Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%52 raporla emekliyim. SGK kontrol muayenesine çağırdı. Şimdi ne olacak?

Alev22

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
% 52 engelli raporum var. raporum sürekli. vergi indiriminden emekli oldum. Sgk evime yazı gönderdi. Yazı şöyle kontrol muayenesi için sakatlık derecesinde, değişiklik olup olmadıgının tespiti için beylükdüzü hastanesine sevk edildiniz.
Nedir Bu

Alev22
Malesef doğrudur. bazen SGK bu tür şeyler isteye biliyor. hemen başvuru yapın ve yeni rapor alın. Rahatsızlığınız nedir bu arada?

Alev22

Merhaba,
SGK istediği zaman istiyebiliyor. Bir an önce yapın yoksa maaş kesilir.
Giderken raporlarinizi götürün.

Rahatsızlığıniz ney di?

Ne zaman emekli olmuştunuz ?

Emekli olurken kontrol tarihi yazıyor muydu

Epilepsi sara Tansiyon Göz hastayım. 2 yıldır maaş alıyorum. Rapor oranıım % 52. Ya özür puanları baya diştü. Eyer % 40 altında oran verilirse tekrar verdikleri maaşı geri alırlarmı sizce.

Konu ile ilgili eski forum mesajlarında sıkça bahsedilmişti. Orada yanıtı bulabilirsiniz.

Alev22

Verdikleri maaşı geri alma gibi bir durum söz konusu olmaz. ama raporunuzu hemen cikarmassanız maaşınız kesilir bu ay yada birdahaki ay. oyüzden hemen hastaneye gidip raporlarınızı cıkartın. eski rapor tahlil vs gibi ne varsa onlarıda yanınızda götürün ve kurula verin

Alev22

40 ın altında alırsnaız maaş kesilir 40 üstü hertürlü emekliliğiniz devam eder

Ya inanın arkadaşlar bilmiyorum. Başka bu şekilde yazı gönderilen oldumu

Alev22
Evet aynı durumda çok arkadaş var, forumda yüzlerce...
Kontörlü gitmekten başka şansınız yoktur.
Herhangi bir usulsüzlük, sahtecilik tespit edilmediği sürece ödenen maaşların geri istenmesi söz konusu değil.
İnşaallah güzel sonuçlar çıkar.

%52 sürekli raporumla emekliyim, kontrol için SGK yazı gönderdi!?

% 52 engelli raporum var. raporum sürekli. vergi indiriminden emekli oldum. Sgk evime yazı gönderdi. Yazı şöyle kontrol muayenesi için sakatlık derecesinde, değişiklik olup olmadıgının tespiti için beylükdüzü hastanesine sevk edildiniz.
Nedir Bu

İyi anlamda değişiklik olduysa emekli maaşınız kesilebilir.

Evet doğru kontrol muayenesi tarihi gelmeden 2/3 ay önce yaptırki maaşında kesinti yaşanmasın

peki arkadaşlar biliyosunuzki oranlar çok düştü. engel oranları. ya düşük verilirse sgk verdiği parayı geri alırmı. elimde 1 çok rapor var hastalıpğım ile ilğili

Alev22

Toplamda %40'ın altına düşerseniz emekliliğiniz iptal edilerek aylığınız kesilir? %40'ın altında alma ihtimaliniz mi var?

epilepsi göz tansiyon hastasıyım. bu konuda uzman değilim 40 altında alırım diye 1 şey söyliyemem

Raporun kaç senelikti raporun süresi bitmeye 3 ay kala herkesi çağırıyorlar benide çağırıp hastaneye sevk ettiler Ödedikleri maaşı geri almazlar yeni raporunda oranın 40 altına düşerse maaşın kesilir

Sebeb neymiş neden tekrar rapor istediler acıkca yazmamışar acaba hastanede bi usulsüzlükmü var bu ara sık sık rapor istiyorlarmış

Muz cumhuriyetinde olur böyle şeyler, kafanıza takmayın.

3 yıldır emekliyim. Bende anlamadım. Raporum sürekli benim böyle 1 şey isteme hakları varmı benden

Alev22 seni 2016 yılında da SGK sağlık güvencem bağlamında seni ifadeye çağırmışlardı o problem be oldu?

besiktas o zaman hiç 1 sey olmamıştı

okmeydanı eğitim hastanesinden almıştım rapor

Alev22 kardeşim korkunun ecele faydası yok ok yaydan
çıkmış bi kere, %40 ve üstü yeni bir rapor almaktan başka bir
yol yok. cesaretini topla başvurunu yap.
İnşallah gerekli olan oranı alırsın, zamanı gelir geçer çok iyi
değerlendir. şimdiden kolay gelsin ve Allah yardımcın olsun.

Yapacağınız hastalıklarla ilğili bir dosya oluşturun. hastalıklarla ilğili yeni ne varsa ilaç raporları dahil olmak üzere yanınızda bulundurun.
1.ilaç raporlarınız edevletten çıkarabilirsiniz..kullandığınız ilaçların isimleri veya hepsinin kutularının tek bir fotokopiyle resimlerinide alabilirsiniz.
2.hastalığınızıla ilğili röntgen emar bt ..mr.. ne var ise yanınızda olsun
3.elinizde sonuçları 1 saglık kuruluna vermek ve doktorlarlara göstermek için 2 ayrı dosya oluşturun doktorları gezdiğiniz zaman gösterip zaman kaybetmezsiniz...
Korkmanıza gerek yok...bunları yaptığınız takdirde hastalıklarınızda kronik olduğu için üzülmenize gerek yok.

Ne yazıkki artık raporların sürekli olup olmaması sgk yı ilğilendirmiyor...istediği zaman yeniden çagırıyor....
ELİNİZDE MUTLAKA KULLANDIĞINIZ İLAÇ VE RAPORLARI EMAR,BT, MR NE VAR İSE YANINIZDA BULUNDURUN.SİZİN FAYDANIZA OLACAKTIR.

Üst Alt