Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 Yılı dolan aracımın satışı hakkında..?

Öyküm

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Merhaba 5 yılı dolan aracımı engelsiz birine satış yapmak için sadece notere gitmem yetrli mi?Başka yerlere de müracat gerekir mi?

Araçta tertibat var ise söktürme projesi cizdireceksiniz ve daha sonra projeyle birlikte muayeneye sokacaksınız.

Jungle;
Ondan sonra mı notere gidecek? Proje ücreti ne kadar acababilen var mı?

50 tl yapan var 80 tl ye yapan var. makine mihedisleri odasına bağlı bütün makine mühendisleri çizebiliri basit bir proje mühendisle ne kadara anlaşmana bağlı

ozaman drek noterden satış yapabilirsin ne marka araç kaca vercen km ne?

Arac megane müşterisi hazır :)Sadece devir yapılacak prosedürü merak ettim.Teşekkürler

özel tertibatlıysa engelsiz birine satış yapamazsın o araç özel tertibatlı olarak emniyette kayıtlı.

Proje çizdirip söktürdüğün zaman da mı olmuyor?

proje çizimi yaptırıp tertibatı söktürürsen alabilirsin ama oda çok masraf çıkarıcak bilgin olsun.
proje çizimi yapaçaksın söktürçeksin muaneye sokup söktürdüğüne dair rapor tutanagı yaptırcaksın oldan sonra notere gidip tertibatsız kaydı yaptırıp öyle stışı yapabilir... hatırlatma için sağol...

proje çizimi yaptırıp tertibatı söktürürsen alabilirsin ama oda çok masraf çıkarıcak bilgin olsun.
proje çizimi yapaçaksın söktürçeksin muaneye sokup söktürdüğüne dair rapor tutanagı yaptırcaksın oldan sonra notere gidip tertibatsız kaydı yaptırıp öyle stışı yapabilir... hatırlatma için sağol...
Mesela bende sadece şöfor koltuğunun sağında gaz ve fren var hiç kullanmadım daha bu tertibat 2 tane demir parçası biri gaz pedalına kaynatılmış diğeri frene ben bu 2 kaynağı çekiçle kırdırıp tabana vidalanmış 2 vidayı söktürmek için çok mu para harcayacam?

Almasi kolay satmasi zor yani tertibatlı olunca :)

Evet kardeşim. Sen devlet olsaydın o dediğin sistemi yaparmıydın. Yani özel tertibatlı arabayı ona alıcaksın normal birine yirmiye satıcaksın. O kadar değil işte. Söktürmen takırman çok üçretin gider. Çep yakar.

Beşyüz bin tl lik bir masraf değil bu... yani 500 yada 1000 tl

sedatgedik;

17 bin'e ben arabayı aldım arabanın normal fiyatı 24 bin lira. 2 bin lira tertibatı taktırmak için aldılar. bin lira otomatik vites yoktu onun için aldılar. şimdi satarken 2 bin lira daha masraf yapsak toplamda 5 bin lira masrafımız olacak 2 bin lira arabayı aşşağı almış olacağız. H ehliyetini iptal ettirip B ehliyeti alabilme imkanımız var mı? gider parası neyse aracın öder alırız. (Resmen Laz fıkrası gibi)

Merhaba aracimin satilamaz kaydini bagli oldugu trafikden mi yoksa herhangi bir trafikdende kaldirtabiliyormuyum?Bilgisi olan yazabilir mi

Tertibatlı aracı satarken

Önce tertibat söktürmek için projesi çizilecek tertibat sökülecek daha sonra araç muayenesine gidecek özürlü araç statüsünden çıkacak daha sonra emniyete gidilerek oradan aracımı satmak istiyorum diyerek yaptırmış olduğunuz ( tertibat söktürme projesi,araç muayenesi evrakları gösteriyorsunuz aracın dosyasını bulup getiriyorlar bilgisayardan işlemleri yapıyorlar.İşleminiz tamam notere gidip satış yapabilirsiniz.

5 yılı dolmuşsa ve donanım yoksa, doğrudan noter satışı yapılabilir.

Ozurlu aracim icin ozurlu kartini nerden cikartiyorum

Park kartını soruyorsunuz sanırım: Trafik Denetleme Şube Müdürlüklerine ve Büro Amirliklerinden alabilirsiniz.

2 adet vesikalık ile ruhsat, ehliyet, kimlik fotokopileri yeterli olur.

Tertibat sökmek için öncelikle bence siz sökebiliyorsanız sökün tanıdığınız bir tamirciden veya bir ustadan fatura kestirin 30tl olasa bile olur yanlız faturada tertibat sökme ücreti yazssın yeter sonra bulunduğunuz ilde mühendisler odasına bağlı bir makine mühendisiyle anlaşıp 100-200 tl artık kaça anlaşabilirseniz SÖKTÜRME PROJESİ ÇİZDİRECEKSİNİZ. daha sonra muaye istayonuna gidip projeyle aracı muayeneye sokacaksınız sonra evraklarla trafik şube müdürlüğü ardındanda aracı satabilirsiniz.

satış

350 projeye 69 emniyete 14 tşof ye 165 muayene projeye fatura al söküm faturasıda al

Son düzenleme:
Makine mühendisleri bu konuda çok insafsız biz ucuza araba alıyoruz diye basit bir projeden büyük meblağlar istiyorlar
bir ev projesi bu kadar tutmuyor nedeyse ama ona muhtaç olduğumuz için ücretini yükseltiyor yok TSE şu kadar para yok şuraya bu kadar diyip bizleri kandırıyorlar. ama inanmayın bir sürü mühendis var araştırın fiyat alın en iyi bilgiyi TSE den alabilirsiniz hatta LPG takan yerlerin mühendisleri bir acara LPG taktırmakla Özel Tertibat takmak aynı prosedür ama LPG daha masraflı ve yakıtınızı düşürüyor özel tertibatta ise basit bir 2 demir çubuk monte ediliyor. LPG takan yerlerin mühendisleriyle ve ustalarıyla görüşün. saygılar.

Peki yeni alinan ozurlu araclari plakasina ozurlu ibaresi koyuluyormu?Ruhsata kimin kullanacagi ekleniyor mu?%90 raporluyum

% 90 üzeri tertibatsız araçları herkes kullanır bunu yazarlar mutlaka, yazmazlarsa yazdırırsınız zaten herkesin kullanabileceğine dair, sonra sorun yaşamayın. Kesinlikle bu konuda kısıtlamayı kabul etmeyin herkes kullanabilir aracınızı. Plakaya soğuk damga yapmıyorlar artık ama stikır/yapıştırma alıp yapıştırabilirsiniz isterseniz.

bugun aracımı sattım. tertibatlı da olsa noterden satış yapılıyor. sonra söküldüğüne dair proje çiziliyor projeyle birlikte muayeneden geçiliyor. sonra trafikteki işlemler. bukadar ama bazı gerizekalı noterler dün gittim aracın satışını yapamayız dediler. görevlerini prosedürü bilmediği için sizi baştan atabiliyorlar .

Aynen katılıyorum.Bu konuyu hala bilmeyen çok.Bilgiler için teşekkürler.

Üst Alt