Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
%56 oranında raporum, 5827 prim günüm var. Ne zaman emekli olabilirim?
Yani -defterdalıktan elde edilmiş 3. derece sakatlık indirim hakkınız da varsa- emeklilği hak etmiş durumdasınız (tabii ssk 4a statüsünde emekli olacğaınızı varsayıyorum)
vergi muafayetiniz sürekli olarak onaylandı ise ssk prim ve yılınız doldurmuşsunuz 4a ssklıysanız emekliliğiniz hayırlı olsun sgk kurumuna gidip vergi indirim belgeniz olduğunu söylemeniz yeterli gerekenleri onlar halleder çalışıyorsanız sgk dan emekli olacağıza dair yazı alarak işyererinizden kıdem tazminatınızı da alırsınız
Yani emeklilik için değil de ne zaman emekli olacaüınızı öğrenmek için dilekçe verdiniz? Buna gerek yoktu ki. Doğrudan emeklilik talebiyle başvursaymışsınız, zaman kaybetmemiş olurdunuz...
ya ben sgk emeklilik için basvuru yaptım ama dilekçeyle beraber vergi muaf raporunuda aldılar ama dilekçeye ne zaman emekli olurum yazmış sonuç ney olur
Bilemiyorum. Bir sorun çıkmaz inşallah. Emekliliğinizi istemek yeriden ne zaman emekli olabileceğinizi öğrenmek için başvurmuşsanız, işler biraz uzar o kadar.
ya ben sgk emeklilik için basvuru yaptım ama dilekçeyle beraber vergi muaf raporunuda aldılar ama dilekçeye ne zaman emekli olurum yazmış
vereli 40 gün oldu ne zaman gelir
Malülen mi emekli oldun yoksa özürlü emeklisi mi malülen emekli olan birisi çalışamaz ama özürlü emeklisi ola birisi destek pirimi ödeyerek çalışabilir.
o memur öküzün teki imiş anlamamış vergi indirimi ile emekli oldu iseniz işyeriniz sgk ya bildirip sgdp ödüyerek emekli maaşınız kesilmeden calışa bilir siniz
5828 günün yani primin fazla birönemi yok ala cagın maaşta yatan primler asgari ücrettenmi yatı yoksa yüksek tavandanmı o önemli maaş düşük gösterildi ise düşük yüksek yatı ise yüksek maaş alırsınız primden maaş hesaplanmaz
çalışırısn ben vergi indirim,nden yüzde 41 le emekli oldum destek pirimiyle çalışıyorum aynı yerde mekliliğimde kesilmiyor sgdp çalışılıyor artık ben 6 aydır mekliyim hem maaşımı hem emekliliğimi alıyorum
Eğer vergi indirim belgeniz 1-2 yıl süre kısıtlamalı değilse, eğer SGK emekli olurken 1-2 yıl sonraya kontrol muayenesi koymamışsa, emekliliğiniz sürekli demektir. Ekstra bir rapor almanıza vs. gerek olmaz.
benim maaş alma kagıdı geldi maaş düşük baglanmış maaş731 lira raporda kontrol yazmıyor raporda yıl yok raporda şü bilgiler yazıyor yasa madde 506 sk gecici 87/c yazıyor bunun anlamı nedir kontrol yazmıyor yardımcı olurmusun
işyeriniz sgk yabildirip sgdprimi ödüyerek calış maya devam eder siniz emekli maaşı kesilmeden yukarda bir çok kere yazılmış emekli olduktan sonra sigortayla ne ilginizolur emekliliginiz devam ettigi sürece sigortanız zaten var sadece işyeri sgdp ödüyecek