Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

6 aylık oğlum için işitme cihazı önerileriniz..?

Konular
15
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar
6 aylık oğlumun sağ kulak %90 sol kulakta %80 işitme kaybı var. Üniversite hastanesi 1 yaşında biyonik kulak yapacak o süreye kadarda işitme cihaz kullanmamız için rapor verdi. Çok fazla bütçemiz yoktur. Bu konuda bilgimde yoktur. Bana önerebileceğiniz cihaz marka ve modelleri nelerdir acaba yardımlarınız rica ederim.

s
Izi koklear Implant diye yonlendirdilerseydi kendileri dutturu bi cihaz denemelik verirlerdi bilgime gore.
soyle ki[ bir aile 4 5 aylikti bebecik icin koklear implant demsler, nah kafasi kadar kocaman cihaz takmislar emaneten. markasi ne diye sorunca anne bilmiyor . bize cihaz alirsaniz koklear implanti odemez diye bunu verdiler hastaneden dedi. gayette sakince karsiliyor umitle biraz zaman gecmesini bekliyordu annecik. cihazi inceledim. marka ney yazmiyordu. bu zamanda o kadar babm kadar cihazmi olurmus diye hayret ettiydim.
gecmis olsun. insallah bebecik icin hayirli olan yolu bulursunuz.

shukufe;
tşkler.
valla bize rapor çıkardılar. mim. 4 kanal çift mikrofonlu fm sistem uyumlu olmalı feedback yöntemi olmalıdır yazıyor. 1 yaşına kadar bunu kullanacak dedi doktor

İDİS, implant adayı çocuklara Oticon Chili'yi (çiftini) SGK fiyatına veriyordu bir ara.
Bölgenizde İDİS varsa araştırmanızı öneririm.

Idis verir cunku oticon firmasi neurelec koklear Implanti satin almismis. o zamanda neurelec koklear Implant kullanirsiniz.
banada cok guzel gercek kulak olcumu yaptiydi idis. hic bu kadar iyi birsey oldugunu tahmin bile edemezdim. gercek kulak olcumunu iyi uygulandikta.
guzel bir ses kalitesi oldu. sonrada sen hic duymuyorsunki diye butun sesleri kesti sesler uymusken.bende bu kadar duydugum bana yetiyor koklear implanti hic istemem diyince evam etmedi odyocu. ama buchiliyi baska yerden almayi iyicene klima koydum. idis satmazsa cani isterse.

oğlunuzun işitme kayıbı ile benim işitme kayıbım hemen hemen yakın, benim işitme kayıbım sağ %90 ise sol %95 fakat implant kullanmıyorum normal kulak arkası işitme cihazı kullanıyorum ve ailemin büyük bir desteği, eğitimleri sayesinde normal insanlar gibi konuşabiliyorum, oğlunuzun eğitimi ve desteğini hiç bir zaman pes etmeyin ...
doğma büyüme işitme engelliğim 2 yaşında işitme engelli olduğumu tespit etmişler, sürekli raporum mevcut

merak ettiğim bir konu oldu şimdi oğlunuzu kaç doktora muayene ve test ettirdiniz hepsi implant mı önermektedir?

yanlış anlaşılmak gibi olmasın ama implant cihazlarına pek fazla sıcak bakmıyorum sonuçta bir ameliyat geçiriyor ve kulak kemiğine bir mıknatıs gibi parça kaynatıyorlar :eek: sonuçta daa 6 aylık

cihaz konusuna gelecek olursak bir kaç marka önerirdim ancak kulak arkasını kullanmatayım, implant cihazları hakkında yorum yapamamaktayım :( bu mesajımdan sonraki arkadaşlarada uyarı için yazıyorum

