Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%50 raporum ve 3800 prim günüm var. Ne zaman emekli olabilirim?

emeklilik

ben 19 marta malunen meklilik için başvurdum işyerinden çıkış belgesi vergi indirimi kimlik fotokopisi birde orda forum doldurdum bi kart bverdiler takip nerden takip edecem şimdi ne kadar zamanda onaylanır acaba yazarmsınınız

ben 19 marrta başvurdum sorguluyom başvuru sonucunu öyle bir kayıt yok diyor olanlar yazsın daha bilgisayaramı geçmedi acaba

EvrakIzle.jsp

Bu linke tckimlik numaranızla girin. Bir de sabırlı olun. Ben mart başında başvurdum. Hala ses seda yok. :) Sadece evrak sayısı gözüküyor.

Bir de işyeri çıkışınız sisteme 10 gün sonra (hatta bir sonraki ay tahakkuku düzenlenirken) geçiyor. Sistemde çıkışınız gözükmeden işlem yapmıyorlar.

anladım teşekürler senin dediğin ninkten baktım hiç kayıt yok ondan sordum tc mi girdim sonuç yok ssk ya gitim ben emekli olursun işyerinden çıkışını al gel deiler aldım götürdüm vergi indirimimde verdim takip numarası verdiler

slm metepe dedıgınız lınkten gırdım emeklılık servısı 5 elden ıslendı dıyor 2cı sırada zımmetten cıkarıldı dıyor beklıyoruz ne anlama gelıyosa

ben girince hiç kayıt göstermiyor siz başvurunca hemen kayıt gösteriyormuydu 2 gün önce başvurdum unkapanına ne kadar zamanda geliyor emklilik acaba

benim şimdi nisanın birindemi takip numaradan işleme girer 19 unda işten çıkış aldırdı ssk getir deiler

mert717;
Benimki de öyle... Evrakınız işlemde (ilgili serviste) demek o...

Orayı çok ciddiye almayın. Evrak işlemleri bittikten sonra sistemde gözüküyor. Benim hizmet birleştirme yazım geldikten 1 gün sonra evrakta girişi oldu.

karatas_52;
Ben başvurumu internetten yaptım. Ertesi sabah sisteme girdi.

Dediğim gibi, sizin işyeri çıkışınızın sgk sistemine girişini bekliyor olabilirler. Çünkü internetten başvuruda sistem işyeri çıkışınız gözükmeden girişi kabul etmiyor. Çıkışınızın üstünden 10 gün geçmesi lazım.

ben ssk ya gitim deiler işyerinden çıkışını al olabilirisn aldım gittim vergi indirimimi zaten 1 senelik yeni sürekli nisandamı takip yerinde çıkar şimdi

ben internetten başvuru yapamazdım işyerinden çıkış kağıdı istediler hem vergi indirimimi istediler şimdi evrak takipt yok kart aldım ama nisandamı gözükür

Sayın karatas_52,

Artık işyerleri çıkış işlemini internet üzerinden, doğrudan SGK sistemine yapıyor. Size verdikleri evrak onun çıktısı. Ama, işten çıkış işlemleri geriye dönük 10 gün içinde yapılabildiği için sistemin çıkışınızı onaylaması 10 gün sürüyor. Siz evraklarınızı vermişsiniz... işlemleriniz başlamıştır. Ama internetten giriş yaparken işten çıkışınız onaylanmadan tahsis işlemini kabul etmiyor.

Büyük olasılıkla SGK'nın sistemi de öyledir. Kısa süre sonra evrak takip kısmından başvurunuzu görürsünüz. Ancak, sigortalılıkta çalıştığınız iller, başka kurumlar, emekli sandığı vs. gibi durumlarınız varsa rahat 3 ay sürer.

Ben Ağustos başında birleştirme başvurusu yaptım. Yanıtı aralık'da geldi.

Eğer tüm çalışmanız aynı ilde ve SGK ise 1 ay içinde işlemleriniz biter.

çoğu istanbulda sadece çok azı izmirde 4400 günüm var 4100 istanbulda 200 izmirde çalıştım hayırlsıı

%49 raporum var vergi indirimi almadım çünkü düşüreceklerini biliyorum . vergi indirimini almadan, primimi normal doldurursam yaşı beklemeden emekli olabilirmiyim

1 ekim 2008'den önce sigortalı olmuş ve ssk (4a) statüsünde emekli olacaksanız, emeklilik için defterdarlıktan sakatlık indirimi elde etmeniz şart

başvurumu yaptım alaha şükür vergi indirimi aldılar işyerinden çıkış belgemi aldılar orda forum doldurdular kimlik fotokobimi aldılar şuan sistemde gözükmüyor heralde nisan ayında gözükür emeklilik başvurum

vergi indirimim var 3 derece ama bunu nerden sorgulayabiliriz tc numarasıyla ben meklilik başvurusu yaptım ssk vergi indirimi için defterdarlığa soruyormuş neden acaba

SGK sorar... Sen de sakatlık indirimini ancak defterdarlığa gidip sorabilirsin.

