Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%56 oranında raporum, 5827 prim günüm var. Ne zaman emekli olabilirim?

msf27

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
slm benim raporum 0/56 raporum var işe giriş 01,09,1995 de giriş prim 5,827 gün emekli olabilirmiyim

Aşağıdaki tabloda 15 numaralı şarta tabisiniz:

2008_oncesi.PNG

Yani -defterdalıktan elde edilmiş 3. derece sakatlık indirim hakkınız da varsa- emeklilği hak etmiş durumdasınız (tabii ssk 4a statüsünde emekli olacğaınızı varsayıyorum)

Sakatlık indiriminize istinaden erken Yaşlılık emekliliği talebiyle sigorta müdürlğüğüne başvuru yapabilirsiniz

vergi muafayetiniz sürekli olarak onaylandı ise ssk prim ve yılınız doldurmuşsunuz 4a ssklıysanız emekliliğiniz hayırlı olsun sgk kurumuna gidip vergi indirim belgeniz olduğunu söylemeniz yeterli gerekenleri onlar halleder çalışıyorsanız sgk dan emekli olacağıza dair yazı alarak işyererinizden kıdem tazminatınızı da alırsınız

slm benim raporum 0/56 raporum var işe giriş 01,09,1995 de giriş prim 5,827 gün

bugün sgk emeklilik için başvuru yaptı sonuç ne zaman

1 ay sürmeden belli olur. www.turkiye.gov.tr adresinden sgk emeklilik menüsünü takip edin. Orada emekliliğinize dair ipuçları çıkacaktır zaman içinde

selam emeklilik için basvuru yaptım ama dilekçeye ne zaman emekli olurum diye verdim sonuç ne zaman gelir gelirse ne olur

Yani emeklilik için değil de ne zaman emekli olacaüınızı öğrenmek için dilekçe verdiniz? Buna gerek yoktu ki. Doğrudan emeklilik talebiyle başvursaymışsınız, zaman kaybetmemiş olurdunuz...

ya ben sgk emeklilik için basvuru yaptım ama dilekçeyle beraber vergi muaf raporunuda aldılar
ama dilekçeye ne zaman emekli olurum yazmış sonuç ney olur

Bilemiyorum. Bir sorun çıkmaz inşallah. Emekliliğinizi istemek yeriden ne zaman emekli olabileceğinizi öğrenmek için başvurmuşsanız, işler biraz uzar o kadar.

ya ben sgk emeklilik için basvuru yaptım ama dilekçeyle beraber vergi muaf raporunuda aldılar
ama dilekçeye ne zaman emekli olurum yazmış
vereli 40 gün oldu ne zaman gelir

40 gün uzun zaman müracaat yaptığınız yere danışın evrakınızın hangi aşamada olduğunu öğrenin...

2 aydan önce sonuçlanmaz zaten. Bayram şu bu derken 40 gün "normal"

Bugün emekli oldum. Çalışmaya devam etmek istiyorum. Çalışabilir miyim?

slm ben bugün vergide muaf olarak emeklı oldum tekrar çalışmak istiyorum olurmu

Malülen mi emekli oldun yoksa özürlü emeklisi mi malülen emekli olan birisi çalışamaz ama özürlü emeklisi ola birisi destek pirimi ödeyerek çalışabilir.;)

vergide muaf olarak emeklı oldum
bana çalışamaz dediler sgk memura sordum

o memur öküzün teki imiş anlamamış vergi indirimi ile emekli oldu iseniz işyeriniz sgk ya bildirip sgdp ödüyerek emekli maaşınız kesilmeden calışa bilir siniz

5828 günün yani primin fazla birönemi yok ala cagın maaşta yatan primler asgari ücrettenmi yatı yoksa yüksek tavandanmı o önemli maaş düşük gösterildi ise düşük yüksek yatı ise yüksek maaş alırsınız primden maaş hesaplanmaz

slm yenı emeklı oldum vergide muaf olark sigortalı çalışsam bana faydası olurmu

slm yeni emekli oldum
vergide muaf olark oldum benim maaş ne kadar olur
bilgiler tablokıler

01/03/1995
08/2013
1,302.00 TL
5.887

çalışırısn ben vergi indirim,nden yüzde 41 le emekli oldum destek pirimiyle çalışıyorum aynı yerde mekliliğimde kesilmiyor sgdp çalışılıyor artık ben 6 aydır mekliyim hem maaşımı hem emekliliğimi alıyorum

yeni emekli oldum devlet sitesınde bugün bakdım yaslılık maaş görünüyor
baglanma oranı 63
maaş ne kadar olur

slm ben vergide muaf olarak emekli oldum yeni
vergi de muaf bir yıl oldu şimdi bende bir daha saglık raporu isteninmi bu kaç sene bir istenir

rapor yenileme

benim maaş alma kagıdı geldi maaş düşük baglanmış maaş731 lira raporda kontrol yazmıyor raporda yıl yok
raporda şü bilgiler yazıyor yasa madde 506 sk gecici 87/c yazıyor bunun anlamı nedir
kontrol yazmıyor yardımcı olurmusun

not ne zaman çagırırlar

süreli rapor degil sanırsam onu bahsetmiştir cünkü bizimkilerin bazılarında süreli yazıyor bende yok

slm benim emeklilim malulenmi yok sa normalmı

malülen degil engelilere tanınan erken emeklilik

pekı çalışabilirmiyim
sigortalı mı yok sa normal mı

işyeriniz sgk yabildirip sgdprimi ödüyerek calış maya devam eder siniz emekli maaşı kesilmeden yukarda bir çok kere yazılmış emekli olduktan sonra sigortayla ne ilginizolur emekliliginiz devam ettigi sürece sigortanız zaten var sadece işyeri sgdp ödüyecek

seninkide niye yok açıklama yapabilirmisin

Üst Alt