Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%50 oranlı yeni rapor aldım. 16 yıl sigortam 3900 primim var. Emeklilik şartlarım nedir?

Tabii ki sağlık kurulu olan yetkili bir devlet hastanesi nereden olacak?

Son 6 ayda verilen raporlar zaten iş gücü kaybı içermiyor iyi misin sen çayını demle afiyet olsun.

Merhaba arkadaşlar ayın 22 engelli emeklilik için versin evrak H3 sigortalı ve tescil hizmet bitiminden işlemde yazıyor emekli olan var mı aranızda kaç ayda sonuçlandı

@Cano06,
Evis adında engelli vergi indirimi takip sitesi vardı kapatılmış. Dosya no boşuna arama vermiyorlar arayıp sorarsın diyor vergi indirim servisi. DVD Digital vergi dairesi uygulamasını indir edevlet ile giriş yapabilirsin fakat o da kısıtlı bilgi içeriyor. En sağlıklısı başvurduğun engelli vergi servisini telefon ile arayarak bilgi almanızdır.

Merhaba arkadaşlar ben ayın 22 de engelli emeklilik başvurumu yaptım daha işlem sırasında yazıyor sigorta girişim 2009 şimdi diyelim ben emekli oldum fakat çalışmak istedim o zaman emekli maaş kesilir ama ilerde diyelim işten çıktım emekli maaş o zaman devam eder mi bu süreci yaşayan var mi

Arkadaşlar ben Ocak 22 de SGK emekli olur yazısı istediği belirttim onlarda işlem e aldılar dileckce verip evrak halen işlem sırasında şimdi emekli olur yazısını aldık diyelim işyeri ile bugün görüştüm dedilerki emekli olur yazısını getir 1 gün çıkışını verio geri giriş yapacağız 4 a degolde sgo bisiydi ben 2009 gisim 2009 sonrası çalışamıyorum oda genel müdürligu ve işyerinin SGK uzmanına sordu öyle bişi yok 2009 bile olsa malulen değilse çalışabilir dedi 3 tane bu şekilde çalışan varmış 2009 giriş li bu nasıl iş anlamadom 170 de çalışırsın diyor SGK uzmanida

Çalışırsın ama maaşın kesilir tespit edilirse maaşın kesilmeden çalışılması o zaman faizi ile sizden talep ederler

Bende başvurdum islemler oonaylanir raporlar onaylanır ise SGK sağlık kurulundan o zaman emekli olabilir yazısı alıyorsun o kâğıtla işyerine gidiyorsun kidem tazminati hakkın doğuyor bende sizin gibi beklemedeyim

2008 sonrası icin çalışamadığına dair emeklilik bölümünde bir yazı var onu okuyun

2008 sonrası derken sigorta girişin 2008 sonrası olanlar çalışamıyor bazıları bunu yanlis anlıyor 2008 sonrası engelli olanlar çalışamıyor gibi sigorta girişi başlangıç 2008 sonrası olursa demek

Örnek ;Adamın sigorta giriş 2005 yılı olsun 2018 yılında engelli olmuş is kazası veya farklı hastalık geçirmiş engelli olan birisi yine emekli olursa çalışabilir sgdp ödeyerek çalışabilir emekli maaşını alabilir sigorta girişi 2008 öncesi olması lazım ,,
çalışan kişinin engelliligi degil

Diger ornek
Çalışan kişi ilk sigortası 2009 yılında veya sonraki yıllarda işe başlamış olsun bu kişi ne zaman engelli olduğu dikkate alınmaz bu kişi 2008 yilindan sonra sigorta başlangıcı olduğu icin emekli olunca çalışamaz çalışacak olursa maaşı kesilir kesilmemis olursa tespit edildiğinde çalıştığı sürece aldığı emekli maaşı kesilir faizi ile geri ödemeye tabi tutulur

Son düzenleme:
Wallahi bende ne yapacam şaşırdım sigorta girişim 19.01.2009 işyerinde bugün gün boyu ik ile görüştüm adamlar genel müdürlüğü aradı isyerinin SGK uzmanını aradı adam malulen değilse çalışır diyor şaştım kaldım işyeri 1 gün çıkışını verelim geri giriş verelim mutlaka çalış isimde rahat mesela diyelim çalıştım emekli maaş kestiler ilerde çıkarsam direk emekli maaş bağlanıyor mu yoksa süreç yinemi başlıyor isimde çok seviyorum

