Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 Yılı dolan aracımın satışı hakkında..?

Vergi dairesinden satılamaz (hak mahrumiyeti) kaldırmanız gerektiğini kimse bilmiyor sanırım. E devletten bakınız hak mahrumiyeti olduğunu göreceksiniz yoksa noterde takılı kalırsınız. Bide makine mühendisi öyle 50 ye 100 e yapmıyor bu işi enaz 400 tl bunuda bilin derim.

Yoo ben vergi dairesine falan gitmedim.Trafik şubeden kaldırtıp ordan notere gittim.

Arkadaşlar ben iki yil once özel tertibatıli aracimi 5 yili dolunca ssttim tertibatini kendim kaportacida çıkardım muayeneyede sokmadan noterden normal satis yaptim hiç. Bir problem çıkmadı

Arkadaşlar benim arabamda da tertibat var peki [SIZE=3]aynı engel durumunda [/SIZE]bir kişiye arabamı satarken tertibatı söktürmeye gerek var mı direk noter satışında satabilir miyim.Satış için izlenecek yol nedir acaba.Arac 5 yılı doldurmadı

Milleti yanlis yonledrip paralarini bedavaya harcatmayin benim iki yili gecti satali ve 1 ay sonra yeni arac aldim hic bir sorun çıkmadı

Özel Tertibatlı Yurt Dışından Getirdiğim Aracımı Sattım.
İşlemler :
1-Makine Mühendisine tertibat sökme projesi ve faturası : 300 TL
2-Şoförler odasından Ek-1 alınacak :10 TL
3-LPG varsa sızdırmazlık raporu alınacak:35 TL
4-Egsoz muayenesi yoksa eksoz muayenesi :35 TL
5-Egsoz muayene ruhsatı yok yada dolmuşsa ruhsat bedeli (Tüv istasyonunda) :6 TL
6-Tüv muayene ücreti :165.20 TL
7-Trafik tescile gidilecek
8-Plakada özürlü işareti yoksa 2 adet ruhsat değişecek : 160 TL
9-Plakada özürlü işareti varsa yeni plaka basılacak:40 TL
10-Trafik tescilden vergi dairesinden araç üzerindeki muafiyeti kaldırmak için EK-1 alınacak.
11-Vergi dairesine EK-1 verilip muafiyet kaldırılacak.(Hemen satış yapacam deyip şefin onay yapmasını istemeyi unutmayın)
12-Noterden satış yapılacak.

Not 1: Trafik sigortasında zeyilname kaldırılmış.Noter satışı yaptıktan sonra sigorta belgenizi alıp sigorta yaptırdığınız yere gidip kalan ücretin iadesini isteyiniz.
Not 2: Trafik sigorta iadesi geri alınırken şirket sattığınız aracın ileriye dönük 1 aylık ücretin kesiyormuş.Aracı sattığınız kişi sigorta evrakını vermezse bunu hatırlatınız.
Saygılarımla.....

hocam 5 yılı dolan donanımsız olan ve %99 zihinsel engelli kişi üzerine olan aracı satmaya kalktığımızda prosedür nedir ?

Yunus.Emre kardeşim sorduğun konu hakkında bilgim tam değil.Arkadaşlar cevap verir İnşallah.Forumda mutlaka cevabı vardır.Biraz araştır istersen.

yunus.emre;

Eğer aracı alırken mahkeme kararı söz konusu olmamışsa, şimdi satışta da hiç bir prosedür yok. Noter satışı yapın olsun bitsin.

Üst Alt