Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yılı dolmadan araç satımı ve ÖTV ödenmesi hakkında..?

selçuk_23

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
herkese merhabalar 2012 senesinde aldığım aracımı satmak istiyorum bazı özel durumlardan dolayı ama ötv yi nasıl ödeyeceğim hakkında bilgim yok ve normal vatadaşa satabilirmiyim? Anlamadığım noktalar ise sunlar
1) ben aracı alırken vermediğim ötv yi satarken aldığım zamanki ötv üzerinden mi hesaplanacak yoksa satış fiyatı üzerinden mi? ve gecen sene ötv 7 idi şimdi %40 bunlarda bir değişiklik olur mu?
2.si ise engelli aracımı başka bir engelli aracı ile takas edebilirmiyim? Eğer ötv sini verip sattığım aracı 5 yıl içinde başka bir ötv ödemeden araç satın alabilirmiyim? Dava açılsa sonuç sizce ne olur? Saygılarımla cevaplarınızı bekliyorum...

slm

selcuk mrb5 yil icinde baska bir engelliye satabilirsinengelli olmayana satarken, araci alirken odemedigin %37 otv yi oduyorsunama bu durumda bile 5 yil icinde otv indirimli sifir arac alamazsinslm

Öncelikle cevabınız için teşekkürler. Aklımda şu kısım takıldı şimdi baka bir engelliye satabiliyorum ama fiyatı nasıl olacak? ötv yi çıkartacam mı yine yoksa ekli mi kalacak?

o senin anlasmana kalmis.eger yuksek fiyata satabiliyorsan ne ala.ama bence o fiyata alacagina sifirini indirimli olarak alir.ikinci el araclarda otv olmaz. yani senden bu araci alan kisi herhangi bir otv indiriminden faydalanmis sayilmaz

Biz arabayı 62 bine almıştık şimdi piyasa fiyatı 54-55 arası ben aracımı 54 e satarsam ordan aldığım para ilede ötv yi yatırsam olmuyormu? yoksa direk engelli durumundan çıkarmak mı gerekir? Benim aractan 17 binlik bi ötv fiyatı vardı onuda çıkartırsam 54 ten 37 milyar kalıyor şimdi engelliye satarsam 37 mi olacak? eğer normal bir vatandasada satarsam 54 mü olacak?

Engelli olmayan birine satıp başta ödemediğiniz vergiyi maliye'ye yatıracaksınız.

Engelli kişiye satamazsınız diye düşünüyorum. Sizden alacağına o fiyata gider sıfırını -ÖTV'siz- alır.

aracınızın su an liste satıs fiyatı kampanyalı 63900 tl (2013 model) %40 ötv indirimli + mtv siz fiyat 45350. daha önce 42500 tl satacagınızı belirtmiştiniz. eger 54000 tl engelsiz birine satarsanız bu fiyat üzerinden 14190 tl gibi bir ötv(eski oran olan 7 )ödemeniz gerekecek(62000 tl listefiyat üzerinden) 39810 tl gibi bir paranın cebinize kalması muhtemel. Bu nedenle engelliye satıs fiyatını biraz daha düsürebilirseniz (41 civarı ) her halükarda cebinizde daha fazla net para kalır. Bu arada sunu belirtmek isterim bunları yazarken ucuza kapma gibi bir düşüncem yok çünkü aracınız düz vites oldugu için benim almam söz konusu degil. Ancak bu site üzerinden fiyat arastırması yapan bazı arkadaslar için arabanız cok cazip aslında. Az km de nerdeyse sıfıra yakın sayılır ve liste fiyatı üzerine extraları da oldugunu belirtmiştiniz yanlıs hatırlamıyorsam.

Estağfurullah hocam öyle bir düşüncem olmaz lakin ben o fiyatı yazdım ama pazarlık için ciddi düşünen bir kardeşim olursa engelliden aracı satın almak istiyen ben gereken indirimide yaparım yeterki ciddi düşünen olsun.

Valla Engelli Biri Varsa Bende 2013 1500 km Toyota corolla Verso 1.6 Premuım var %90 engelli olarak alındı liste fiyatı 67.700
43 bn TL ye Satabilirim. ÖTV' siz 48 bn tl

verso hakkında düşüncelerinizi de paylaşsanız. ben prenium hiç düşünmedim. arkadaki iki koltuk benim için gereksiz. sadece bagaja ihtiyacım var. yedi kişiyi nerden bulacağım , o nedenle daha fazla nakit ödeyeceğim.
verso kullananlar aracınızın konforu nasıl

s3mp4t1c;

Aracınız düz ya da otomatik vites mi ve bir de rengini belirtirmisiniz?

1.6 Manuel vites benim beklentilerimi karşılamadı 7 kısılık ama arka koltukları acınca bagaj yerrı cok kucuk kalıyor benzın tuketımı yuksek lpg taktırman lazım ama aracta Stepne yok ve stepnenin yeride yok lpg koyuldugu zaman arka koltukları kullanamazsın ÖTv sini ödeyip satacam biran önce

normal bir vatandaş olsam 67 bın tl vermem o araca Özellikleri 7 airbag ABS,ESP,VSC, yagmur far sensörü geri görüş kamerası standart yanı yenı hıcbır teknolojık ozellık yok bunlar 2007 2008 modelindede mevcut
Alacaksanız 1.6 Titanıum C MAX tavsiyeederm Dizel ekonomık teknolojık ozellıklerı dahafazla...

Üst Alt