Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yıllık polis memuruydum. Psikotik depresyon hastalığımdan dolayı GİH sınıfına..?

sokr@t

Aktif Üye
Konular
99
Reaksiyonlar
235
5 yıllık memurum. psikotik depresyon rahatızlığımdan dolayı gih sınıfına geçirdiler.. 10 yılımı doldurunca emekli olabilir miyim. 10 yıllık adi malül ne maaş alır.. ve sürücü ehliyetimi alırlar mı

beni korkutan bir konu daha var. adi malülleri kurum kontrole gönderiyor her yıl rahatsızlık geçerse malül maaşı kesiliyor diyorlar o zaman madem iyileştim tekrar polis yapmaz bi de maaşımı keserlerse naparım ..

emekli olursam sürücü ehliyetime el koyarlar mı

nolur yardımcı olun bu konularda bana

Evet, 10 yıl hizmet süreniz tamamlandığında malulen emekli olabilirsiniz. Malulen emekliliğiniz 4c statüsünde olacağı için maaşınız 9000 gün hizmet süresi üzerinden hesaplanacak.

Son yapılan değişiklikle malulen emeklilik işlemlerinde "sürücü belgesi olmamalı" şartı ortadan kaldırıldı. Artık malulen emeklilk başvurunuzda sürücü belgenize dair bir araştırma yapılmayacak.

Malulen emeklilikte kontrol muayenesi konup konmayacağını bilemiyorum. Ama evet, dediğiniz gibi, kontrol muayenesi sonucunda maluliyeti gerektiren rahatsızlığın ortadan kalktığı tespit edilirse emekliliğe son veriliyor. O aşamada yenidemn memuriyete dönüş yapabilirsiniz belki de. Bu detayı bilmiyorum. Bilen arkadaşlarımız varsa lütfen yazsın...

teşekkür ederim verdiğiniz cevap için ,kontrol muayenesi konusu beni çok tedirgin ediyo

Haklısınız, ama korkunun da bi faydası yok... Bence sürekli gittiğiniz doktor bu konuda en doğru bilgiyi verecektir. Tanı "düzelmez" şeklinde olursa, kontrol muayenesine gerek kalmayabilir...

Adi malül emeklilik

5 yıl polislik yaptım daha sonra psikotik depresyon tanısıyla beni D dilimi olan GİH sınıfına aktardılar ancak ben 10 yılımı doldurunca istersem malülen emekli olabileceğimi sanıyordum ancak bana rahatsızlığımın gih memuru olmama engel teşkil etmediğini ve emekli olamayacağımı söyledi personel şube ,.,..bu konuda bilgisi olan varmı şuan 6 yıllık memurum 10 yıl dolunca tekrar ve daha ağır bir rapormu almam gerekiyor acaba kafam çok karışık ..

ben bu konuları çok araştırdım...malulen emekli olabilirsiniz..bunun için günü geldiğinde sgkdan sevk alıp özür oranı için ankaraya yolluycaksınız..buna gelen oran karar verecek..%60 ve yukarısı alırsanız malulen emekli olursunuz..2. konu ehliyet konusu tam bir muamma..eşimde psikolojik hasta..bizde basvurmadan düşündük,araştırdık..en son doktorumuz bişey olmaz elinizden almazlar,alsalar bile ben hasta sürebilir diye kağıt veririm dedi..3.kontrol şerhi malesef 1 yada 2 kez oluyomuş..bundanda kaçış yok..eğer hastalığınız tekrar edecekse başvurun bence doktorunuza sorun..ilaçla tedavisi mümkünse hiç başvurmayın..

