evet serkan yaşım 38, 13 yıl polislik yaptım, 2008 ocak ayında adi malul olarak emekli oldum, öncelikle memur olarak 10 yıl çalışmış olman lazım ama şuda var ama tavsiye etmem 5 yıldada emekli olabilirsin bunun ayrıntısına girmeme gerek yok çünki zarar çok oluyor, sana öncelikle şunu tavsiye ediyorum, eğer emniyette gih memursan hemen kurum değiştir çünki piskolojin dahada bozulabilir, polis memuru gihin amiri pozisyonunda buda senin için hoş değil tabi. emniyete dilekçe vermene gerek yok geri dönmek için bu artık imkansız ( tabi şimdiki kanunlara göre, belki ilerde değişir ) personel seni yanlış yönlendirmiş gih memurluğa geçmene gerek yoktu, sen personel daire başkanlığını arıyacaktın ve silahsız polis memurluğu yapacaktın ben bir süre silahsız görev yaptım, maaşındada düşüş olmuyor sadece doğu hizmetinde terör tazminatı alamıyacaktın. serkan bilgisiz insanlarla konuşup kafanı bulandırma, ben D diliminden emekli oldum, E dilimi elazığdaki deliler kardeşim sen deli değilsin. senin işini halledecek yer doktorun doktoruna talebini iletirsin zamanı geldiğinde olumsuz bakamazlar çünki D dilimindesin ayrıca personel daire başkanlığı sağlık işlerine bakan bürodur, sakın bulunduğun ildeki personel şubeye güvenme senden daha çok bilgisi yok. senin şu anda yapacağını söylüyorum ankaradaki personel daire başkanlığını ara ve emniyet hizmetleri sınıfında silahsız olarak polis memurluğu yapmak istediğini ve ne işlemler yapacağını sor, eğer kabul edilmiyecek olursa kurum değiştir hemen ve 10 yılı doldurana kadar çalış veya devam et, doktoruna talebini ilet emniyete yazı yazacak bu yazı sağlık daire başkanlığına gidecek aşağı yukarı 2 ay içinde de emekli oluyorsun yanlız D dilimiden emekli ol, altını kabul etme maaşın düşük olur, ayrıca ssk sigortanı emekli sandığına aktarmayı unutma, bugün emekli olacak olsan maaşın 1075 tl olacak. sürücü ehliyetin konusudada problem yok, yani iptal gibi birşey kesinlikle yoktur. emekli olduktan sonrada bu hakkı elinden kimse alamaz, ona buna bakma sakın.