onlar size bir yol haritası çizecek. çocuğun eğitimi hakkında bilgi toplamak için.

benden bu kadar. bir de ateşli hastalıktan koruyun üşütmesin. gürültülü ortamlardan konser düğün aşırı gürltülü ortamdan koruyun. işitme kaybının ilerlememesi için.

60 65 ds isitme kaybiyna isitme engelliler okulu onerilmez popov
cocuk duyuyor isitenler dunyasinda yerini alsin

arkadaşlar oluma bu gun kulak ici yeni kalıp döktürdüm olumda önceden cınlama sesi geliyordu şimdi o sesden eser yok

öncelikle geçmiş olsun diyorum. işitme kaybı olduğunu 5 aylıkken anlamanız oldukça iyi bir durum. işitme cihazıyla beraber işitmesi normal seviyelere gelecek zaten. ama bu tek başına yeterli gelmeyebilir konuşma gelişimi için. yani konuşma konusunda eğitim almasını tavsiye ederim ben. çocuk için 2-3 yaş oldukça önemli bir dönem. konuyla ilgili uzman odyolog'a danışın mutlaka. eğitim ve konuşma gelişimi konusunda en iyi bilgiyi alabilirsiniz onlardan.

elinizi yaklaştırdığınızda ötme sesi çıkarma ihtimali yüksektir cihazın. çocuk küçük olduğu için kulak kanalı da küçüktür, yeterince derin bir ölçü alınamadığı için ötme sorunu yaşayabilirsiniz elinizle kapattığınız zamanlarda. fiziksel gelişimi hızlı olacağı için 5-6 ayda bir yeni ölçü alınıp kalıplarını değiştirmeniz gerekecektir.

Öncelikle çok gecmiş olsun diyorum cihazlar en iyi markalardan biri diyebilirım bazı kullanan arkadaşlar biliyorum olurda kulakları ilerlerse cocugunuzun Teknolojide gelişti kök hücre tedavisi olablir kobay durumunda su an ama İmplant ameliyatı olabilr
olanaklar cok acıkcası içinize böyle endişeleri getirmemeye bakın inşallah ilerlemez kulakları

bence sıksık beeğinizle konuşunnn en önemlsi buu... tv sesinnii fazla açmayınn yüksek sese alışmasınn okadar beğinzin yanızda bağırmayınnn çok kalabalıkk ve gürültülü ortamlara fazla gitmeyinn çünnkkü bu durum baya sıkıcıı kendimden biliyorummm ...

Çok geçmiş olsun Bucalı,

Odyologist isimli üyenin yazdıklarına bende katılıyorum.

arkadaşlar cok sağ olun yanlız kök hücre olayını bende duydun şu anda daha deneme durumunda imiş inşallah olurda herkez bundan faydalanır

arkadaşlar oluma bayramdan sonra 9 eylül üniversiteside birdaha tes yapılacak ilk test ile karşılaştırılacak

Bucalı kardeşim gerçekten çocuğunuz çok şanslı. Çoğu anne baba çocuğunun işitme kaybını 3,4,5,6. yaşlarına gelince fark ediyorlar. Ondan sonrası cihaz adaptasyonu özel eğitim o kadar zor oluyorki çünkü kaybolan yıllar var diğer çocukları göre kaybettiği yıl kadar kadar geriden takip edebiliyorlar ancak. Ama sizinki öyle değil 5 aylık erken bir dönem Bundan sonra gerçekten uygun ve güzel bir cihaz takılmışsa bebeğiniz yaşıtlarıyla birlikte anne baba demeyi öğrenecek. Tabiki biraz zorlanacaksınız ama imkansız değil. Anne baba fedakardır eminim sizde en iyiolanı yapacaksınızdır çocuğunuza. Belki öğretmek için diğer çocuklara yapılanın iki katını yapacaksınız ama başaramayacağınız bir şey değil. Bebeğinizle sürekli konuşun ve kreşe gidebilecek yaşa geldiğinde arkadaşlarının arasına katın gerekirse eğitim aldırmayı unutmayın sakın. Artık devlet hastanelerine OAE cihazı alınıyor ve her bebek doğar doğmaz işitme taraması yapılacak,işitme kaybı olan bebeklere erkenden cihaz takılabilecek ve eğitimleri daha kolay olacak. Yaşıtlarından geri kalmayacaklar emin olun. Şanslı bebeğinizi öpüyorum. Dilerim tüm hayatında şansı böyle devam eder.

yardımlarınız icin cok teşekkür ederim bü gün olumu rutin konturolune götürdüm işitme cihazları ile seslere tepki veriyormu diye tepkileri gayet güzel cıktı .. işitme cihazzının markası phonok una m az ..sizce bu cihaz yeterlimidir görüşlerinizi bekliyorum..

arkadaşlar oğlun işitme eytimine başladı haftada 3 saat eytim alıyor yanlız aldıgı eytim bizim evde verdiyimiz eytim sanki okulda öyretmenin verdiyi eytimden cok daha iyi gibi geliyor bize izmirde bu konu hakkında bilgi ve ya deneyimi olan birilerinin bilgi paylaşmamız gerekiyor yardımcı olac ve ya bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum

bucalı; bende doğuştan işitme engelliyim bilateral %90 kayıplıyım o zamandan bu zamana hep aynı oranda kaldım hiç bir değişiklik olmadı bunada şükür.ailem benim 1 yaşındayken duymadığımı anlamış. doktor cihaz takılmasını istemiş ne kadar sürekli takarsa o kadar iyi duyar ne kadar çok ilgilenirseniz ve konuşursanız çocuğunuz da kendini daha çok geliştirir.. ve aynen de öyle oldu. çok şükür allahıma herşeyi duyup konuşabiliyorum.normal .anasınıfına 2 sene gittim, ilkokula, ortaokula derken liseyi de bitirdim.. ailemin bana olan ilgisi çok büyüktü benimle çok uğraştılar sonunda kazandılar. uzun zamandan beri arkadaşlarımla aynı seviyedeyim.. umarım bebeğiniz en kısa zamanda iyileşir..

size tavsiyem kanal içi cıc kullanmanızdır.kulak arkası olursa yok kalıp oturmaz yok çoçuk çeker koparır su döker bu yüzden kaliteli bir cıc modeli hem çocuğu hem sizi rahatlatacaktır.ayrıca 65 db normal konuşan insanları dibinde yada uzakta olanları duymaz anlamaz.çocuğun duyması için araba kornası ses yüksekliğinde konuşmanız lazım buda mümkün olmadığı için kesinlikle işitme cihazı takmalı işitme cihazı ile normal insana yakın duyacaktır.

satlas,
çocuklara kanal içi cihaz önerilmez. kulak kanalları çok hızlı büyüdüğü için bu uygun değildir. bu nedenle mutlaka kulak arkası cihaz verilir.

bu konuda haklısın çocuklar sürekli büyüyor kalıbı değişmesi gerek ama kulak arkasıda aynı olay bnce onunda kalıbı değişmesi gerek nevarki kanal içi daha masraflı olur kalıbı değişmesi

Üst Alt