Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5510’a tabi görevden ayrılmış memur için engelli emekliliği..?

@BnymnYldz

Son 7 yıl kuralına göre 4A nın fazla olması gerektiğini söylemek isteseler, hali hazırdaki çalıştığım 4A lı işten ayrılsın tekrar başvursun demezlerdi şahsi fikrim.

Benim beklediğim sıkıntı ilk mesajda yazdığım konu, 4C'li olarak çalışmıyor olmam.
4A lı işten ayrılıp yeniden başvuracağım, bu sefer de Kamu çalışanları için gerekli Kamudaki emekliye sevk onayını sağlamıyorsun derler mi ? Hala bu aşamadan emin değilim.

Yaşayarak öğreneceğiz, başka yolu yok.

@ucuncubahar,

Artık tüm emeklilikler eşitlendiği için belki de Kamu görevlileri emeklilik daire başkanlığı sevki olmadan işlem yapar sgk. Bu bağlamda başvurup, red gelirse sgk'ya durumun açmazına dair dilekçe yazmak ve görüş istemek lazım kanımca.

Süreç devam ediyor. İlk dilekçeme gelen yazıya ulaştım.

Sonuç bölümünde ;

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesince düzenlenen sağlık kurulu raporları "kurumumuz yüksek sağlık kurulunca değerlendirilmiş ve .. tarih ve .. sayılı karar ile ... Maluliyet Tespiti İşlemleri Yönetmeliğinde belirtilen düzeylerden ORTA düzeyde çalışma gücünüzü kaybettiğinize ..." şeklinde karar verilmiştir.

Buna göre toplam 4726 gün uzun vadeli sigorta kolları prim gününüz olduğu görülmüş olup 5510 sayılı kanunun 4/1-a bendi kapsamında aktif sigortalılığınızın devam ettiği tespit edilmiştir.

Bu nedenle 5510 sayılı kanunun 4/1-a tabi hizmetinizden ayrıldıktan sonra yeni tarihli dilekçe ile başvurmanız halinde hakkınızda işlem yapılabilecektir.

11 Şubat ta aktif sigortalılığım iptal oldu.
12 Şubat ta ikinci dilekçemi yazdım.

18 Şubatta dosya yeniden Aylık Bağlama Şube Müdürlüğü'ne ulaştı.

-------------------------------------------------------------------------------------

@OturanBoğa

Sizin dediğiniz gibi olmadığına eminim çünkü yukarıda en başta yazdığım gibi direkt yasa maddesinde var Kamudaki emekliye sevk onayı. (5510 Sayılı kanun madde 48)

Hatta 2021 yılından sonra emeklilik için başvuran 5434 e tabi kamu çalışanları için de önce çalışıyor olma zorunluluğu nedeniyle emeklilikleri ret edilmiş ve sonrasında bununla ilgili ayrıca bir yönetmelik çıkarılarak 5434 e tabi kamu çalışanlarının çalışma zorunluluğu olmadığı belirtilmiş.

Benim tek avantajım 2021 yılı eylül ayında vermiş olduğum emeklilik dilekçem ve dilekçeme 1 ay içinde cevap verilmemiş olması.
5510 Madde 48 in bentlerinden birindeki "Birinci fıkranın (b) bendine göre emekliye ayrılmak isteyenler için her durumda, istek tarihinden itibaren bir aylık süre sonunda ilişikleri kesilmiş sayılır."

Üst Alt