Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 60 oran ile emeklilik şartlarım nedir ve emekli olurken kıdem tazminatı almak!?

Yok şu anda yüzde 60 olarak onaylanacak ona eminim. Sağlık kurulu raporunda ileriki yıllarda oran düşerse vergi indiriminde problem olur mu ?

Rehberakin28

Merhaba,

Engelli sağlık raporunu süreli alıp ,engelli vergi indirimini süresiz alma ihtimaliniz her zaman var.Emekliliğiniz süresiz engelli vergi indirimi raporu ile gerçekleşirse emekliliğin asıl dayanağı olan engelli vergi indirimi(GİB merkez sağlık kurulu) olduğu için normal şartlarda bir daha rapor istenmeden ömür boyu emeklilik hakkınız başlar.Bu süreçte engelli sağlık raporunun süreli olması ve süresinin bitmesinin bir önemi kalmaz ve yenilemek istemez iseniz yenilemeye bilirsiniz.Engelli kimlik kartı haklarınız ve buna bağlı kullandığınız avantajlar sona erer.

Ancak burada en önemli konu şu durki,506 sayılı kanun ile aldığımız bu özel emeklilik koşulunun kanunda bir maddesi var ve diyorki;
Engelli vergi indirimi ile emeklilik ,malulen emeklilik,iş meslek hastalığı ile emeklileri SGK kurumu isterse her ne şekilde emekli olsun kontrol muayenesine çağırabilir.Bu şu demek oluyor sizin süresiz engelli vergi indirimi raporunuz var olsa bile SGK müfettişlerinin denetiminde,hakkınızda veya rapor aldığınız hastane hakkında şikayet(ihbar) olduğunda sizi tekrar hastaneye sevk eder.

O zaman size bir yazı gelir veya bilgilendirilirsiniz ve kontrol muayenesine girmek zorunda kalırsınız yok emekli maaşınızı keser ve tüm haklarınızı elinizden alır.Bu bir ihtimal ancak gerçekleşme olasılığı azda olsa var.

Böyle bir durum oldu yeni rapor aldınız oran % 40 ve üzeri ise bunu tescil etmek için 2-3 defa tekrar tekrar farklı hastaneler göndererek yaparlar ve emekli maaşınız bağlanır ve haklarınızı alırsınız.Yeni aldığınız rapor % 40 'ın altında olursa emeklilik hakkınız sona erer.Bu konudada bilginiz olsun.

Saygılar.

Yok şu anda yüzde 60 olarak onaylanacak ona eminim. Sağlık kurulu raporunda ileriki yıllarda oran düşerse vergi indiriminde problem olur mu ?

Yeni yazımda yazdım ,mevcut oranınız düşerse(mesela % 60'dan) 2-3 hastaneye yakın aralıklarla sevk edilerek tescil ederler ve en az % 40 ve üzeri çıkarsa emekli maaşınız tekrar bağlanır ve haklarınızı geri alırsınız(bu metni emekli olmuşsunuz ve kontrol muayenesine gitmişsiniz gibi bir misal üzerinden yazdım)

Sabrınız için Çok çok teşekkür ederim . Şimdi iyice anladım .
Bütün Arkadaşlara Saygılar 🙏

Bugün heyete girdim, 2/3 gün içinde edevletten engelli raporumu görebileceğim. Vergi indirimi raporum ne kadar sürede gelir sizce ? Umarım vergi indirim raporum süresiz gelir .

Merhaba,

Hayırlı olsun öncelikle,İnşallah herşey gönlünüzce olur.

E devletten 2-3 sonra engelli raporun çıktısını alıp,çalıştığınız yerden çalışma belgesi ve belkide vergi dairesi isterse SGK tescil ve hizmet dökümü ,kimlik fotokopisi ile vergi dairesinin engelliler servisine başvurmanız gerekiyor.Genel prosedür 3-5 ay şeklinde bildirilsede pandemi sürecinde engelli vergi indirimi raporunun Gıb merkez sağlık kurulundan sonuçlanıp gelmesi 9-12 ay arası oluyor.Bunu forumda birçok kişi yazıyor.

Evrakın ne zaman geleceği konusunu tam anlamıyla bilmek mümkün değil.İnşallah hakkınızda hayırlısı olur.

Saygılar.

Teşekkür ederim
Vergi indirim raporum süresiz gelir umarım. Sizce süreli gelme durumu nedir ?

Rehberakin28

Benim şahsi görüşüm raporunuzun içinde doktorların yazdığı sürecin devam ettiği veya etmediği yönündeki görüşleridir.Sağlık kurulu heyeti tedavinizin devam edeceği yada etmesi yönünde görüş bildirmişlerse o zaman süreli olarak devam edebilir.

Saygılar.

Teşekkür ederim ,durumum kronik maalesef. Yani ömür boyu kontrol sürecek. Benimle durumu benzer olan iki arkadaşım vergi indirim oranını süresiz, engel raporunu süreli almış.
Inşallah hayırlısı olur . Teşekkür ederim tekrar

Merhaba , sağlık kurulu raporum geldi . Yüzde 60 ve 1 yıl sureli .vergi indirimini nasıl ve nereden takip edecegim .

Rehberakin28

Tekrar Merhaba,

Engelli vergi indirimi için vergi dairesine başvuruda bulundunuz mu?Eğer bulunduysanız sizin elinizde bir dosya numarası olacaktır.Ülkemizde birkaç ilin vergi dairesi hizmeti olan EVİSS(Engelli Vergi İndirimi Sorgulama Servisi) ile internet üzerinden ilgili sitesinin talep ettiği verileri girerek(dosya numarası,ad soyad,doğum tarihi gibi) sorgulanabiliyor.

