Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%53 sürekli engelli raporumu aldım. Emeklilik için ne yapmam lazım?

Konular
17
Reaksiyonlar
0
Merhaba

bugün %53 sürekli engelli raporumu aldım, çalışıyorum ,emekli olmak istiyorum ne yapmam lazım

sigorta başlangıcım ve toplam sigortalı gün sayım tutuyor

ssk? emekli sandigi? bagkur?

ilk ise baslama tarihi?

vergi indirim belgen varmi?

bunlari yazarsan ona gore yol gosterelim.

merhaba

ssk ,işe başlama 1989, ben engelli raporumu bugün aldım , vergi indirimi için başvuruda henüz bulunmadım sürecin nsaıl olduğunu bilmediğimden

merhaba uuykusuz vergı ındırımı almak ıcın ısyernın baglı oldugu vergı daıresıne rapor ve ısyerınde calıstıgına daır belgyle
vergı daıresıne basvuracaksın

merhaba umudum01 tam olarak anlamadım , sanırım önce vergi indrimini almam gerekiyor ancak ben hangi evrakla başvuracağım tam anlamadım , iş yerinde çalıştığıma dair belge yeterli olmuyor mu

evet ısyerınde calıstıgına daır belge ve raporunla basvuracaksın onlar raporuna ankara merkez saglık kuruluna gonderecekler
ortalama 1 2 ayda ısyerıne ceva gonderırler

Merhaba Bursa uykusuz bende senin gibi %52raporla1989 girişle emekli oldum. Süreç 4ay sürdü . Raporun süremi onu yazmamışsın arkadaşların bilgi verdiği gibi ilerle vergi dairesi seni yönlendirecek.

Merhaba

%53 engelli raporumu aldım , özel bir şirkette çalışıyorum , yılım ve prim gün sayım tutuyor , emekli olmak için sanırım önce vergi muafiyetine başvuruluyormuş doğrumudur,tam anlamadım , çalıştığım şirketten hangi evrağı alıp başvuracağım nasıl olacak , bir de ben elden kendim ankaraya gidip orada başvuruda bulunacağım bunun için hangi belge ile başvurmam gerekiyor yardımcı olabilir misiniz

BursaUykusuz

Vergi indirim başvurusu işyerinin bağlı olduğu defterdarlığa yapılacak: detaylar burada

Vergi indirim hakkından sonra aşağıdaki tabloya göre emeklilik kriterleri tamamsa, emeklilik için sigorta müdürlüğüne başvuracaksınız:

2008_oncesi.PNG

@OturanBoğa

bunlar tutuyor,önce vergi indirimi için nereye hangi evrakla başvuracağım ,elden kendim başvurabiliyor muyum

Bir de şu sorum olacak çalıştığım işyeri merkezi istanbul bana çalıştığıma dair belgeyi mail atsalar olur mu ,ıslak imzalı olması şart mı

Yapman gereken setbaşında ki vergi dairesine git girişte sağda güvenliğe sor engelliler birimi var oraya gir vergi indirimi almak istediğini söyle engelli raporun yanında olsun oradan sana bazı evraklar verecekler onları doldurup tekrar aynı yere götürüp bırak sonra süreci takip et bana 2 ayda geldi yoğunluğa göre süreç uzayabiliyor vergi indirim belgen geldikten sonra sgk ya gidip emeklilik başvurusu yapabilirsin işyerinin doldurması gereken belge de var onda kaşe ve imza isteniyor

Bir de şu sorum olacak çalıştığım işyeri merkezi istanbulda, bana çalıştığıma dair belgeyi mail atsalar ben de bu mail çıktısını alıp defterdarlığa vergi muafiyeti için gidebilir miyim ,olur mu ,ıslak imzalı olması şart mı

bana git öğren demek yerine bunu bilen bir kişi yok mu lütfen rica ediyorum ..tşk OturanBoğa

En doğru bilgiyi bence vergi dairesini arayıp sor

İşyerinizin merkezinin istanbulda olması önemli değil.
Yazıyı merkezden değil çalıştığınız yerden alacaksınız ve çalıştığınız yerdeki vergi dairesine başvuracaksınız.

bir sorum olacak ; bugün aynen dediğiniz gibi yaptım ,sormak istediğim şu Ankara vergi dairesi defterdarlık neye bakıyor , bugün benset başında 2 form doldurdum bir de çalıştığıma dair ssk bildirgemi verdim , nasıl olacak süreç ayrıntılı bilgi verebilir misiniz ...tşk

BursaUykusuz merkez sağlik kurulu 5.6 doktor ve sgk temsili bir görevli ileVergi indirimi
baş vurusunda bulunan kişilerin
Engelli raporlarını kontrol ederek mevcut yönetmenliğe göre oran verilmişmi yada bir usulsüzlük varmı yok mu diye bakım karar veriyorlar bazen test ve ya açıklama isteye biliyorlar hastaneden buna göre olumlu veya oluzsuz sonuçlandırıyorlar talebinizi.

