Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

6 aydır tedavi gören OKB tanılı biri yüzde kaç engelli raporu alır?

malumokb

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
3
Okb tanısını almış lustral 100 mg/ risperdal 3 mg/serex 200 mg kullanıyordum sonra piskotik belirtilerim oldu doktor pisikoz tedavisinde kullanılan solian 200 mg verdi ekpss girmek istiyorum ne olur sonuç sizce ?

@malumokb, Tedavin yeni başlanmış okb için verilebilecek oranlar altta tamamen doktorun değerlendirmesine bağlı alabileceğin oran.
%40 altı oran işine yaramaz bu tanıdan %40 üzeri almak için çok ağır hasta olman lazım doktor psikozla beraber değerlendirip %40 ve üzeri de verebilir de vermeyebilir de.

Obsesif Kompulsif Bozukluk, Travma sonrası stres bozukluğu

1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen 0

2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen 30

3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen 70

Psikoz belirtileri yaşamanız ayrı.. psikoz tanısı almanız ayrı.psikoz tanısı varmı?

Okb için puanlar şu şekilde.

Tedavi ile düzelen %0
Tedavi ile kısmen düzelen %40
Tedavi ile düzelmeyen %60

@malumokb,

@kara duman,

Hocam hastalığım ağır olduğu için antipsikotik ilacda kullanıyorum

@OğuzHan112,
Hocam dün hastaneye gittim normalde risperdal kullanırdım sonra belirtilerimi anlattıktan sonra doktor risperdal yerine solian 200 mg yazdı bilmiyorum hastalık tanım degisiyor mu merak ettim normalde okb hastasıyım

Okb de psikoz belirtileri pek görülmez,fakat görülmeyecek anlamına da gelmez.

Geçici bir semptom olabilir.. düzenli kontrollere giderseniz,hastalığın seyrinde farklı bir hastalığa geçiş varmı yokmu takibini yapan doktor bunu ayırt edecektir.

Risperdal veya solian okb de pek reçete edilmez .

@malumokb,

@OğuzHan112,
Benimde şaşırdığım konu bu yanı ben en basindan beri antipsikotik ilaç kullanıyorum kiminle konustuysam okb bu ilaçları kullanmadığını söyledi şaşırdım

Ekpss için rapor olayını düşünüyorum yetisirmi diye ?

@malumokb, Rispedral da solianda antipsikotik ana tedavi ettiği rahatsızlıklar psikoz türü rahatsızlıklar ama diğer rahatsızlıklar içinde verilebiliyor.
Doktor ilk başta okb olarak düşünmüştür ama tedavi ilerledikçe teşhis değişmiş olabilir tedavi yeni olduğu için bu tür değişikler olabilir.

@malumokb, Engelli raporu için tedavi gördüğün hastahaneye başvur başvurmadan önce rapor konusunu tedavi gördüğün doktorla konuş hep aynı doktora gidiyorsan tabi.
Rapor oranının kararını o verir girdiğin heyet sadece onaylar.

Engelli raporu alabilirsiniz. Solian , risperdal vs bu tür ilaçlar yazıyorlar OKB de bazen. Banada yazmışlardı. Fi tarihinde.

@Boşasaymayirmibirharf,

Hocam hastalık tanım galiba değişiyor verdiği ilaçları değiştirdi tümden rapor içinde istersen başvurabilirsin dedi benim kendi doktorum mu yüzdeligi belirliyor acaba

@malumokb,

OKB li kalmak daha iyi sanki tanı olarak Cunki hastalık listesinde var ben tam bir OKB liyim

@OğuzHan112, Oğuzhan bey merhaba. Benim tedavi geçmişim 15 yıldır psikotik belirtili depresif nöbetti, 5 kez yatışım var. Şu an yaygın anksiyete bozukluğundan kısmen düzlerir diye diğer hastalıklarımla birlikte 48 oran aldım 2 yıl süreli rapor aldım emekli oldum. Diğer hastalıklarım kronik. Psikiyatri raporunu tedavi ile düzelemez teşhisini nasıl alabilirim (ilaçlarım:lustral, risperdal, diysrel) çok teşekkür ederim. Kısaca raporumu süresize çevirebilirmiyim.

Şimdi SGK dan çıktım yasadan haberleri yok,Ayrıca öyle bir durum olsa bile tedavi gordugum hastaneye sevk verir misniz dedim.Evet veririz dediler ,tedavim olmasaydı başka bir hastaneye sevk edeceklerini söylediler.

@malumokb OKB sgk hastali listesinde var yani onu demek istedim.
Emekli olurken yani lazım olacak

@OğuzHan112, yaşım 53 şu an 3800 gün ile emekli oldum vergi indiriminden. Primlerimi tamamlamam mümkün değil bu yaşımdan sonra. Tek gelir kaynağım emekli maaşı. Oda süreli oldu. Desteğinize ihtiyacımız var.

Evet var yüzde 60 süresiz ayrıca vergi indirmi ayni sekilde tanı :OKB TEDAVİYLE İŞLEVSELLİGİ DUZELMEYEN

Taktir kurulun evet ama 6 aylık bir tanı ve ilaç kullanımı için oran sağlık kurulu raporu almak çok zor. Ben 10 yıl raporlu ilaç ile yüzde 40 aldım. Dr bey olmasa da olur der gibiydi

15 yıldır psikotik belirtili depresif nöbet tanısı ile tedavi geçmişin olduğunu söylüyorsun..ileveten 5 kez hastane yatışın olmuş.

Psikotik belirtili depresif nöbet kısmen düzelen %40 düzelmeyen %70

Sizi neden anksiyete bozukluk üzerinden değerlendirdiler?

5 kez yatışın olmuş...raporun süreli değil sürekli olmalıydı..fakat diğer başka hastalıkların da varmış,o yüzden raporun süreli olduğu anlaşılıyor.

Sadece psikotik belirtili depresif nöbet tanısı olsaydı,5 kez de hastane yatışını göz önüne alırsak raporun sürekli olarak çıkardı.

@Blac_sea,

@samedo99,

İşlevselliği düzelmeyen neye gore belirlendi çok merak ediyorum

Kaç yıldır bu tanın var

Üst Alt