Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yıl önce araç aldığımız raporla yeniden araç alabilir miyiz?

makaraboy

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar öncelikle.Aklımızda bir soru işareti var ve net bilgiyi hiç kimseden alamadık birde burdan sormak istedik.

Babam kronik böbrek yetmezliği hastası ve uzun yıllardır diyalize giriyor.Bundan 5 yıl önce ötv indirimiyle araç aldık ve 5 yıl bu ayın 20si itibariyle doluyor.Aracı süresi dolar dolmaz satışını yapacağız ve yeni araç almak istiyoruz.5 yıl önceki %90 oranındaki ve SÜREKLİDİR ibaresi olan raporumuzu yenilememizde gerek varmıdır?Kimileri gerek yok kimileri yenilemek gerekiyor diyor kafamız karıştı artık.Net bilgi sahibi olanlardan geri dönüş alabilirsek çok seviniriz.Şimdiden teşekkür ederiz.

rapor ile maliyeye gidin en iyisi bilgi verirler

Doğru olan maliyeye sorgulatmanız. Sizin raporunuz 5yılık yani yeni sayılır hiç bir sorun çıkaracakların düşünmüyorum.
Hatta alacağınız araç bayii sorgulatırsa iyi olur onlar işini genelde yazılı soruyorlar.

Alabilirsiniz ama satabilirmisiniz bilmem artık...bizde 5 yılı doldurduk ama alıcı hazır mahkeme onay verirse ki 3 ile 6 sürebiliyormuş...

Yeni üye olduğum için bu soruyu soramıyorum..siz sorabilirmisiniz satmak için izlenecek adımları...teşekkür ediyorum

Beseyyeter

ÖTV II sayılı tebliğ:
Engellilere, engelli sağlık kurulu raporu verilmesine dair ilgili mevzuatın değişmesi halinde, değişiklik tarihinden önce usulüne uygun olarak düzenlenmiş olan engelli sağlık kurulu raporları ÖTV istisnası uygulamasında geçerlidir. Ancak, Özel Tüketim Vergisi Kanununun yürürlüğe girdiği tarihten [1.8.2002] önce alınmış sağlık kurulu raporlarına dayanılarak bu istisna kapsamında işlem tesis edilmez.

Üst Alt