EVRAK BİLGİLERİ
VARİDE NO:[FONT=Verdana]5.593.948[/FONT]VARİDE TARİHİ:[FONT=Verdana]29.03.2013[/FONT]
GELDİĞİ YER[FONT=Verdana]İST VERGİ DAİRTESİ BŞK[/FONT]T.C. KİMLİK NO[FONT=Verdana]50569593024[/FONT]
SİCİL NO:[FONT=Verdana][/FONT]TAHSİS NO:[FONT=Verdana][/FONT]
ADI:[FONT=Verdana]YASİN[/FONT]SOYADI:[FONT=Verdana]KARATAŞ[/FONT]
EVRAK NO:[FONT=Verdana][/FONT]EVRAK TARİHİ:[FONT=Verdana]28.03.2013[/FONT]
EK SAYISI:[FONT=Verdana]0[/FONT]GİZLİ:[FONT=Verdana]Hayır[/FONT]
GELİŞ ŞEKLİ:[FONT=Verdana]TAAHHÜTSÜZ POSTA[/FONT]GELİŞ NUMARASI:[FONT=Verdana]6746[/FONT]
KONUSU:[FONT=Verdana]DİĞER[/FONT]
[SIZE=-1][FONT=Times New Roman]
[FONT=Verdana]1[/FONT][FONT=Verdana]29.03.2013[/FONT][FONT=Verdana]İSTANBUL SGİM UNKAPANI SGM EMEKLİLİK İŞLEMLERİ 3 SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ[/FONT]
[FONT=Verdana]2[/FONT][FONT=Verdana]29.03.2013[/FONT][FONT=Verdana]İSTANBUL SGİM UNKAPANI SGM EMEKLİLİK İŞLEMLERİ 3 SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ZİMMETTEN ÇIKARILDI[/FONT]
[FONT=Verdana]Sıra No[/FONT] [FONT=Verdana]Tarih[/FONT] [FONT=Verdana]Birim[/FONT] [FONT=Verdana]İşlem[/FONT]
[/FONT]
[/SIZE] ben emklilik başvurumu yaptım bu yazıyor ne demen bu arkadaşlar yardım edermisiniz

emeklilik

Ödeme Dönemi 2013 03
Ödeme Günü 26
Net Aylık Tutarı 51.14 TL
Aylık Tutarı0.0 TL
Ek Ödeme Tutarı51.14 TL
Sosyal Yardım Zammı0.0 TL
Birikmiş Ödeme Tutarı0.0 TL
Kesinti Tutarı0.0 TL

arkadaşlar bu ne anlama geliyor ben emekllik başvurusu yaptım bu kaç günlük acaba 51 olan

maaşın daha yatmamış yatan ek ödeme maaş yatıgın da net maaşı örenirsin oyatan parayı fiş parası olarak düşün eskiden fiş parası olarak ödenen şimdi ek ödeme olarak gözükmekte maaşın henüz yatmadıgı için 0 gözükmekte

tşk ler

ek ödeme 26 sında diyor maaşımdamı yattımı 26 sında alacam

maas 26 sında yatar ozaman ceke bilirsin takip et e devletten ödeme bilgilerini en kısa sürede cıkar nekadar yatıgı

]2104907740 Tahsis No için 4 / 2013 için 4A emekli ödeme bilgileriniz. 4A Emekli Ödeme Bilgileriniz :[/h]YASİN Soyad KARATAŞ Sicil No3501199632167 Ödeme Dönemi201303 Ödeme Günü 26 Net Aylık Tutarı 1329.76 TL Aylık Tutarı700.86 TLEk Ödeme Tutarı51.14 TLSosyal Yardım Zammı0.0 TLBirikmiş Ödeme Tutarı577.76 TLKesinti Tutarı0.0 TL arkadaşlar benim aylığım ne kadar şimdi yazarmısnız 19 martta başvuru yaptım

aylık maaşınız 700,86 tl.ve aylık ek ödemeniz 28 tl.civarı,toplam 729 tl.diyebiliriz.(ek ödeme maaşınızın %4 ü olduğu için 28 tl.yapar)

anlamadım 170 ia rasam sorarsam olurmu acaba daha 20 gün oldu başvuralı

net aylık tutarı 1300 diyor o neyki ozaman

nisan maaşı ve 19 mart-15 nisan arası olan maaş.56 günlük elinize geçen maaş ve ek ödeme.

Sayın karataş,

Emekliliğiniz hayırlı olsun. Ben sizden 20 gün önce başvurmuştum... hala tık yok. :) Sizinki çabuk bitmiş.

Maaşınızı yukarıda turkuaz arkadaş söylemiş. 730TL civarı...

Ama ilk maaşınızı birikmiş alacaksınız. Yani ilk maaş 1329TL olarak yatacak. Sonraki maaşlarınız 730TL civarı yatacak.

tşk hep askeri ücretten ödenmese iyi alırıdm 4423 günden oldum ama 72 milyar ödendi bunada şükür sordum 786 alacakmışım ek ödemeyle evet başvurdum çabuk oldu şansıma unkapanına başvurdum

Hayırlı olsun Yasin Kardeş
Allah güzel güzel yemeği nasip etsin. Sana bir sorum olacak yardımcı olursan sevinirim:
Emekli maaşını bağlanmadan önce ne hesaplamıştın? sgk sitesinden ve emeklimaaşı.com sitesinden ayrı ayrı yazarsan sevinirim.
Ben de emeklilik için gün sayıyorum. Dilekçemi verdim bu haftasonuna kadar netleşir dediler.
Ben hesaplama yaptığımda sgk sitesi ile emeklimaaşı.com siteleri arasında ciddi fark var :(
Benim 4137 günüm ve 440.000 TL primim var. Sence tahmini emekli maaşım ne olur?

Üst Alt