Mutlu678
Bu konuda fikirlerimi daha önce açıkladım, görüşüm maalesef olumsuz.
O yüzden bu konuya sık sık yazmak istemiyorum. Çünkü bazı arkadaşlar sanki bu durum benim temennimmiş gibi yanlış anlayabiliyorlar.
5510 tabi olarak emekli olan 657 li arkadaşlar malesef şu anki en düşük memur emekli maaşını alamayacaklar.
Tamam, en düşük memur emekli maaşını alacaklar, ama şu anki en düşük memur emekli maaşını değil.
Çünkü 2008 girişli normal memurlar
5510 a tabi olarak emekli olmaya başladığında en düşük memur emekli maaşı da tabana yapışmış olacak, yani bu sadece engelli memurların sorunu değil, bütün memurların sorunu. Sadece etkisi engelli memurlarda daha çabuk görülecek.
Şimdi bakıyoruz 2008 sonrası memuriyete girişi olan engelli bir memur
5510 a tabi olarak emekli oluyor, ve maaşı hiç de dediğimiz gibi düşük değil.
Olabilir, çünkü 2008 sonrası girişlilerin bütün hizmetleri memuriyette olarak emeklilikleri, engelli olarak da olsa daha başlamadı.
5510'a tabii olarak erken emekli olan engelli devlet memurlarının hepsinin 2008'den önce diğer statülerden hizmetleri var.
Adam 5 sene, 6 sene, 8 sene devlet memurluğu yaptıktan sonra emekli olmuş, ama bunun öncesinde 4A lı olarak yüksek maaşlarla çalışmış olabilir. Biliyorsunuz 4A lıların fazla mesailerinden tutun ikramiyelerine kadar aldıkları her kuruştan sigorta primi kesilir. Brüt maaşları da yüksek olunca bu dönemde ödedikleri yüksek primler memuriyetteki düşük primlerin ortalamasını yükseltir. böylece bütün hizmeti memuriyette geçmiş olanlardan çok daha fazla emekli maaşı bağlanmış olur.
Durumun vehameti henüz çoğunluk tarafından anlaşılmış değil. Yeni bir düzenleme ile bu mağduriyet giderilmezse ileride çok büyük sorunlar yaşanacak.
Bu tamamen benim fikrim, kimseye bir dayatmam söz konusu değil.