Arkadaşlar bahsettiğimiz cihaz İmplant Cihazısıdır ona göre yardımcı olalım

koklear Implanti bir kulaga belki ama belki taktirmak olabilir. ama kulak kaybediliyor tisss bidaha hic

ses kirintisi kalmiyor ikinci kulaga ancak kafadan sakat olanlar yaptirmaya karar verir. koklear implant magduru olarak dunyanin butun kufurlerini butun beddualarini ediyorum bu koklear implanta.
bebecigin 80 db duyan kulagina yazik. babacik da ne bilsin iste.

caner_1616

merb. kardeş normal işitme cihazı ilede duyamayacağını sölediler. Bera testi yapıldı. bera testi sonucunda yanlışlık olmaz dediler. test yapıldıktan sonra 2 doktor sonuçları ve muayene yaptı. 1.dr muayene etti güvenmedim üniv.hastanesinde ücretli doçente gittim oda aynı şeyleri söledi 2 side 1yaşına kadar bunu kullanacak mim. 4 kanal çift mikrofonlu fm sistem uyumlu olmalı feedback yöntemi 1 yaşından sonra ameliyat dedi

docentide doktoruda 80 db den sonar Illaki kulak oldurup koklear Implant takacak bunlar.can kulak onlarin degil cunku. ben tek kulak 95 db duymam var obur kulak koklear Implant yuzunden oldu cenazesini kaldiramiyoruz bas belasi.
buna ragmen cok guzel kendime yetiyorum cokta inanma doctor dediye. bebecigin duymasi o kadarda vahim egil. ama kara verirsen neurelec kaba bir implant.nucleus iste.

evet koklear Implant. Isitme cihazi Istersen bebek son ucta phonak naiad 3 s veya oticon chili Ikisi arasinda tercih yapabilirsin. siemenslerde guzelde oryon olNINI BEGENMEDIM BEN cielo guzeldi bozuldu cabuk. Intius hic begenmedim. nitro cok guzeldide 3900 fiat pahali geldi

öncelikle özel yazılan mesajımızı buraya aktardığım için özürdilerim senin gibi durumunda olan ve çekinip yazmayanlar için buraya aktardım bilgileri paylaşmak güzeldir ;)

caner_1616' Alıntı:
koseharun27' Alıntı:
Merb. kardeş konu cevap vermişsin bişey soracak. %90-%80 oranla normal işitme cihazı ile çocuk duyarmı ameliyat olmadan.

yanlış anlamayın ben doktor değilim ancak %90 %95 kayıbım olduğundan ve rahatca duyabildiğimden dolayı yazdım bir kaç doktora daha götürmekte faydası olacaktır

imkanınız var ise eskişehirde Anadolu üniversitesinin içinde, İÇEM (işitme engelliler eğitim merkezi) bulunmaktadır oradanda bir irtibata geçmenizde faydası olabilir, beni küçük yaşımda iken muayene için sürekli oraya götürdüklerini hatırlıyorum ve kulak kalıbı, işitme cihazlarının pillerini temin etmek için senede 1 hala daha gitmekteyim

caner_1616' Alıntı:

90 80 Isitme kaybiyla Isitme cihazsiz bile duyuluyor sesler az gelsede. ben 85 db duyarken analog cihazlari begenmedigimden hic faydalanamdigimdan idare ediyordum cihazsiz. ne zaman koklear implant takildi ondan sonar sessiz dunya zor geldi. tabii kulagin tekini kaybettik koklear implant alininca durmadan ameliyatlar olunca tekrar tekrar isitme ybida oldu 95 db artik cihaz olmadan cok zor duyuyorum . ama cihazin yarini sevmedigim donemde hic takmadan idare debildim. bende kendimi bildigimden beri agir isitirim hayatimda radyo televizyon telefon konusmalarini anlamis degilim.

