Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yılı dolan aracı satarken ek-1 belgesi..?

sadik55

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Söküm projesi onaylandı muayene olacak arabam. Ek-1 belgesi dolmasi gerekiyormuş bu belgeyi kim dolduruyor muayene randevusu aldim orasi mi dolduracak. Teşekkür ederim

5 yili dolan aracimi normal satis yapar gibi noterden sattim tertibatinida kendim cikardim yaklasik 4 yil oldu hic bir sorun olmadi siz niye bunlarla ugrasiyorsunuz

ruhsatı nasıl hallettiniz.. normal araç satar gibi sattınız noterden öyle mi. alan kişi nasıl ruhsat çıkardı. bizim araçlarda da o zaman sadece tertibatı söktürüp satmamız oluyor o zaman.

nasıl oluyor bu işi bilen birisi anlatsın tetibatlı aracı süresi dolunca normal araç gibi satmak için yapılması gereken işler nelerdir

ek 1 doldurmanız mecburidir muayene olmaz. sigoracılar veya sanayide lpg dönüşümü yapanlardan alabilirsiniz 15-20 tl

Arabayi sattim. Proje ve muayene olmadan satis yapilsa bile emniyet ruhsatta yazan otv odenmeden satilamaz ve engelli araci ibarelerini kaldirmazdim dedi. Usulüne uygun işlemleri yapmanizi tavsiye ederim

Habip bey sizin yazi adım adım yazi cok isime yaradi. Teşekkür ederim

Arkadaşlar işin özeti şu.
1. ek bir formunu muayene istasyonu doldurup vericek.
2. Süresu dolan aracı noterden sata bilirsiniz(tertibatı proje çizdirerek ve muayeneye sokarak ruhsatı değiştirerek)
3. Süresi dolan aracı tertibatı ile alıcıya izah ederseniz ve alıcı da ben hallederim derse(siz maliyet ücretini düşerseniz) bir sorun olmaz ama alıcıya söylemediğiniz daktirde siz kendiniz sadece araç üzerin de ki tertibatı söker yasal işlem yapmaz iseniz bu şekilde sattınız ve alan kişi muayene zaman tüv türek e gittiğin de muaar otomatik olarak projesine uygun olmadığı için muayene tekrarına kalıcak alıcı size dönerse bu masrafları isteme hakkını kazanıyor yasal olarak mutlaka alıcıya doğru bilgi verelim ki daha sonra ugraşmayalım(bence)

Üst Alt