Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 bin engelli kadrosuna 35 bin kişi başvurmuş

Konular
21
Reaksiyonlar
0
5 bin engelli kadrosuna 35 bin başvuru
21 Mayıs 2010

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2010 yılı engelli 5 bin personel istihdamına ilişkin sınav için yaklaşık 35 bin kişi başvurdu. Başvuru süresinin 1 hafta uzatıldığı sınav için yaklaşık 50 bin başvuru olması bekleniyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2010 yılı engelli 5 bin personel almak için 4 Temmuz 2010 tarihinde sınav yapacağını ve sınava 26 Nisan-21 Mayıs 2010 tarihleri arasında başvuru yapacağını duyurmasıyla Milli Eğitim Müdürlükleri'ne yoğun başvuru yapıldı. Bakanlık bin öğretmen, 2 bin hizmetli ve 2 bin memur olmak üzere toplam 5 bin engelliyi bu yıl istihdam edecek. 26 Nisan-21 Mayıs 2010 tarihleri arasında 5 bin kişilik kadro için yaklaşık 35 bin engelli başvuru yaptı. Bakanlık, sınava ilginin yoğun olmasından ve bazı engellilerin başvuru yapamamasından dolayı başvuru tarihini 28 Mayıs'a kadar uzattı. Bu süre içinde başvuru sayısının 50 bini bulacağı tahmin ediliyor.

Yalan degil soykankaan meb açıklamsı zaten. Hem yalan oldugunu nerden biliyorsun. Kaynak memurlar net

Bir umut torpilimizde yok zaten yerleşiriz iş güç sahibi oluruz diyorduk. sanırım gün geçtikçe işler zorlaşacak... 50 000 yani 10 da bir şans :(

doğru olabilir sayı lise mezunları 25.000 i geçmiştir

turkıyenın hepsi engellı heralde bu ne ya 50 bın..yok yok 100 bın..

50.000 falan hikaye ama başvuran başvurdu bence çünki başvuru yerlerinde kimse yok bomboş oturuyolar

Ohhaa napmış millet bide yazıyosunuz öğretmenlıge 700 kısı memurluga 4000 vs vs.
dişi ağrıyan bile rapor alıp başvurdu herhalde

başvuruda bugün son gün arkadaşlar .ben bugün müracaat ettim özellikle sordum bu konuyu öyle birşey yok denildi müracat etmemiş olan varsa bugün son gün kaçırmayın

meb in sitesinde yazıyo arkadaşım uzatıldı diye ne son günü

ayrıca çok bi rakam değil neden şaşırıyosunuz ki her 7 kişiden biri memur olacak diğer sınavları ne çabuk unuttunuz yüzlerce kişi 1-2 kişilik kadrolar için yarışırdı onun için moralinizi bozmayın kısmetinde olan girer rabbim hayırlısını versin inşaallah

Arkadaşlar biraz da saygılı olalım ve ona göre yazalım. Bzm rumuzlu bey hanımefendi hayır ola çüş çüş gibi laflar yakışıyor mu sana bence çok ayıp

28 mayısa uzatılmış memurlar net te öyle yazıyordu.
ve talep haddinden fazla olacak galiba.ama unutmayınki tercihleriniz ile puan orantıları önemli inşallah haketen alsın.Benim tahminim 75 ve üzeri alan kişiler tercihlerindede aynı ile rağbet yoksa yerleşir diyorum.

hiç mi meb çalışan tanıdığınız yok mu bi arayın sorun ya arkadaşlar.

göremedim ben bu açıklamayı memurlar nette siz nerde gördünüz

Yeni rapor şartı olmalı idi bence..

moralinizi bozmayın arkadaşlar 5000 büyük bir rakam. ben de 20 kişinin alınacağı bir sınavda 800 kişiyle yarışarak girdim. umudunuzu kaybetmeyin

bencede ılker bey bu yonetmelıgın ıptalı ıcın danıstaya dava calım dedım ama kıseden tık yok.2006 yonetmelıgının gecıcı 1 maddesı daha cok yakcak canımızı bır suru yazan oldu eskı raporum %40 şimid %8 aldım bu adam giriyor işte sınava şimdi.bülent beyin
bu konuda bize yardım etmesi gerekiyor mail atıyoruz dilekçe yazıyoruz am birkaç kişi napabiliriz ki

hem sana demedık çüş diye sayıya dedik

Bi an önce şu sınav olsa da bitse ya. Stres yapmaya başladı...

