Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

6 aylık oğlum için işitme cihazı önerileriniz..?

sevgili sugra. bana darilma ama. elindeki parayi daha dikkatli kullan simdilik diyorum. down diyosun. levent bey ozel doktor. buda iyi para yapiyor tetkikleri filan. o ancak size koklear implant onerebilir. ve cok da iyi ameliyat yapar bu konuda. ama sizin saglik sorunlari duymaktan daha onemli goruyorum. allah yardimciniz olsun.

haklısın shukufe down sendromu oncelikli ve farklı bir durum ama atladığın bir sey var down sendromlu cocuklarda cesitli saglık problemleri olabiliyor. başta kalpte olmak uzere sindirim sistemi işitme görme sorunları diye sıralayabilirim bu şekilde. sizin saglik sorunlari duymaktan daha onemli goruyorum demişsin ya bizde de saglık sorunu olarak işitme sorunu oldu malesef. Allaha sükür suan başka bir problem cıkmadı. bizde işitme konusunda elimizden geleni yapmak istiyoruz sonucu nasıl olur bilemeyız tabi hersey Allahın takdiri sonuçta

down hakkinda cok kisitli bilgim var. ama melek gibi saf temiz downlu cocuklari gorunce cok uzuluyorum. bu konu doktorlarin konusu. insallah hersey sizin ve bebeginiz icin en iyi sekilde gelisir. konu bebekler olunca icimden hep aglamak geliyor. koklear implantta bi ses duyup konusmalari secememekte var. bide kalinti ses kirintilarini kaybetmekte var. konusma anlamasam bile cok az ses duydugum tek kulagim benim icin cok kiymetli oldugundan size konusuyorum ama. siz bileceksiniz tabii. allahin dedigi olur.

Merb. arkadaşlar oğlum yaklaşık 1 yaşına ulaştı yaklaşık 3-4 aydır işitme cihazını kullanıyoruz. Son 1-2 haftadır işitme cihazı takılı değilken ismini seslenince dönüp bakıyor.(her seslenişte değil ama) Cihazı bağladığımız an yüksek sesle farklı sesler çıkarıyor. Acaba duyma yükselmiş olabilirmi ?
6 aylıkken yapılan bera testinde Sağ kulak : 90 db Sol kulak :80 db kayıp oranı

harun bey, ne kadar 80 90 db gibi ileri kayipli olsada isitme cihazini takmadiginiz zaman 1 metre 2 metre gibi yerdeki insan konusma seslerini butun frekanslardan olmasa bile hemen hemen bayasini duyar sesleri:eek: buna isitme kirintisi deniyormus.
hic ses duymayani koklear implant takilip dis cihazi takilmayanidir. o zaman hic bir ses duyulmuyor.
ondan donup bakiyor bebeginiz:eek: sizinki daha pek kucuk konusmak icin. rahat olun biraz daha zaman gecince konusacak insallah. eger duyma sizin deyiminizle yukselip isitme duzelseydi cihaz taktiginizda rahatsiz olur cihazi taktirmazdi bebeginiz.

Üst Alt