Sizin başvuruduğunuz vergi daresinin eviss sistemi var mı diye kendilerine bir sormanız gerekiyor.Eğer varsa ne güzel ,eğer yok ise GIB merkez sağlık kurulunu (Ankara) telefon ile arayarak sizin takip edebileceğiniz bir duruma geliyor.

Bu sitesinin bir çok sayfasında Ankara telefon numaraları mevcuttur.Pandemi nedeni ile sonuçlar başvurudan 9-12 ay süresi sonunda gelmektedir.

Saygılar.

Merhaba
Vergi dairesine sevk almak için gitmiştim. Engelli raporu üzerinde bir rapor numarası var ama eviss e onu yazdığımda hiç bir şey çıkmıyor .
Pazartesi Gib i arayacağım .
Tam da 1 yıla ihtiyacım var :) 18 yılım (Yüzde 60 oranım ) 2021 30 ekim de doluyor. Süresiz bir rapor gelsin de 1 yıl beklerim. Teşekkür ederim .

Rehberakin28

Merhaba,

İnşallah herşey gönlünüzce olur.

Eviss dediğimiz sistem her ilin vergi dairesine özel bir sistemdir.Yani siz başvuru yaptığınız ilin eviss sisteminemi giriş yapıyorsunuz.Sizin künye bilgilerinizde Konya ili yazıyor.Konya ili vergi dairesinin eviss sistemi yok.Girdiğiniz sitede mutlaka bir vergi dairesinin adı yazmaktadır.O vergi dairesinden başvuran kişilere özel eviss sorgulama ekranı ne yazık ki.Mesela benim Ağrı ili vergi dairesi olsa Eviss ekranı Ağrı vergi dairesinin eviss sorgulaması olması lazım.Sanırım burda bir karışılık var onu düzeltmemiz gerekiyor.

Diğer bir konu eviss sorgulama ekranları her ile özel olduğunu söylemiştim.Her il vergi dairesi farklı veriler (T.C. kimlik numarası,baba adı,ad soyad,engelli vergi indirimi rapor numarası gibi) isterler.Hiç biri birbirinin aynısı olmuyor genelde.Yani oraya yazdığınız veri yanında istenen olmalıdır.Sanırım siz başka vergi dairesinin eviss ekranına girerek yazdığınız için dikkat etmemişsiniz.

Ayrıca eviss dosya numarası vergi dairesi başvurusu bitince size vergi dairesi tarafından verilecek(sistemleri tarafında atanan) dosya numarasıdır.Engelli sağlık raporu numarasının eviss sorgulaması ile hiçbir alakası yoktur.

Size daha önce belirttiğim gibi bu sitenin forum sayfalarında GIB merkez sağlık kurulu(Ankara) telefonları birçok kez yazılmış.O telefon numaralarını siteden temin ederek telefon yolu ile tabii başvuru işleminin ilgili kurula gitmesinden sonra sorgulayabilirsiniz.

Saygılar.

Vergi indirimi yazınız geldiği zaman, sgk dan emekli olur yazısı aldığınız takdirde

Merhaba arkadaşım ben bugun sigortaya engelli indirim ile basvurdum emeklı olur yazısı almak ıcın bana 1 ile 3 ay surer postayla gelir dedi heryerde bu şekildemi işliyor sistem gidip elden vermiyorlarmı bırde bunumu beklıycez bilginiz varmı

engelli emeklilik

Herkese merhaba benim yüzde 60 engelli raporum var .
2021 kasım başı itibariye 18.yılımı tamamlıyorum (5000 prim günü ) sorun şurda başladı :

Engelli raporum hem sağlık kurulundan hem gelir idaresinden 1 yıl süreli geldi . 2021 aralıkta raporu tekrar yeniletmem gerekecek.( o kadar uğraşmam boşa gitti )
organ kaybım olduğu için her zaman yüzde 40 rapor alabilirim. Diyelim ki 2021 aralık ayında da yüzde 60 rapor verdiler ancak 20 yılım dolmadan oranım düşerse emeklilik hakkım elimden alınır mı ?
Bir de çalıştığım kuruma engelli kadrosundan giriş yaptırırsam avantajları nedir ?
Ben emekli olmak istiyorum , hedefim emekli olmak . Geçirdiğim meme kanseri tedavisi var ancak raporumu süreli vermişler . Itiraz etmeme rağmen bir sonuç çıkmadı .
Emekli olmak için 20 yılı beklemek mi mantıklı ? Organ kaybım olduğu için yüzde 40 rapor bir süre sonra süresiz verilir mi ?

Merhaba , raporum gib merkez sağlık kurulundan yüzde 60 (1 yıl ) süreli olarak geldi. Işin komik tarafı rapor aralık 2021 e kadar . Benim de 18 yılım 2021 kasım ayında doluyor . 18 yılda emekli olmak istemiştim. şimdi yüzde 40 süresiz almaya çalışıp 20 yılımı beklemek mi mantıklı bilmiyorum . 20 yılım 2 sene sonra 2023 te doluyor . Yüzde 40 oranı her zaman vermek zorundalar çünkü organ kaybım var.

Rehberakin28

Süre kısıtlamalı raporla emeklilik çok can sıkıcı. Ben olsam süresiz raporla emeklilik tercih ederim

Üst Alt