Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5510 geçici 4. maddeden emeklilikte yeniden rapor istenir mi?

Oran düşürülmesi suretiyle emekliliği reddedilen kişilere sıkça rastlamaya başladık. Bu işin bir standardı var mı, anlamak sanırım mümkün değil. Allah sonumuzu hayra çıkarsın.

@cinarxx Önce Yüksek Sağlık Kuruluna itiraz sürecini başlatın. Yine ret gelmesi durumunda İdare Mahkemesine dava açmanız gerekir kanaatimce. Çünkü siz İş Hukukuna tabi olarak çalışmıyorsunuz. Devlet memurusunuz ve memurların idarenin tasarrufları aleyhine başvurabilecekleri yargı yolu İdari Davadır.

Bu arada SGK Sağlık Kurulunun sağlık raporu oranlarını düşürmelerini de çok görmemeye başladım biraz düşününce. Çünkü bırakın SGK Sağlık Kurulunu, aynı rahatsızlıklara farklı hastanelerce farklı oranlar verilebiliyor. Onu da geçtim yine aynı rahatsızlıklarla aynı kişiye aynı hastane değişik tarihlerde farklı oranlarla rapor verebiliyor. Örneğin siz; ilk raporunuz %45, sonra bir rapor daha alıyorsunuz %55, sonra bir daha %43 oranlar yazılıyor...

En nihayet SGK Sağlık Kurulu da %37 diyor... Bu kadar değişken değerlendirmelerin bulunduğu mecrada demek ki inisiyatif hakkı var hekimlerin. Yoksa bu kadar farklı oranların izahı yok. Yanlış anlamayın sadece sizi kastetmiyorum. Sizin bir suçunuz yok elbette. Hatta belki de mağdur oldunuz bilmiyorum. Sadece birkaç kez daha müşahit olduğum bu tür hadiselere şaşırıyorum.

hazansairi

Zaten ilk gonderdigim raporum yuzde 55 surekli idi teshislerde eksiklik gorduk tekrar al dediler hatta hakem hastane olarak samsundan Ankaraya gittim ama neticede olan bize iluyor maalesf yuksek saglik kuruluna kurum araciligiyla mi itiraz ediyoruz yoksa sahsi dilekcr mi bu konuda bilgisi olan arkadasim varmi

cinarxx

şahsi dilekçe ile Kamu Görevlileri Emekli Daire Başkanlığına gönderin...

Bir de şunu soracağım. Son aldığınız %43 oranlı raporda hastalıklarınıza verilen oranlar neydi ve SGK Sağlık Kurulunun oranını düşürdüğü hastalığınız belli mi?

Daha once yazmistim benim yuzde 43 luk raporumu kamu gorevlileri daire bas yuzde 37 ye dusurmustu mart basinda yuksek saglik kuruluna itiraz etmistim dun yazim geldi yuzde 43 olan raporumu aynen onaylamislar emekli olabilirsin seklinde cevap geldi.merak ettigim raporumnsurekli olmasina ragmen kontrol muayenesi isterlermi emekli olduktan sonra emekliligimi iptal ederlerse tekrar kurumumda mi calismaya baslayacagim bilgisi olan varmi

cinarxx 5510 Geçici 4/6 maddesine göre emeklilikte kontrol muayenesi pek rastlanan bir durum değil. Velev ki öyle bir şey olur da emekliliğiniz iptal edilirse kurumunuza dönemezsiniz zaten

Üst Alt