@İsitmemuhammed,

Acaba bu emekli olur yazısını aldıktan sonra emeklilik için başvuru yaparsak tekrar mi kurula çıkacak süreç yine uzun mu sürecek anlamadim

@Mako1453,

Emekli oldun çalıştın kesilir tekrar çalışmayı bıraktın tekrar bağlanır maaşın

Emekli olur yazısını SGK kuruldan sonra veriliyor diye biliyorum ben basvuru yaptım sonuç bekliyorum ya sevk yapacak hastane ve sonrası durum bildirir yapacak SGKya tekrar sonucum geldikten sonra ona gore emekli olabilir diyecek
Veya SGK verdiğin raporlari onaylayacak emekli olabilir yazısı verecek sonra işyerinden çıkışını yaptıktan sonra emeklilik işlemlerini tamamlayacaksın SGK dan bildiklerim bunlar zaten adaletsizlik bu 2008 önce sigorta girişi olan çalışacak sonrası çalışmayacak dünyanın hicbiryerinde boyle saçma sapan düzenleme göremezsin engelliler bir avuç kimin kime sesi çıksın ki üvey evlat muamelesi goruyoruz

Merhaba arkadaşlar ben 22 ocakta emeklilik için dilekçe verdim evrak sırasında bekliyot yazıyor Ankara Sıhhiye ya sizinki

Merhaba arkadaşlar ben 22 ocakta emekli olur yazısı almak için SGK başvurdum
şimdi diyelim emekli olur yazısı aldım işyerine verdim emeklilik için tekrar başvurumu yapacağız yada o emekli olur yazısı ile direk emekli mi oluruz süreç yine uzar mı emekli olur yazısı klistoyor işyeri sonra çıkışımi verecekler inşallah yine aylarca beklemeyiz sağlık kuruluna yine gitmez evrak halen verdiğim gibi işlem sırasında yazıyor Ankara Sıhhiye SGK çok yavas

bu arada engelli raporum ve göz ile ilgili ek1 var bu durumda ben ağır engellimi geçiyorum bir bakar misini
.

Moderatör tarafında düzenlendi:
@Mako1453,

Emekli olur yazısı ile haklarınızı alıp işten çıkacaksınız. Bu bir aşama. EMekli olabilmek ise ayrıca sgk'ya emeklilik için başvuru gerektirir. Ancak o başvuru sonrasında emeklilik işlemleri başlar

@Mako1453,

Walla sizinle aynı durum bende de var, mayıs ayında doluyor senem emekli olabiliyorum ama 2008 sonrası olduğum için çalışamayacak olmamdan dolayı sanırım emekli olmayacağım.
Verdikleri emekli parasıyla geçinmek mümkün değil..

@OturanBoğa,

Peki sevgili oturan boğa abimiz,

Şimdi benim engelli raporum var ama belki heyetten iş gücü kaybı alamayacağım. Bu tazminatımı almak için yazı almama engel bir durum mu? Yoksa tazminat alabilir yazısı almam için engelli rapor yeterli mi?

Bu soruya henüz cevap alabileceğimi düşünmüyorum ancak yorumunuzu merak ettim.

@OturanBoğa,

Hocam benim engelim de %50 Başlangıç şubat 2010
4/a da 1532 4/c de 2398 toplam 3930 gün oldu
4/ c içinde bu liste geçerli mi ?

@santomarine,

Emekli olabilir yazısı önceden alınmıyor artık SGK sağlık kurulu raporunuzu onaylayıp çalışma gücü kaybınız tespit edilip gun yıl prim şartlarınız uyduktan sonra kurul onaylıyor sonraki süreçte emekli olabilir yazısını alacaksınız 15 Ocak öncesi emekli olabilir yazinizi vergi indirimi uzerinden emeklilik oldugu icin gun prim yil şartı yeterli ve basvuru yetiyordu simdi isler maluliyet tespiti gibi ilerlediği için bu yazıyı sgk kurulundan sonra alabiliyorsunuz edindiğim bilgiler bu doğrultuda

@Yukselll,

Artık hepimiz aynı derecede değersiziz

Ocak_2025_sonrasi.jpg

@santomarine, malesef işi yokuşa sürmüşler oldular olan çoğu yokuşun sonuna gelenlere hadi güle güle dediler

Üst Alt