Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5510 geçici 4. maddeden emeklilikte yeniden rapor istenir mi?

cinarxx

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
3 kasım itibariyle 18 yıl hizmet yüzde 45 sürekli rapor ile emekliliğe hak kazandım.
herkes ikramiyeni çalıştığın yıla maaşı ise 25 yıl hizmet yapmış gibi alırsın diyordu sgk il mud sorduğum kişiler maaşı da 18 yıl hizmete gore alırsın diyorla. bu konuda bilgisi olan vamı
1/2 derece öğretmenim ek gösterge 3000.

bir de emkli olurken 2013 teki sürekli raporuma ve vergi indirimime rağmen tekrar rapor isterler mi.

tecrubesi olan arakdaslardan cevap bekliyorum.

Arkadaslar kamuda ogretmenim kasim1997 baslangic 2013 de alinmis yuzde 45 surekli raporum var askerlik borclanmamida odemistim 21 yili calisiyorum.konuda arkadaslarin belirttigi gibi 5510 sayili yasanin gecici 4 mad uyarinca emekli olup olamayacagimi sordum yaziyla sgk saglik kurulu mutlak suretle raporun aslini istiyor hastane onayli asli gibidir noter hicborini kabul etmiyor raporun tekrar aslini nereden bulacagim asil bir taneydi onu da vergi indirimi icin maliye almisti 2013 te.hastanede eski raporyn aslini tekrar vermiyor.olmazsa kurula girip tekrar rapor cikaricam.birde engellilige bagli emekli olunca ozelde calisacagim herhangi bir sikinti olurmu

cinarxx

Geçici 4. maddesi ile sonradan engelli olan memurun emekliliğinde güncel rapor alınması şarttır. Daha doğrusu orijinal raporun kurum kayıtlarına girmiş olması gerekir.

Sagolun 3 ocak tarihinde rahatsizliklarimin ilerledigi gerekcesiyle tekrar heyete girecegim egitim arastirma hastanesinde.oturanboga peki beni yaslilik emekliligi degilde oran yujsek cikip malulen emekli ederlerse tekrar ozelde calisabilirmiyim.

malulen emekli olursanız özelde çalışamazsınız

Bende oyle zannediyordum gecen sanirim bu sitede bir tablo gormustum 2008 den once baslayanlar calisabiliyormus 2008 sonrasi calisaniyormus sgk da sube mudurune sordum oda calisabikirsin dedi.calisamadiktan sonra zaten bir anlami yok benim icin

Bende 18.05.2018 tarihi itibariyle yuzde 55 raporumla emeklilik gorus yazisi dilekcemi verdim. gorevli noter onayli raporlarin daha once geri geldigini aslini gondrrmemizi zaten yazinin cevabi olumlu olursa beni istedigim zaman emekli edebilecegini soyledi. bakalim hayirlisi.

bir de benim aklima takilan su arkadaslar ben bazi engelli emeklilere sordum memurlarda engelli emekli oldugunda maas 25 yil calismis gibi baglaniyor ama ikramiye kac aene calistiysan ona gore dediler dogru mudur maas 25 sene calismis gibi mi baglaniyor memurlarda

bilgisi olan cevaplarsa sevinirim

cinarxx

Hayır yanlış bilgi kaç senede emekli olmuşsan o kadar sayılıyor. Yani 15-18 arası emekli olmuşsan 15-18 arası hangi yılda emekli olmuşsan o yıl sayılır. Tabii 25 sene çalışırsan da o yıl sayılır yani ne kadar ekmek o kadar köfte...

Slm çınar bende engelliden emekli olmak istiyorum nasıl bı yol izlemek gerek emniyet mensubuyum ilkönce emeklilik ile ilgili görüş mu istediniz

Ayrıca telim 0505 7271367 sakıncası yoksa arayabilirsiniz veya numara verseniz ben arasam çınar ××

Gecen raporumla birlikte gorus yazisi icin dilekcemi verdim sizde ayni sekilde kurumunuza dilekce vererek gorus istayebilirsiniz

cinarxx

Rapor hizmet cetveli dilekçe mi raporun aslını şart mı asligibidir noter tasdikli oluyor mu

1997 memuriyete basladim 2013 ten beri yuzde 45 surekli raporum vardi.2018 subatta raporumu yuzde 55 surekli olarak yeniledim 25 mayista emeklilik icin gorus istedim bugun Ankarayo aradigimda kurulun tekrar beni rapor icin sevk edecegini 15 gune kadar evragin elime gececegini soylediler .bu ne demek anlamadim rapor yeni 21. Yilimi calosiyorum sure problemi yok rapor zaten hep kronok hastaliklardan surekli rapor hala niye yeni rapor istediler benim kafam durdu fikri olan arkadas var mi

cinarxx

2018 yılında alınan %55 sürekli raporu tam olarak nereden aldınız?
Birde görüş için raporun aslını mı onaylı örneğini mi gönderdiniz?

