Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yılı dolmamış ÖTV'siz aracın satışı nasıl yapılır?

nevres

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2023 kasım ayında şu an 14 yaşında olan kızımın adına ötvsiz araç aldık. Ancak mali sıkıntılar yüzünden aracı satmak durumundayız. Satış nasıl yürüyor bilen var mı?
Kızımın adına banka hesabı açmamız gerekiyor mu?
Satış yaparken eşimin adına vekalet almam gerekiyor mu?
Vergiyi gidip hesaplatıp alıcıyla beraber ödedikten sonra mı notere geçiyoruz?
Noterde satışı kaç TL'den gösteriyoruz? Vergi dahil mi yoksa vergi hariç mi? Güvenli ödeme sistemi nasıl olacak?

Kafamda deli sorular...

Daha önce bu işlemi yapan varsa tecrübesinden yararlanmak isterim.

Merhaba, 2024'te ortopedik engelim sebebiyle ÖTV'siz araç aldım. Aracımda tertibat yok sadece otomatik. Borçlarımdan dolayı aracı satmak istiyorum. Araç benim üzerime. Süreç hakkında bilgisi olan var mı? Aracımda tertibat yok yine de muayene'ye girmesi gerekiyor mu? Araç üzerimdeyken borçlardan dolayı araca haciz gelip yakalama emri çıkar mı? Bilgisi olan arkadaşlar yazarsa çok iyi olur.

İlk muayene tarihi 3 yıldır. 3 yıl doldugunda muayeeye girmesi gerekir, Engelli aracı olması bişey farkettirmez araç snn üzerine kayıtlı oldugu için haciz gelebilir. yakalama emri konusunda bilgim yok. 5 yıl dolmadan satarsan aracı aırken ödemediğin ötvyi geri ödemek zorunda kalırsın vergi borcu cıkar

Muayene ile ilgili sorum tertibatlı araçlar tertibat söktürülüp muayeneye girmesi gerekiyormuş galiba. Benim aracımda da aynı mı diye sordum. @emre derler

sen normal TUV türkten randevu alıp gideceksin sadece. Benim aracımda aynı dediğin gibi. Ekstra bişey yapmana gerek yok

Üst Alt