Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%50 raporum ve 3800 prim günüm var. Ne zaman emekli olabilirim?

karatas_52

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
0
ben yeni üyeyim arkadaşlar bikaç sorum olacak ben 1996 den girişim var vergi indirimi yeni aldım yüzde 46, özürlü raporum yüzde 50, 3800 günüm var ne zaman emekli olurum acaba birde ben vergi indirimi aldım işyerim göndermişti ama para verir işyerin sana diyorlardı vermiyor ne yapmam lazım ve vergi indirimi kagıdımla biyere kayıt yaptırmamı gerekiyor

17 yil 3920 gune tabisiniz.

120 gun daha prim odeyerek emeklilik dilekcesini verebilirsiniz.

Askerlik yaptiysaniz, askerligin 4 ayini borclanarak hemen dilekce verebilirsiniz.

Vergi indiriminde is yeri size para vermez. Gelire esas kazanc uzerinden odediginiz vergiden 3. derece vergi indirimi olanlar aylik olarak 170 TL matrahindan dusulur. Buda sizin ayliginiza 25 TL civari yansir.

Bu rakam cok onemli degil, vergi indirimi hakki size erken emeklilik kapisini acacak olan anahtar.

Önemli etkenlerden biriside ilk ssk lı oluş tarihinde 19 yaşından gün almış olmak ilk ssk girişinde 19 yaşından gün almış iseniz prim şartınızı tamamlayıp hemen emekli olmak için kuruma müracaat edebilirsiniz.

ben ssk ya gitim 17 sende emekli olacan 2013 te dedi derecem yüzde kırk altı ilk girişim 1996 19 yaşındaydım

ben şunu öğrenmek istiyorum şuan 3800 günüm var geçende ssk ya gitim ne zaman mekli olurum dedim 17 yıl dedi 3 derece vergi indirmi aldım ama ilk girişim 1996 mart 15 i ama ssk da 1997 gözüküyor kadın dedi 1997 gözüküyor ödenmiş 120 günün ama siciline işlenmemiş dedi bunun için ne yapmam lazım 17 senede emekli olacam 1997 gözüktüğü için 2014 te emekli oluyorum ama girişim 1996 ama 1997 gözüküyor bunun nasıl sicilime işletirim işletirsem 2013 te emekli olacam yardımcı olurmusunuz lütfen ilk işyerim kapanmış ama ödendi siciline işlemmiş diyorlar

Staj -cirakli vb. sigortaliliklarda sizi emekli edicek olan "uzun vadeli kollar" prim odenmez.

Dolayisi ile sigorta numaraniz verilse bile , uzun vadeli kollara (emekli primi denir buna) prim odenmediginden baslangic olarak kabul edilmez.

Eger siz 1996 yilinda 18 yas ustunde iseniz, ve gelire esas kazanc (bordro) olusturmussaniz size uzun vadeli kollarin primi odenmesi gerekirdir.

Yukarda saydigim sartlara uygunsaniz, ve sigortaniz eksik-hatali veya hic bildirilmemisse "hizmet tesbit davasi" acabilirsiniz.

Dava sureci isin karmasikligina bagli. Sayet o is yerinde 1996 da calistiginizi ispat edecek (bordro, sigorta acilis kagidi -sahit vb.) delillerle kaybedilmis gunleri kazanabilirsiniz.

Not: Sozu edilen tarihte 18 yasinda oldugunuzdan ve Stajer olarak calismadiginizdan emin olun.

yok stajer deildim normal işçiydim belgem yok ama orda çalıştığı arkadaşlarım var ssk ödenmiş adına ama siciline işlememiş diyor emekli olurken artı 120 günün var dersen görüler diyor bende anlamadım bir sene kayıpım var şimdi ssk ya gidince 120 gözüküyor onlar bana dedi zaten ssk onlar demese benim haberim bile yoktu aslında kusura bakmayın ama öğrenmek istedim şeyler var vergi indirimi emeklilikten başka ne işe yarar su elektirik gibi şeylerde yararlımı nelerde kulanabilirim emeklilik hariç

Vergi indirimi belgesi , sadece matrahinizdan (kazancinizdan ) siz 3. dereceden hak sahibi oldugunuz icin 2011 yili icin aylik 170 TL matrahdan dusulur. Bu da ortalama 25 TL civari maasiniza yansir.

Ama..

Saglik Kurulu Raporunuz (ozurlu raporunuz), size kullandiginiz sebeke suyunda % 50 indirim hakki saglar. (Bazi belediyeler indirim yapmiyor ama cogusu yapiyor ) Belediye ile gorusmelisiniz.

Elektrik vb. temel ihtiyaclar icin baskaca indirim hakkiniz yok.

Sadece ; 200 mk gecmeyen konutlarda (1 tek konut ) Konut vergisinden muaf olursunuz.

Tiyatro , muzeler vb. indirimleri saymiyorum.. Bu neviden 1 kac tane daha ucretsiz yararlanacagin haklar var.

emeklilik

1996 martın 15 inde ssk ya giriş yaptım ama ssk da 1997 gözüküyor ödenmiş ama siciline işlememiş diyorlar bunun için nereye başvurmam gerekir seneye emekli olacam 1996 yaparsam malunen yapamasan 17 sene diyorlar ssk lı 1996 dan olursA SENEYE 17 SENE OLACAK YARDIMCI OLURMUSUNUZ

olmuyormuş 17 seneniz dolması lazım deiler 1996 girişim ama ssk da 1997 gözüküyor nerde düzeltecem bunu

Sigorta müdürlüğüne bu hatanın düzeltilmesi için başvuru yapacaksınız. Onlar düzeltince, emeklilik koşullarınız da değişecek:

2008_oncesi.PNG

emeklilik

benim bir sorum olacak ben allah izin verirse 2013 te emeklilik başvurusu yapacam çalıştığım işyerinin muhasebesi sorumsuz ssk dan emeklilik başvurusu yapınca emekliliği hak kazınırsam işyerine ne vermem gerek tazminat almam için yoksa emekli olunca ssk mı ödeyemezlermi onlar görürmü

cevap yok galba soruma sonuçta emeli olunca işyeri tazminatı vermese veröesin ne yapalım ssk sıfırlanacak ödeyemeyince mecbur işten çıkaracak

Emekliliği hak ettiğinize dair yazıyı sgk'dan alıp işyerinize vereceksiniz, onlar da size Kıdem tazminatınızı verecek...