Burada eski yönetmelige göre alınan çok bol keseden atılan raporlar var bu raporu olan kişiler gerçek engellilerin iş imkanlarını baltalıyor aslında bunun için kapsamlı bir dilekçe ile ilgili birimlere mail atmamız gerekli yani bizim gündemimiz bu olmalı diye düşünüyorum...

evet ilker bey ben bu konuda özürlüler idaresi başkanlığına mvekkılerıne mebe maıl attım ve mebe dılekceyle basvurdum basbakana mektup yazdım cevap gelmedı daha ama danıstaya dava acılmalı kı bu yonetmelık maddeı değiştirlmeli.ama destek veren kısı saysısı vermeynden daha az..hakkı olanın hakkı gidiyor elinden bu şekilde.birlik olunmalı yoksa çok zor işmiz.zaten sorular belirleyici değil sallamasyonu iyiyse tamam.bulent beye de ozelden msj attım ama o da ılgılenmedı..bırseyler yapmak lazım kı barı atama sırasında 2006 sonrası raporları kabul etmelıler

malesef bencede madem ozurlu alımı dıkkat edılmesı lazımdı bence hksızlık ama sınavda basarılı olacagını sanmıyorum cogunun ben sans tanımıyorum çok ihtiyacı olan kazansın bence.

yapılması gerekn şey 2006 sonrası raporu olanları kabul etmeliler.atama sırasında yapmalılar bunu.arkadşlar burda böle yamzakla elimize birşey geçmez mebe tpolu dilekçe gönderelim cevaplara göre dava açalım arayalım hakkımızı

ilker;

yeni raporları kabul etmeliler bende size katılıyorum arkadaşım...

ben 17 mayısta onaylattım başvurumu ve memura sordum kaç kişi başvuru yaptı diye kendim gördüm memur baktı 29.000 küsürü de var dı ve 17 mayıstaki başvuru sayısı bu en çok ta hizmetli kadrosuna başvuru yapılmış.

Eski engelli raporlarının kabul edilmesi, ki içlerinde karnı ağrıyanlara bile verilen raporlar vardır eminim, böyle bir yığılmaya sebep oldu. Kendi şartnamesinde 2006 yönetmeliği vardır mebin. Bir çok şartı değiştirdiler. Değişikliklerin çoğu 2006 sonrası rapor alanların aleyhine oldu. Şimdi lise mezunlarının işi çok daha zor. Hem lise mezunları, hem üniversite mezunları kendi alanlarında ilk iki binin içinde olsalar bile, tercih ettikleri şehirler sebebiyle kaybedebilirler bu sınavı. Sanırım bir çok "gerçek engelli" böyle bir yığılma beklemiyordu. Ben de beklemiyordum memur adayı olarak. Bilsem tercihlerimi biraz daha farklı yapardım. Bir çok çakma engelliyle yarışmamız gerekecek.

Yorumları hayretler içinde okuyorum gerçekten de.
Birçoğumuz 2006'da çıkan yönetmeliğe göre artık sakat değilken ve bundan çok kişi mağdur duruma düşmüşken. Bazı insanları bertaraf etmek adına nelere taraf olmaya başladık hayretler içinde izliyorum.

2006'dan önce alınan raporlara laf atanlar mı dersin, daha önce alınan raporların sahte olduğu söyleyenler mi.

Sorarım size eskiden alınan raporların "sürekli" olmayanlarının dışındakiler zaten süresi geçtiği için kabul edilmiyor. Raporu kabul edilen insanlar sadece "sürekli" rapora sahip insanlardır. Yani hastalığı veya sakatlığı ömrü boyunca düzelemeyecek insanları siz engelli kategorisine sokmuyorsunuz kendinizce. Geçici bir hastalığı sebebiyle yeni ve sürekli olmayan bir raporu "GERÇEK ENGELLİ" göreceksiniz öyle mi. Aklınıza şaşıyorum gerçekten de.

Engelliye en büyük zarar yine engelliden geliyor maalesef.

Her şeyi kendimize yonttuğumuz sürece bir gün 2006 yönetmeliği de gider 2010 yönetmeliği gelir ona göre de 2006 yönetmeliğine göre engelli olan artık SAĞLAM olur.
Böylece sorun da kalmamış olur. Üstüne de bir bardak soğuk su içeriz.

Hepimize geçmiş olsun.

Üst Alt