Çok korkuyorum onaylanmazsa diye , Ağır uyku apnesi %35 , Tip 2diabet %20 ve hiper tansiyon %10 ile onaylandı toplamda bana B formülden sonra Süresiz onaylı %53 verildi

şimdi Vergi muafiyeti için VErgi dairesine başvuruda bulundum , çok korkuyorum ya onaylanmazsa diye , Süreç nasıl oluyor genelde yardımcı olabilir misiniz , Düşünmekten bunaldım artık inanın , bir de en fazla kaç gün sonra sonuçlanıyor

uykusuz korkunun faydası yok kısmette varsa olur o yollardan bende gectım beklemekten baska care yok
eger teshısler ve oranlar dogru ıse onaylanıp 1 2 ay sonra cevap gelır

Vergi muafiyetim Ankara’da onaylanmış şimdi ne olacak

Ankara’ya gönderilen vergi muafiyetim süresiz olarak onaylanmış , benim şimdi yapmam gereken nedir
sorum şu :
Emekli olmak istiyorum herşeyim tutuyor , süreç nasıl olacak , Ankara kağıdı benim başvurduğum şehire mi gönderecek yoksa direk çalıştığım şirkete mi ,

Saygılarımla

@BursaUykusuz

ankara yazıyı başvuru yaptığınız bursa daki vergi dairesine gönderecek.vergi dairesi sonrasında asıl vergi indirimi yazınızı işyerinize e tebligat ile gönderecek. işyerinden vergi indirim yazınızı alıp sgkya emekli olur yazısı almaya gidin. yazıyı alınca işyerine verinki 14. maddeden çıkış yapsınlar tazminatınızı ödesinler. sonrasında vergi indiriminiz raporunuz (copya) ve işten çıkış bildirgenizi yanınıza alarak sgkya gidip başvuru yapın.

Hocam bilgi için çok tşk ederim , peki Ankara hemen gönderir mi bekletir mi , kaç günü bulur gelmesi

EMEKLİLİKTE TAHSİS NO ve diğer emeklilik konuları HK

Merhaba , Sevgili dostlar arkadaşlar desteğinizi rica ediyorum

Emeklilik için başvuruda bulundum ancak bana SGK da çalışan memur Tahsis NUmarası vermedi , Özellikle yeniden işe girip çalışacağımı belirtmeme rağmen ""gerek yok çalışacağın şirket tc den sgdp işaretleyerek girişin yapabiliyor "" dedi

birinci sorum bu mümkün mü , yapılabiliyor mu

ikinci sorum alacağım maaşı sordum söylemediler ben maaşımı nasıl hesaplayabilirim en yakın en doğru şekilde

üçüncü sorumda ilk maaşı ne zaman alarım ( 26 temmuz emeklilik başvuru günüm )

son sorum ben e devlette tahsis no görebiliyor muyum

Son düzenleme:
1-olabilir.
2-emekli maaşı hesaplama com sitesinden hasaplayabilirsiniz.
3-1 ağustosta hakkedersiniz ama maaşı almanız 1-2 ayı bulur yani 15 eylül gibi.
4-Ağustos ayı girince görürsünüz.

u.uçar Bilgi için çok tşk ederim son sorum Emekli maaş hesaplama da çıkan maaş ile devletin hesapladığı arasında fark oluyor yoksa aynı mı oluyor , bilgi verebilirmisiniz

doğruya yakınmış arada 10-20 tl oynuyor diyenler var hesaplayıp yazın buraya bakalım.

BursaUykusuz mrb öncelikle emekliğiniz hayırlı olsun

(1) İş yeri tc no ile evet girişinizi yapa bilir ancak biraz beklemeniz gerek emekliliğinizin sisteme yansıması için
Tahsis nosus işlem yapa birlir

(2) Maaşınızı SGK SSK 4A Emekli Maaşı Hesaplama. Ne kadar emekli maaşı alırım | Ücretsiz SGK SSK 2016 4A Emekli Aylığı Hesabı hesaplaya bilirsiniz en yakın tahmini yapar

(3)ilk maaşınız yetişirse ağustos en geç eylü ayında alırsınızt oplu şekilde
bayram ikramiyesindende yararlanırsınız

(4) E devlette tahsis noyu görürsünüz ancak
Bilgileriniz sisteme düştüğünde

İyi günler...

E devlet e emekli bilgilerim düşmüş süreç nasıl oluyor

Merhaba E devlete bugün baktığımda emeklilikle ilgili bilgilerim düşmüş , başvuru tarihim 27 temmuzdu , Ancak herhangi bir ödeme bilgisi görünmüyor , tabloda ödeme günü 17 yazıyor , ödeme tarihi 2018 07 yazıyor , konuyu bilen bir arkadaş dönüş yapabilir mi , bundan sonra nasıl olacak maaş ne zaman yatar , ( bu ay yatar mı mesela ) vs ,

e devletteki ekran görüntüsünü buraya kopyalayamadım
aesacus OturanBoğa Mümin Çelik BuTcHeR

Son düzenleme:
bende 30 temmuzda baş vurdum sgk daki memur eylül ayında maaşını çekersin dedi. sizin yazınızı görünce edevlete baktım herhangi bişey görünmüyor. bir kaç güne diğer bilgilerde düşmeye başalar

Üst Alt