Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 aylık bebeğimde sağ 60 db sol 65 db işitme kaybı var. Phonok cihaz aldık..?

arkadaşlar ben ve eşim olumunla oldukca fazla ilgileniyoruz özellikle eşim oğlunuzla günün her dakikasını konuşarak ve ilgilenerek geciriyor

bucalı;

işitme kaybı için çocuğunuzu mutlaka bir doktora gösterin işitme cihazı merkezlerine göre hareket etmeyin.size önereceğim İstanbul Eğitim Araştırma (Samatya)Hastanesidir.KBB alanında çok iyidir.Erken müdahale ile çocuğunuzu sağlığına kavuşturun.Belki Koklear İmplant ameliyatı ile tekrar duyması sağlanabilir.Tabi oda gerekli tetkiklerden sonra belli olur.Geçmiş olsun

ilgilendiyin için teşekkür ederim olumu düzenli olarak izmirde açılan çoçuk işitme eytim merkezi var devletin açtığı bir yer sadece çoçuk işitme kaybına bakılıyor 9 eylül üniversitesine bağlı olarak çalışılıyor her ay düzenli olrak oraya götürüyoruz kullandıkları cihazlar sadece burda varmış başka hastenelerde yokmuş dediler

Cihazı aldığınız yerden odyoloğ kontrolünde ayar yaptırıcan

Sayın Bucalı,
Oğlunuzun işitme kaybı erken dönemde saptandığı için şanslı olmalısınız. Zamanında ve uygun cihazlanma, uygun eğitim ve yüksek motivasyon ile yaşıtlarından geride kalmayacağına inanıyorum oğlunuzun. Öncelikle 9 Eylül Üniversites'ne yönelmiş olmanızın uygun bir karar olduğunu söylemek isterim. Orada gerekli takipler yapılacaktır.
Diğer yandan devam ettiğiniz özel eğitim merkezinde işitme engelliler öğretmeninin olup olmadığı önemli bir konu. Ale olarak sizlerin de eğitime dahil edilmesi gerekir ayrıca. Ne de olsa çocuğunuzla en fazla vakit geçiren sizlersiniz ve eğitim sürecinde rolünüzün çok büyük olduğu unutulmamalıdır.

Saygılar...

eşimde oğlum ile birlikte derslere giriyor zaten eyitim merkezinle konuşurken eşiminde derslere gireceyini söylemiştik

Herkese selamlar konunun üzerinden uzun bir süre geçmiş fakat belki ilgilenen olur oğlum ömer 2 aylık klinik bera testinde sağ 50 sol 60 dsibel işitme kaybı saptandı yeditepe üniversitesi hastanesinde 3. Ayında test tekrarlancak değişiklik olmazsa işitme cıhazı takılacak bizi nasıl bir süreç bekliyor ne yapmalıyız bu süreci geçiren arkadaşlar yada bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi ?

ömer tur
Test sonuçlarını (grafiklerini) gönderebilirseniz yardımcı olmaya çalışırım.
Geçmiş olsun

İşitme kaybı

Benım bebegınde de işitme kaybı var bebegın 6ayına gıreck bı kac gun sonra işitme kaybımız 40 db sağ da 45 db cihaz ı henuz almadık kalıp yaptırmaya gıdecegız nasıl alıştı mı bebişiniz cihaza nasıl geçti süreciniz biraz anlatır mısınız bana cok merak edıyorum ve kafam hep dolu...

Üst Alt