sokrates
sen malulen emekli olmakmı istiyorsun.niye tedirgin oluyorsun.sanki yazdıklarından iyi olmak istemiyormuşsun gibi bir izlenim var.bir an önce malulen emekli olmaya çabalıyorsun gibi.
iyileşmeyi düşün arkadaşım.iyileş ve çalışmayı düşün.erkenden pes etme.iyileş ve tekrar rapor al polis liğe dön.veya GİH memuru olarak çalışmaya devam et.bak ne güzel sorular soruyorsun ve düşünüyorsun.demekki memurluğa devam etmende bir sıkıntı yok.
hem bende izmirde polisim.tanışalım

kazazade polisliğe dönmek için dilekçe verdim cevabını bekliyorum ancak imkansız diyolar bu da beni araştırmaya sevk etti açıkçası kurum içinde psikolojisi bozuk imajı yaşamak beni rahatsız ediyor.. evet polisliğe dönemezsem emekli olabilirmiyim derdindeyim açıkçası çünkü bu durum beni rahatsız ediyor...bi de herkes farklı konuşuyor herkes bilmek ister neyin ne olduğunu ona göre de yön çizer beni polis yapma ihtimalleri yok anladığım kadarıyla nasip artık ...

sayın şazi sgkdan sevk ve %60 rapor demişiniz bu raporu neye göre verecekler biliyormunuz tekrar kontrolemi gidicem yoksa beni gih e ayırdıkları rapormu geçerli olacak acaba???. tekrar hastaneyemi sevk edecekler yoksa

bende öyle düşünüyorum ama gerçekten zor iş...böyle arada kalmakta kötü ne polisliğe dönme şansı var ne de emekli olma şansı insan isyan ediyo gerçekten dilekçe yazdım dönemezsin diyolar emekli olamazsın diyolar 10 yıl dolsa bile kurum değiştirme şansıda yok psikolojik rahatsızlık yüzünden gerçekten çok sıkıldım bu işlerden psikolojim daha da bozuldu böyle zaten ilaç falan hikaye sadece kilo aldırıyo başka numara yok ...

10 yılın sonunda Sakatlık oranı cetveli'ne göre %60 ve üzeri rapor alabilirseniz, malulen emekli olmak için hukuki süreç başlatabilir ve bence emekli de olabilirsiniz: http://www.engelliler.biz/forum/eme...lma-oranin-artmasi-ile-malulen-emeklilik.html

Bu arada yukarıda sürücü belgesine dair değerlendirme yapmıştım ya. o durum değişti artık. Artık emeklilik sürecinde hastane sürücü belgesine dair değerlendirmeyi emniyete gönderiyor ve ehliyetin iptal edilmesini sağlıyor.

sürücü ehliyeti konusu hertürlü malülen emekliliği kapsıyormu acaba?? benim rahatsızlığım D dilimine giriyodu emniyette psikotik depresyon diye birşey ehliyet alınması konusunu kapsıyor mu?? valla kafamda çok karıştı yok kurum kontrolü , yok ehliyete el konulması ...şu anda çalışıyorum şu anda da el koyarlaR MI??

kardeşim merhaba ben adi malul emekli polisim, benim hastalığımda aynı ama ben emekli olmayı tercih ettim, buradaki yazıları okudum, sanıldığı kadar riskli ve sanıldığı kadar zor değildir bu şekilde emekli olmak, bu sadece senin doktoruna bağlı bir konudur o isterse sorunsuz emekli olabilirsin, sormak istediğin bir konu varsa sorabilirsin.

murat-hn kardeşim yaşın benden büyükse abim seni Allah gönderdi ... o kadar çok sorum var ki hangisini sorsam diyorum tek tek yazayım ..ben 5 yıllık polis olduğum için malülen emekli olamadım haliyle gih yaptılar ancak şuan bile aslında daha önceki ssk çalışmam, askerlik , yıpranma falan toplayınca 10 yıl 5 ay oluyor günüm ..ancak ben bir süre daha çalışmayı düşünüyorum ondan sonra emekli olmak istiyorum ama bana personel şubeden sen silahsız çalışamazsın ama emeklide olamazsın dediler psikotik depresyon D DİLİMİ senin emekli olman için E DİLİMİ olman lazım dediler ben polisliğe dönüş için dilekçede verdim ancak aslında hiç umudum yok ama çok zoruma gidiyo gih olmak çünkü daha önce polistim herkes psikolojisi bozuk gözüyle bakacak bana biliyorum o yüzden emekli olmak istiyorum üç-beş yıl daha çalışıp ama sürücü ehliyeti konusu , personelin söylediği emekli olamazsın konusu kafamı kurcalıyo bana o zaman emekli olmadıysan hiç olamazsın dediler resmen daha ağır rapor alman lazım E dilimi olman lazım dediler ya illa delirmekmi lazım anlamadım gitti ...:confused:

evet serkan yaşım 38, 13 yıl polislik yaptım, 2008 ocak ayında adi malul olarak emekli oldum, öncelikle memur olarak 10 yıl çalışmış olman lazım ama şuda var ama tavsiye etmem 5 yıldada emekli olabilirsin bunun ayrıntısına girmeme gerek yok çünki zarar çok oluyor, sana öncelikle şunu tavsiye ediyorum, eğer emniyette gih memursan hemen kurum değiştir çünki piskolojin dahada bozulabilir, polis memuru gihin amiri pozisyonunda buda senin için hoş değil tabi. emniyete dilekçe vermene gerek yok geri dönmek için bu artık imkansız ( tabi şimdiki kanunlara göre, belki ilerde değişir ) personel seni yanlış yönlendirmiş gih memurluğa geçmene gerek yoktu, sen personel daire başkanlığını arıyacaktın ve silahsız polis memurluğu yapacaktın ben bir süre silahsız görev yaptım, maaşındada düşüş olmuyor sadece doğu hizmetinde terör tazminatı alamıyacaktın. serkan bilgisiz insanlarla konuşup kafanı bulandırma, ben D diliminden emekli oldum, E dilimi elazığdaki deliler kardeşim sen deli değilsin. senin işini halledecek yer doktorun doktoruna talebini iletirsin zamanı geldiğinde olumsuz bakamazlar çünki D dilimindesin ayrıca personel daire başkanlığı sağlık işlerine bakan bürodur, sakın bulunduğun ildeki personel şubeye güvenme senden daha çok bilgisi yok. senin şu anda yapacağını söylüyorum ankaradaki personel daire başkanlığını ara ve emniyet hizmetleri sınıfında silahsız olarak polis memurluğu yapmak istediğini ve ne işlemler yapacağını sor, eğer kabul edilmiyecek olursa kurum değiştir hemen ve 10 yılı doldurana kadar çalış veya devam et, doktoruna talebini ilet emniyete yazı yazacak bu yazı sağlık daire başkanlığına gidecek aşağı yukarı 2 ay içinde de emekli oluyorsun yanlız D dilimiden emekli ol, altını kabul etme maaşın düşük olur, ayrıca ssk sigortanı emekli sandığına aktarmayı unutma, bugün emekli olacak olsan maaşın 1075 tl olacak. sürücü ehliyetin konusudada problem yok, yani iptal gibi birşey kesinlikle yoktur. emekli olduktan sonrada bu hakkı elinden kimse alamaz, ona buna bakma sakın.

abi çok saol kurumumu değiştirmek için elimden geleni yapıcam tabii bunu nasıl yapıcam şuan için bilmiyorum ama araştırıcam öncelikle ankara'yı bi arıyım abi .

değiştir serkan ama ilk önce ankara personel daire başkanlığı sağlık bürosunu ara, silahsız polislik için, bu çok avantajlı seni yanlış yönlendirmişler açıkcası, ek görev yok normal memur gibi çalışıyorsun masa başında ama maaşını tam alıyorsun hemde polis memuru olarak görev yapıyorsun, olmazsa dediğim gibi yine içişleri bakanlığı bünyesinde kurum değiştir örnek valilik içinde, nüfus müdürlüğü, milli emlak, sivil savunma hatta şöyle yap valiliğe git oradaki müdürlerle görüş seni talep etsinler daha kolay olur, sen polissin sonuçta bu işler senin için kolay olması lazım değilmi kardeşim

perşembe günü ankara'yı arayıp konuşucam abi .. olmazsa kurum değiştirmek için uğraşıcam hayırlısı bakalım artık seni mutlaka arıycam teli verdiğin için saol..

bu zorlukları yaşadım, ne kadar zor olduğunu bilirim, allah hakında hayırlısını versin

