Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yıl ilaç kullanıp iyileşen, doktor onayı ile ilacı bırakan hiç mi yok?

Pickle

Aktif Üye
Konular
59
Reaksiyonlar
391
Psikoz teşhisim var. Doktorum 5 yıl ilaç kullan sonra bıraktırıcam dedi. 5 yıl ilaç kullanıp doktor kontrolüyle bırakıp ilaçsız yaşayan bir tanıdığınız var mı?

Psikoz için değil ama anksiyete ve depresyon gibi rahatsızlıklarda çok denk geldim. İstersen YouTube'da bununla ilgili bir sürü video var.

cin çarpmasının ilacı var mı ?
burdaki doktor evet var demişti inanmadıydım

psikiyatrik hastalıklarda genellikle ömür boyu ilaç kullanımı var.

Psikotik hastalıklar genelde kalıcı oluyor. İlaç bıraktıktan sonra herhangi bir kötü anda stresli anda tekrarlama olasılığı yüksek.Çok az nadirde olsa tekrarlamayanlar var ama geneli tekrarlıyor maalesef.

Böyle bir kişi varsa tanışmak istiyorum.
(Hah hah haha yoktur böyle diyen doktor)
(Doktorlar hastalardan daha korkak bu konuda)

Benim remisyon süre rekorum 18 ay. Ondan sonra gelen ataklar çok ağır oldu. Uzun zaman oldu halen düzene sokamadım

Var yasanir. Ama cok nadir bir durum bu. Steve nash bilinen bi ornek , bilinmyen bicogu vardir. Ornegin bazi ulkeler ilacsiz cozuyo bu meseleyi kendi icinde (finlandiya). Ama cok nadir binde yuzbinde birdir belki

Finlandiya'da yeraltı suyunda doğal olarak lityum tuzu bulunuyor.

@Pickle,

Doktorlar psikoz hastalarına ilaçlarını bıraktırmazlar. Onun yerine doz değişimi ilaç değişimi falan yaparlar. Şu an kullandığınız ilaçlarınızı doktorunuzla görüşüp değiştirmenizi öneririm.

@creatinonofworld, ilaç kullanmaya devam ederken atak geçirdim. Kullandığım ilaç dozları 2 katına çıktı ama halen halisünasyonlar devam etmekte. Perşembe günü kontrol muayenem var. Anlatacağım derdimi. Bakalım ne diyecek dotorum.

Ruhsal hastalığın varsa ve 6 aydan uzun sürerse şunlara alışman lazım
1 ömür boyu ilaç içeceksin ikide bir bırakayım deme diye diyeyim alış sağlığın iyise ilaçla devamlı kullan ne olacak
2 ruhsal hastalığın olduğunu kabullenmelisin ve kendine. Uygun cevaplar edinmelisin mesela dediki biri sana nasılsın sen hastayım demen gerekmeyen yerlerde hiç hastayım deme sadece eş ve çok yakın akraba gerisine demen iyi gelmez veya iyi gelir bilemem ama sen sen ol herkese pat diye ben şizofreniyim veya OKB yim deme uzun vadeli arkadaşlıklar da arkadaşının aklında korku veya tereddüt oluşur sen kendinle barışık ol ve hiç gündeme getirme hastalığını normal konuş espri yap iş yap hiç korkma sen türkiyede ilk on sırada bile tehlikeli değilsin senden önce nice sosyopat piskopat guruplar var ve nice leri var eroin Man tinerci her türlü insan var belki sen ilk 100 . Ncü sırada tehlikelisin o yüzden kendi yanında barışık bir insan ol
Bunları çok takan insan gördüm burda o yüzden yazıyorum başkasına değil kendine zararsız ol önemli bu

Üst Alt