SGK' dan resmi görüş yazısı geldiğinde paylaşırmısınız? İlaveten görüş için raporun aslını mı onaylı örneğini mi gönderdiniz?
Çok ilginç durum gerçekten. 2018 yılı sürekli %55 engelli raporunu SGK beğenmiyor?

Raporun aslini gonderdim anlamak mumkun degil yazi gelince paylasacagim ssk lilarda rapor bile istenmiyor vergi indirimi olsun direk emekli ediyorlar bacagim yeni ozel sektorden yuzde 40 la emekli oldu memurlara niye boyle bir sikinti yaratiyorlar anlamiyorum

Cevap geldi rapordaki jastaliklarin tetkikleri gonderilmemis tekrar yeni rapor istediler ona ugrasiyorum

cinarxx

Raporla birlikte yapılan tetkikleri de mi göndereceğiz? İyi de hepsini sana vermiyorlar ki.Zaten doktorlar tetkiklere dayanarak raporu imzalıyor.

Bir de neden eksik belgeleri tamamlayın demiyorlar.

Onu bende anlamadim direk yeni rapor istiyorlar tetkikler hastanenin arsivinde saklaniyormus ileride bir itiraz yada sikayet olur diye aklonizda olsun mutlaka ben raporu emeklilikte kullanacagim diyerek tetkiklerin bir nushasini alin ve o sekilde sgk ya gonderin

Hocam su anda piyasada acayip sekilde sahte rapor geziyormus cok siki tutuyorlar isin komigi sgk yeni rappr isteyonce doktorlarda bizim basimiza is gelmesin diye oranlari iyice dusuruyorlar benim gozden aldigim oran ilk raporumda yuzde 32 idi ikincide yuzde 19 simdi bu son raporda yuzde 11 verdiler isin ilginc tarafi 3 raporda ayni egt ars hastanesi

cinarxx

Sizin durumunuz zaten itiraz ya da şikayete girmiyor mu? Böyle saçmalık olmaz.O zaman raporu direk Ankara'ya gidip kendilerinden alalım.

Ben kamuda ogretmenim yuzde 55 raporumla 6 ay once emeklilik icin basvurdum tekrar rapor istendi Ankara Ataturk egt ars hastanesinden yuzde 43 tekrar rapor aldim gondrrdim sgk raporumu yuzde 37 olarak onaylamis emekli olamazsindiye cevap geldi bu asamadan sonra sadece dava mi acabilorim ne yapmaliyim fikirlerinizo paylasirsaniz sevinirim

Rapor oranımı düşürdükleri için emekliliğim reddedildi!?

Kamu gorevlisiyim yuzde 43 gonderdigim raporu yuzde 37 ye dusurmusler bu nedenle emekliligi kabul etmemisler buna itiraz yolu varmi yada direk dava mi acmaliyim

cinarxx

Vakit kaybetmeden, önce bir idari açıdan itiraz edin (yüksek sağlık kuruluna) olmaz ise, idare mahkemesine dava açarsınız. Kolay gelsin.

il sağlık müdürlüğüne itiraz et.devlet hastanesi%46 Eğitim Araşt. Hastanesi % 43 Hakem Hastane % 63

cinarxx kardeşim ben de devlet memuruyum ağır uyku apnesi ve yüksek tansiyondan dolayı 9 Mayıs 2018 tarihinde %48 rapor alarak sonradan engelli oldum. 18 yılımı doldurdum.

Ben de dizin gibi emeklilik için kurumum aracılığıyla raporumu ve almış olduğum vergi indirim belgemi gönderdim. Ankarada olduğum için SGK sağlık kurulunca raporumun %28 'e düştüğünü öğrendim fakat sonuç henüz bana ulaşmadı bende görevlilere bundan sonra ne yapmam gerektiğini sorduğumda itiraz için SGK Yüksek Sağlık Kuruluna dilekçe ile başvurulması gerektiğini söylediler ben de cevap gelmeden matbu dilekçe örneğini SGK'dan aldım ve raporumun tekrar incelenmesi için başvurumu yaptım 1 hafta oldu dönüşlerini bekliyorum. Duyduğum kadarıyla başvuruma cevap 1 2 ay sürermiş.

illaki matbu olmasına gerek yok ben ankarada olduğum için o şekilde gönderdim. Sizde durumunuzu ve istediğiniz şeyi anlatır klasik bir dilekçe yazabilirsiniz.

Cinar++ acaba son raporu hangi tarihte gonderdiniz sonuc ne zaman geldi

Üst Alt