Tecrübelerinizi aktardığınız için teşekkürler. Yalnız, ehliyet konusu artık değişti. Malulen emeklilik söz konusu olduğunda SGK kişinin ehliyetini iptal etmek yönünde görüş belirtmişse bu durumu emniyete bildiriyor ve emniyet de ehliyeti iptal ediyor. Bundan önceki uygulamada sgk bu konuyu değerlendirmiyordu, ama son düzenleme ile durum bu hale gelmiştir: http://www.engelliler.biz/forum/eme...-belgesi-ile-ilgili-bildirimde-bulunacak.html

Benzer bir tartışma: http://www.engelliler.biz/forum/oze...i-emekli-olursa-ehliyeti-iptal-edilir-mi.html

vazgeçtim emeklilikten falan ya çalışacam gittiği yere kadar ...ehliyet işi iyi olmamış ne demek ya ehliyetin alınması falan..ya benim rahatsızlığım psikotik depresyon ve şu an ehliyetim var.. emekli olunca da aynı rahatsızlıktan neden ehliyete el koyuyorlar onu anlamadım ..hastalık aynı hastalık ..bunun bir kıstası yok mu?? atıyorum şizofrenin ki alınır majör depresyonsa alınmaz gibi falan ...

Ruh ve sinir hastalıkları muayenesine ilişkin esaslar
MADDE 9 – (1) Ruh hastalıklarından;
a) İster doğumsal isterse hastalığa, travma veya beyin sinir ameliyatına bağlı oluşmuş ağır akıl hastalığı olanlar, zeka geriliği olanlar, demans (bunama) ve/veya yaşlılığa bağlı davranış bozukluğu olanlar, muhakeme, davranış ve uyumu belirgin ölçüde bozacak düzeyde kişilik bozukluğu, dürtü kontrol bozukluğu ve ağır davranış bozukluğu olanlar uzman hekim tarafından dikkate alınır.
b) Alkol bağımlılığı olanlar veya alkollü araç kullanmaktan vazgeçmeyenlere sürücü belgesi verilmez.
c) Geçmişte alkol bağımlılığı olanlar belirgin bir dönem alkol almadıklarını kanıtladıklarında bağımlılık konusunda uzman hekimin fikri ve düzenli tıbbi kontrollerle B sınıfı sürücü belgesi alabilir.
ç) Psikotrop maddelere bağımlı olanlar veya bağımlı olmasa da düzenli olarak kullananlar sürücü belgesi alamaz.
(2) Sinir Hastalıklarından;
a) Santral sinir sistemi ile ilgili doğuştan veya sonradan geçirilmiş veya cerrahi girişime bağlı hastalıklarla ortaya çıkan uzuvların parezi ve paralizileri (duyusal, motor, koordinasyon ve denge açısından), araç kullanmasını ve trafik güvenliğini engelleyecek şekilde ileri derecede bozuk olanlara, sürücü belgesi verilmez. Hafif derecede bozukluğu mevcut olanlara, nöroloji uzmanının kanaatine göre sürücü belgesi verilebilir.
b) Periferik sinir sisteminin etkilenmesi sonucu ortaya çıkan uzuvlarda parezi ve paraliziler araç kullanmayı ve trafik güvenliğini engelleyecek şekilde ileri derecede ise sürücü belgesi verilmez. Hafif derecede güçsüzlüğü varsa, nöroloji uzmanının kanaatine göre sürücü belgesi verilebilir. İki ayağı felçli (parapleji), diğer vücut fonksiyonları normal olan şahıslara H sınıfı sürücü belgesi verilebilir.
c) Epilepsi tespitinde sürücü belgesi verilmez. Şüpheli durumlarda klinik gözlem ve EEG tetkiki dikkate alınır.
(3) Kas Hastalıklarından myopati ve progresif muskuler distrofisi, myotonisi ve kas-sinir kavşak hastalıkları olan şahıslara sürücü belgesi verilmez. Nöroloji uzmanının kanaatine göre hafif vakalara yılda 1 kez muayene olmak kaydıyla A1, A2, B, F ve H sınıfı sürücü belgesi verilebilir.