Eğer aynı işyerinde çalışmaya devam etmek isterseniz, muhasebeci primlerinizi sosyal güvenlik destek primi olarak yatırmalı. Böylece hem emekli maaşını alabilir hem de çalışmaya devam edebilrsiniz

merhaba ben birşey soracam ben seneye emeklilik başvurusu yapacam ocakta 2 senedir bir işyerinde çalışıroyum işyerimi muracat edecek yoksa benmi ssk ya kıde mtazminatı almam için işyerim sorumsuz müracat etmez vermemek içi atzminatımı nasıl alırım yain dnekim başvursam işyerime verid ye kağıt verilermi yoksa ben giipd gelen emeklilik kağıdım işinreye gelsinmi diyeyim

sigorta müdürlüğüne gidip emekliliği hak ettiğinize dair yazı alıp işyerinize vereceksiniz. böylece kıdem tazminatınızı alabilirsiniz...

emeklilik

merhaba benim bir sorum olacaktı adım yasin özel hastanede çalışıyorum 4050 günüm var ve 65 milyar ssk ödemem var hep asgari ücretten ödenmiş emekli olsam ne kadar alırım pirim çokta olsa asgeri ücreten ödendiği için azmı alırım şubatta emeklilik başvurusu yapacam lütfen yardımlarınız için tşk

asgariden yatı ise şuan için 710 _750 arası birşey alırsın

tşk daha 8 ay sonra olacam o zaman yükselirse daha fazla alırım herlade

sgk sitesi emekli olmadan hesaplama yaptırmıyor daha olmadım 4028 günüm var 65 milyar para ödenmiş şubatta olacam ne kadar alırım dedim çok az alırsam olmam ilerde olurum

emeklilik

ben 3 derece bergi indirimi aldım ne zaman mekli olacama nerden bakabilirim girişim 1996

Hep asgariden yattığı sürece ne kadar çalışsanız da emekli aylığınızda reel bir artış söz konusu olmayacak.
Şartlar oluştuğunda bir an önce emekli olmak,bir an önce maaş almaya başlamak her zaman daha avantajlıdır.
Emekli olduktan sonra da SGDP kapsamında çalışmaya devam edebilir,hem emekli maaşı hem de çalışmanızın karşılığı olan maaşı alabilirsiniz.

arkadaşlar benim ssk 1996 da başladı 2013 te meklilik başvurusu yapabilirsin dedi ssk hangi ay başvuru yapmam alzım anlamadın buraya attım ne olur yardım edin ssk kartımda ay silinmiş

2000 Yılı Genel Toplamı163815.00
YASIN KARATAS35/01111219261998021A0100184.2531/08
YASIN KARATAS35/01111219261998011A25/033558.390
1998 Yılı Genel Toplamı135242.64
YASIN KARATAS35/012244991997021A06253.7102/07
YASIN KARATAS35/012244991997011A012094.680
1997 Yılı Genel Toplamı182148.39
YASIN KARATAS35/012244991996031A01/116035.000
1996 Yılı Genel Toplamı6035.00
Genel Toplam4.11867,511.05

arkadaşım madem mart ayı girişin 2013 te nisan sonu gider sgk ya net ögrenirsin madem 3 dereceden emekli olucan ay felan yazmadıgı için kimse burda net hesaplıyamaz ayrıca ister emekli olun ister olmayın fark etmez bekledikce emekli maaşınız artmaz nakadar erken emekli olursanız sizin yararınıza emekli olduktan sonrada vergi indirimiyle emekli oldugunuz için tekrar emekli maaşınız kesilmeden aynı işyerinde veya başka yerde calışıp ikinçi bir maaş alırsınız

tşk kardeş benim demek istediğim ilk girişim 1996 mart 2013 martan önce dilekçe verebilrimiyim diye sordum

emekliligine bir ay kala hizmetini toplatırsın sgkdan onlarda şugün emeklilik için gelderler baş vurursun seninki gün ay olarak görünmedigi için burdan net bilgi alamazsın 2013 nisanda sgkya müracat et hizmetini toplattır onlar sana baş vuracagın tarihi söyler

Nisan ayında başvuru yapacaksınız. Kafa karıştıracak bir şey yok.

emeklilik

ben bişey soracam ben 1996 ssk girişim var mart 15 vergi indirimim yüzde 41 bana ssk geçen sene 2013 te gel emeklilik başvurusu yap deiler şimdi nezaman başvuru yapmam lazım yılbaşından sonramı 4150 günüm var cevap bekliyoruz

arkadaş senin canın sıkıldıkca yazıyon galiba nezaman baş vurman gerektigini oturan bogada söylemiş 10 seferdir aynı şeyi sorup duruyorsun anlamadıgın nevarhala anlamadım daha iyi bilgi almak istiyorsan iş yerinden birgün izin al sgk ya gidip hizmet dökümü al ordadas toplatırıp daha net ögrenirsin

Üst Alt