Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%53 ortopedik engelli teşhisim ÖTV’siz araç almamı sağlar mı?

ayaz_06

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar bir sorum olacak ortopedik engelde %40 ortopedik engelli olanlarda el ve ayak engeli şartı var mı yoksa %40 ortopedik engelli ve sadece hareket ettirici aksamda tertibatlı araç kullanır raporu yeterlimi benim el ve ayakta engelim yok ama ortopedik engelliyim %53 ortopedik engelli ve sadece hareket ettirici aksamda tertibatlı araç kullanır raporum var

sadece hareket ettirici aksamda tertibatlı araç kullanır raporda yazması gerekir hem de il sağlık tertibat hareket ettirici tertibat kodu eklemesi gerekir.

ehliyetimi aldım tertibat kodları var ehliyetimde

@Polmiks,

2019 sonrası raporlarda hareket ettirici ibaresi gerekli,benim raporum 2014 süresiz sağ ayak kısalığı aracımı aldım.

@Polmiks,

rahatsızlık nedir,polio sekeli benim açıklama net yazılı kas güçsüzlüğü,5 cm kısalık gibi direk kabul edildi.

@turan1977,

Sadece skolyoz başka bir şey yok.
Hastaneye yeniletmeye gittim sürücü olamaz dediler hemen dilekçe verip iptal ettim.
İl Sağlık tertibatlı sürücü olur dedi ehliyetimi aldım. Hiç araç kullanamayacağıma basarım parayı ÖTV li kullanırım :)
Kanunda seni eleyebilecekleri bir madde varsa adamlar hemen kullanıyor. Tertibat yazalım kullansın demiyorlar.

@kartal Taşdemir,

Hayır kurula girmeden dilekçe verip süreci sonlandırdım. 1.250 tl param gitti o kadar
Parası ne ise verip ötv li araç alırım daha iyi zaten KÖR Nokta zorunlu o araçlarda 2 ile 2.6 milyon arasında mecbur öyle yapacağım.

Merhabalar,bugün almış olduğum raporda yazanlar ile ÖTV indirimli araç alabilir miyim. Bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.yazan ifade şu şekilde

"47. İki tekerlekli araç kullanamaz,64. Araç hızı Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 100 üncü madd belirtilen hız sınırlarından 10 km daha az olmalıdır., 10.02 Otomatik vites,35.04 Direksiyondan çekmeden kullanılabilen kontrol cihazları, 78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir. "

@misafir,

35.04 Direksiyondan çekmeden kullanılabilen kontrol cihazları, Bununla belki ama diğerleri ile asla alamazsın.

@Polmiks,

Teşekkür ediyorum bu hızlı cevap için. Yarın maliye ile görüşmeye gideceğim. İnşallah sonuç olumlu olur.

Üst Alt