[SIZE=2]merb. arkadaşlar cihaz yapan firma ile görüştüm oğlum için [/SIZE][SIZE=1][SIZE=2]phonak naıda q30 sp [/SIZE][/SIZE][SIZE=1][SIZE=2]cihazı öneriyor. sizce nasıl pediatride en iyisi phonak dedi. [/SIZE][/SIZE]

oticon safarti tercih etseydiniz diyorum.pediatrik cihazmis. phonaklarin sesi cok sert. ayrica carpma seslerini hic sevemedim ne kadar uysada. sizin bebek olduguna volum kontrol, program degistirme gerekmez luzumu yok. phonaklar boyle tel programli cihazlari otomatik gecis diye okutuyorlar. ses kisma olayi nanay.biz buyukler cok ileri isitme kaybinda iyi olmuyor.birde iyi bir odyologla is gormenizi ondan almanizi tavsiye ederim. sonucta bebek nasil ayar yapsalarda kulagini acita acita mecbur katlanacak yanlis ayar olursa yavrucak.

Mrb. [SIZE=2]phonak naıda q50 sp [/SIZE][SIZE=2]cihaz aldık nezaman tepki vermeye başlar acaba ?? [/SIZE]

duymaya baslar baslamaz ses gelen yere dikkat eder. mesela kapi aciliyor kapaniyor, siz elinize birsey alip sikirdatirsiniz, ses cikarirsiniz ona dikkatle bakar. siz ismini seslendikce ona donup bakar. sonrada sizi taklit ederek konusmaya baslar. aman ilginizi eksik etmeyin. insallah cocuk icin iyi oldu.
benim gordugum bir bebek koklear implant demislerdi. iki bir cihazini cikarip atiyordu. kendi kendime dedimki bu bebegin cihazinin ayarlari iyi olmamis rahatsiz ediyor. cunku kendim seslerden kulagim acidikca cikarir koyardim cihazi.

aldığımız cihaz nasıl ?? firma [SIZE=2]phonak naıda q30 sp [/SIZE][SIZE=2]demişti biz daha iyi olur diye q50 tercih ettik[/SIZE]

o cihazi bilmiyorum ama phonakta kendi isitme kaybima uyan 3 cesidini birer hafta gibi demnemisligim var. sesleri cok sertti 3ununde. ama konusmalari guzel anlatiyordu. benim isitme kaybima uyan ayari yapamadilar bu phonakta.siz gercek kulak olcumuyle iyi biri uyguladiyse musterih olun. bebeginizi benim icin opun. insallah cihaz iyi ayarlanmistir. kimden aldiniz cihazi.

Cihaz işitme kaybına uygun gibi görülüyor.
Ama daha işin başındasınız.. En kısa zamanda bir eğitim odyoloğu ile görüşmenizi öneririm. Özel eğitim kurumlarından bahsetmiyorum. Oralara da gitmeniz gerekebilir ama öncelikle bir eğitim odyoloğu bulun. Eskişehir'de İÇEM, Ankara'da Hacettepe ve Gazi Üniversiteleri, İstanbul'da DUYSEL'i deneyebilirsiniz.

Eğitime çocuk ne zaman başlaması gerekir rehabilatasyon merkezine yazdıracaz.

6 aylık bebek rehabilitasyon merkezine yazdırılmaz. Bu yaşlarda bebeğe değil, anne-babaya eğitim verilir. Amaç, bebeği nasıl yetiştirmeleri gerektiğini öğretmektir. Bu nedenle eğitim odyoloğuna danışmanız gerekiyor.

merhaba arkadaşlar, 3 aylık down sendromlu bir kızım var. doğumundan itibaren işitme testlerini geçemedik. konyada tıp fakültesinde dün yapılan BAEP testinde kızımın her iki kulağında cok ileri düzeyde işitme kaybı olduğu tespit edildi. 100db işitme kaybı var denildi. cihazla duyma ihtimali var dediler. biz oticon safari 300 modelini almayı düşünüyoruz. cihaz hakkında bilgisi olan var mı? hangi cihazları tavsiye edersiniz? ayrıca down sendromu olduğu için biyonik kulak ameliyatını sgk karşılamıyor dedi doktor ve zaten ameliyat olabilme ihtimaline pek değinmediler. bu konu hakkında bilgisi olan var mı

Sugra,
Down Sendromlu çocuklarda kulak kanalı normalden çok daha dardır. Aynı şekilde orta kulağı havalandıran östaki borusu da çok dardır. Bu nedenle dış kulak yolunda kulak kirine, orta kulakta da sıvı birikimine sık rastlanır. BERA testinden ayrı Timpanogram testinin de yapılmış olması gerekiyor. Timpanogram orta kulağın durumunu gösterir. Timpanogram sonuçlarını yazabilir misin?
Geçmiş olsun...

