Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 Yılını doldurmuş tertibatlı aracın satış süreci nedir?

ergun1492

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,

konu başlıklarında biraz gezindim ancak tam olarak cevabı bulamadım.
Tekrar olmuşsa kusura bakmayın.

5. yılını 19 Ekimde dolduracak aracımı satmak istiyorum. Bunun için tertibatı söktürdükten sonra direk emniyete gitsem
engelli satılamaz şerhini kaldırtabiliyor muyum? Yoksa emniyetten önce aracı muayeneye götürmek zorunda mıyım?

Ruhsatta trafik tescil tarihi 19 Ekim 2012 yazıyor. Tam 19 ekimde tertibatı söktürme işlemlerine başlasam bir sorun olur mu?

Bir de şerhi emniyetten kaldırmaya gittiğimde direk sistemden şerhi mi kaldırıyorlar yoksa ruhsatı mı yeniliyorlar. Emniyetten çıkıp doğrudan notere satış yapmaya gidebilmek için yeni ruhsatın çıkmasını beklemek zorunda mıyız?

Bilgisi veya tecrübesi olan arkadaşlar varsa lütfen beni aydınlatın?

teşekkürler,

hayırlı günler...

@ergun1492
Tertibat iptali için tekrar proje çizdiriyorsun tse den onay alıp aracını muayeneye götürüyorsun orada sana verilen evraklar ile trafik tescile başvuru yap ruhsatın yenileniyor ve sana hemen yeni ruhsatı veriyorla sende o andan sonra istediğin noterde istediğin kişiye sata biliyorsun.
Not sen bu ruhsat işlemlerini 20 ekimden önce yapma burası türkiye sıkıntı yaşarsın tertibat söküldüğü andan itibaren polis denetimine girersen polis bunu farkeder ise ehliyetine uygun olmayan araç kullanmakdan dolayı işlem yapar parana yazık.

Öneri: Aracı satın alacak kişiye durumu izah et ve bu işlem için yapacağın maliyeti sana
muayene 200 tl dersen
tse proje harç vs 200 tl dersek
yeni ruhsat çıkartmak 120 tl desek sana ortalama 600 tl ye çıkar alıcı bu şekilde fiyattan indirim yap alıcı olur deerse 20 ekimde notere git satışını yap hiç ugraşma ama aracı tertibatlı sattığını ve maliyeti olan ücreti de fiyattan düştüğünü mutlaka noterde belirttir.

Artik araclar muayeneye gitmiyor yanlis bilgi verme millete

Emin misin Akın16 kardeş?
Emniyet trafik tescilden birine sordum, "tertibat söküldükten sonra muayeneye gideceksin, ordan tertibatın söküldüğüne dair belge
alacaksın ve o belgeyle buraya geleceksin" dedi.

Acaba O da mı artık muayenenin kalktığını bilmiyor ki?

Burda yapan arkadaslar muayeneye gitmedigini tse gidip ordan kontrol yaptirdigini yazdilar daha yeni olan bir olay hatta ben 5 yil once tertibatli aracimi durek noterden satis yaptim be hicbir problem cikmadi ve yine oyle yapmayi dusunuyorum

akın16 Asıl yanlış bilgiyi siz veriyorsunuz.
Abim tüv türk de araç muayene uzmanı yani araçları muayene eden kişi.
Özellikle sizin bahsettiğiniz olayı anlattım tertibat sökülecek ise tadilat projesi ile araç muayeneye girmek zorunda dedi (tertibtı sökmeden noter den satılan araçlara trafik tescil ruhsat vermiyormuş git aracın üzerinde görünen aparatları söktür ve proje ile gel deniyormuş) sanırım bu kadar net bilgi yeterlidir.

Valla, muayeneye giren de var girmeyen de! Hiç bir prosedür olmadan satanı da görüm, ille de proje ile donanımı çıkartmak zorunda kalanı da. Mantığı nedir bilemiyorum...

OturanBoğa
Aynen bülen abi bu konuda biradere de sitem ettim o da uygulama böyle biz projeye bakarız gerisi bizi ilgilendirmez diyor...

oturan boğa ben yaptığımı söyleyeyim 2016 yılı temmuz ayında

OturanBoğa

vergi dairesinden satılamaz şerhini yazısını aldım emniyete gittim yazıyı verdim emniyetten aldığım yazıyla arabayı noterde satttım sattığım kişiyle tüvtürke gittim işlemleri bilmediği için aparatın çıktığına dair onaydan sonra ruhsat işlemleri halloldu hepsi bu kadar

ergun1492 ,
cabbarehlinamus ,

Arkadaşın yazdığı ilk mesaj aynen doğrudur, arkadaşım daha dün kendi aracını verip yeni araç aldı ve bu işlemleri yapamayacağını bayiye söyleyip bayi kendisi yaptıracağını söyledi. "Aracını bayiye sattı, şahısa değil".

Ben de İstanbulda oturuyorum, 2 ay önce tertibatlı aracımı sattım. Halis Sayar ile anlaştım, sadece evrakları verdim, gerisini onlar hallettiler, 2 gün içinde işlemler bitti.

Üst Alt