Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5510'na ve 4C'ye göre maluliyet ve emekli maaşım ne olabilir?

Can YILDIZ

Yeni Üye
Bir ay önce hastaneye sevk edildim. Yapılan kontrol sonucunda F. 31.6 Bipolar Duygulanım Bozukluğu (Kronisite Kazanmış) tanısı ile "Görev Yapamaz.Silahlı Görev Yapamaz.Fikren Bir İşle Meşgul Olmak İmkanından Kati Suretle Mahrum Kalmıştır.Personelin Engel Oranı %70 'tir." kararlı Sağlık Kurulu Raporu verildi. Aynı zamanda tarafıma %70 sürekli Bipolar Duygulanım Bozukluğu(Tedavi İle Çalışma Olanağı Vermeyen) Erişkinler için Engelli Sağlık Kurulu Raporu Verildi.
Maluliyet derecesi büyük ihtimal ile 4 olacak(bu hastalıktan maluliyet alanlar incelediğimde)
5510 sayılı kanuna tabi olduğumdan taban maaş koruması yok ve herkes farklı maaş aldığını gördüm ve 5510 sayılı kanuna göre maluliyet maaş programı bulunmadığından maaşım ne olacak belirsizliği ile kaldım.
Emekliliği ağustos ayında yapılması durumunda (Kıdem Yılım) 11 yıl hizmet sürem bitecek. Ama fhz ile (Hizmet yılım ve ayı) 14 yıl 6 ay olacak. Emekli maaşımı nasıl ve nereden heseplayabilirim.(Sgk taban maaş uygulaması yapıyor ve 4. Derece maluliyette 6.derece ile arasında fark oluştuğunu öğrendim.)

Site Tasarım Tercihleriniz

Bu ekrandaki seçimler aracılığıyla forum tasarımını kişiselleştirebilirsiniz.

Yandaki renk seçeneklerinden birisini tercih ederek forum görünümünü kişiselleştirebilirsiniz.

Geniş Ekran görünümü: Aç/Kapat

Bu ayarla Geniş ya da Dar ekran görünümünü tercih edebilirsiniz.

Forum liste seçimi: İki Bloklu/Tekli

Ana sayfadaki forum görünümünü İki Bloklu ya da tek satırlı tasarımla kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Forum arkaplan resimlerini: Kapat/Aç

Forum arkaplanına eklenen görseller varsa, bu görselleri buradan kaldırabilirsiniz.

Ana Sayfa Yan Paneli: Kapat/Aç

Forum ana sayfasının daha sade görünmesini isterseniz Yan Paneli (Sidebar) kapatmayı tercih edebilirsiniz. Yan Panel kapatıldığında, paneli yeniden açmak için sayfanın en üstündeki kullanıcı adınızın solunda yer alan Site Tasarım Tercihleriniz'e tıklayarak tercihinizi değiştirebilirsiniz.

Yan Panel akışkanlığı: Aç/Kapat

Bu ayarla forum ana sayfasını aşağıya/yukarıya kaydırırken ekranın sağında yer alan Yan Panelin (Sidebar) akışkan özelliğine bürünerek ekranda sabit kalmasını tercih edebilirsiniz.

Yumuşak köşe özelliğini: Kapat/Aç

Bu ayarla, tasarımdaki köşeleri Yumuşak ya da Keskin görünümlü olarak tercih edebilirsiniz.

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Geri