Mehmet Bey timpanogram testi yapılmadı. sadece işitme ile ilgili karamanda abr yapıldı geçemediği için konya tıp fakültesinde baep yapıldı. kbb uzmanı kulak kanalının darlığından dolayı zarını bile göremediğini söyledi biraz kir olduğunu söylediler ve baep testinden önce bir süre kulak kiri için damla kullandık sonra kulak temizlendi ve başka bir muayene yapmadı.darlıktan dolayı işitme cihazı için kalıp almada bile sorun yaşadık. ayrıca bebeğim çoğu zaman hırıltılı bir şekilde nefes alıyor. dr kıkırdak yapısının daha gelişmemiş olabileceğinden bahsetti ama bunun sebebi östaki borusunun darlığı olabilir mi acaba.Dediğiniz testi de derde yaptırabiliriz?
tesekkürler..

Selçuk Üniversitesinde yapıyorlar bu testi.
Bu test önemli. Eğer orta kulakta sıvı birikimi varsa, BERA testi yanlış sonuç verebilir.
Uzmandan "1000 Hz prob ton timpanogram testi" yapılmasını isteyin. Bu test "yüksek frekans timpanogramı" olarak da bilinir.
Eğer timpanogram "düz" çıkarsa, "kemik yolu BERA" testinin yapılması gerekecektir.
Hırıltının sebebi de östaki borusunun darlığı olabilir.
Östaki dar olduğu vakit, geniz boşluğu kolay tıkanıyor. Çocuk nefes almakta zorlanıyor.

Sugra,
Karaman'da Şamkapı Cd. 15/1 adresinde "Karaman işitme" adlı bir merkez var.
Telefonu: 0338 213 2642
Timpanogram testini yapabiliyorlarmış.

Çok teşekkür ederim Mehmet Bey. öyle bir işitme merkezinden haberim yoktu. Ben öğretmenim kızımın down sendromu olduğunu öğrendikten sonra onun eğitimi ve fizyoterapisini planlamaya başladık ama işitme kaybı da eklenince bizim için bu durum daha da özel oldu. Umarım işitmede cihazların faydasını görürüz. dediğiniz testi yaptırdıktan sonra size de sonuçları iletirim. Tekrar teşekkür ederim.

shukufe sanada tesekkür ederim ayrıca

buyuk uzuntu sagra. sana hayran oldum diyecegim ama tabi icini bilmiyoruz.cok uzuluyorsundur ama boyle akillica yolu acmaniz buyuk basari. insallah bebecik icin en iyi cozum yolunu bulursunuz.allah yardimciniz olsun. bebecigi benim icin opun.

inş shukufe tesekkur ederim.

Mehmet bey timpanogram testini yaptırmak istedik ama bayramdan dolayı şehir dışında dediler testi yapacak kişi için. şu an cihazı kullanmaya başladık ama kızım seslere bir tepki vermiyor. Konya tıpta 3 ay sonra tekrar test için geleceksiniz dediler. ki ilk gittigimiz zamanda pek ilgilenmediler bilmiyorum belki down sendromu olduğu içindir ya da işitme kaybını umutsuz bir vaka olarak mı gördüler bilemiyorum. sonuç olarak ayrıntılı bi inceleme ya da muayene yapılmadı.Bende Levent Sennaroğlundan randevu almaya karar verdim ve görüştüm test sonuçlarını istediler ona göre geri dönüş yapılacak.

Üst Alt