bunların benim rahatsızlığımla ilgisi var mı bülent bey...bu arada ilginiz için teşekkürler

Kullandığın ilaçlar bağlamında "Psikotrop maddelere bağımlı olanlar veya bağımlı olmasa da düzenli olarak kullananlar sürücü belgesi alamaz" ibaresine dahil edilme durumun olabilir: Psikotrop madde - Vikipedi

size özel bir sorum olacak bülent bey.... o kadar çıkmazdayım ki bir yandan polislikten gih e geçirildiğim için teşkilatta bulunmak istemiyorum artık anlarsınız işte insanların bakışı davranışı bana batıyo resmen ..kendimi dışlanmış gibi hissediyorum bir yanda da bu ehliyet konusu ..siz olsanız ne yapardınız ..inanın artık emniyette çalışmak bana çok zor geliyor hergün geç kalıyorum işe gidesim gelmiyor ..ama emekli olsam ehliyetim alınsa bu da bana çok koyar gibi geliyor ..valla ne yapacağımı bilemiyorum...

Bu o kadar kişisel bir karar ki... Her şeyi ortaya koyup kendiniz karar vermelisiniz...

Erken emeklilik

2000 yılında yedek subay olarak görev yaptım 2006 yılında polis memuru olarak göreve başladım 2010 yılından beri psikotik depresyon rahatsızlığımdan dolayı gih memuruyum emniyette ..sorum şu; Acaba bu hastalığımdan dolayı %40 ve üzeri rapor alsam erken emekli olabilir miyim ?? eğer olursam 17 yıllık çalışma sürem 2000 yılından mı başlar yoksa 2006 yılından mı?? yani hangi tarihte emekli olabilir ?? özellikle sayın oturan boğa cevaplarsanız memnun olurum ...

sayın sokrates
2006 yılında memur olduğunuz için bu tarihten başlar diye düşünüyorum.mantıken 2000 yılından başlamaz.çünkü aradaki boşluk nolacak.aradaki boşluğu borçlanmak yok artık.
Sonradan engelli memurların emekliliği şu şekilde olacak.
Emeklilik için
5510
geçici 4. maddeye tabisiniz:Memurluğa başladıktan sonra %40 ve üzeri işgücü kaybı oluşanlar:
%50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760 gün primi bulunmak şartı ile,
%40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480 gün primi bulunmak şartı ile,
[%60 ve raporu olanlar zaten malulen emekli olur]
ayrıca bu durumunuzu SGK ya bilgi edinme yoluyla sorarsanız en garanti cevabı alırsınız.öncelikle raporu almalısınız.raporu alırsanız eğer büyük bir ihtimalle psikiyatrik olduğu için sürekli değil olacaktır raporunuz.yani süreli olacaktır.2 yılda veya her yıl rapor almanız gerekecektir.

sayın sokrates öncelikle geçmiş olsun. bende 1986 yılında 7 yllık polis memuru iken trafik kazası geçirdim omurilik yaralanması sonucu tedavi sonuç vermeyince 36 ay istirahat kullandım neticesinde benden silahlı olarak görev yapıp yapmayacagıma dair rapor istendi saglık kuruluna sevk ettiler saglık kurulu da silahlı olarak görev yapamaz raporu verildi ve adi malül olarak emekli oldum. şu an 1105 tl alıyorum +40 daha geldi )) bu kadar . özür rapor oranım bir hasteneden %80 diğer hasteneden % 95 başka bir hasteneden 79 ağır özr raporum var .

Serkan kardeş rahatsızlıgınızdan dolayı silahınız alındımı eger alındı ise bence ehliyetinizde tehlikede.(((

silahım alındı ancak ehliyet duruyor hastane bana psikotik depresyon tanısı koydu gih memuru oldum acaba malülen emekli olsam arkadaşın dediği gibi hastahane her yıl rapor ister mi ?? o zaman iyileşti deyip malül maaşını da kesmezler mi ??

Bence raporunda rahatsızlıgı sürekli ibaresi yazarsa daha rapor istenmez.

Üst Alt