Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 62 raporumla ehliyet ve otomatik vites araç alımı şartları?

Theasus7

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar,

arkadaşlar benım %62 sağlık raporum var. Skolyoz Astım ve Sol kulak Isıtme kaybı rahatsızlıklarımdan aldım.

Araç almak istiyorum fakat raporumda H sınıfı ehlıyet alabılır gibi ibare yok.
Rapor aldığım hastaneyle gorustum beni aıle hekımlıgıne gitmemi soyledi.

arkadaşlar nasıl yol izlemem gerek Ehliyetimde yok bana yardımcı olurmusunuz otomotik vites araç almak istiyorum.

alabiliyormuyum ? alabiliyorsam ne yapmam gerek yardımlarınızı rica ederim.

Hepinize simdiden tesekkurler iyi günler

Theasus7 ehliyet için aile hekimliğine gitmeniz gerekecektir. Sizi uzman doktora ve il sağlık müdürlüğüne sevk ederek ehliyet raporunuzu almanız için yönlendirecektir. Sonrasında sürücü kursuna kayıt yaptırabilirsiniz. Otomatik vitesli araç kullanabilirsiniz, ancak ÖTV'den muaf araç alamayacağınız için raporunuzda ibare olmamasının önemi yok.

ÖTV den neden muaf araç alamıyorum ? Detaylı anlatırmısınız tesekkurler
KKELEBEKK ÖTV den neden muaf araç alamıyorum ? Detaylı anlatırmısınız tesekkurler

muafiyetli aracı sadece ortopedik engelli kişiler satın alabiliyor

mehmet-41 hocam benımde ortopedik engelim var sayılmaz mı ? hareket kısıtlılıgı mevcut doktor raporunda

Raporunuzda ötv indirimi hakkında bir ibare veya kod yazılmadıysa alamazsınız. Ortopedik engeliniz nedir?

Sağ sol el ve ayak kısıtlığı ortopedik rahatsızlığı olan engelliler engel oranına bakılmaksızın ötv indiriminden faydalanabilir. Ve yahut ağır engelli olmanız raporunuzun %90 ve üzeri olması gerekmektedir.

ben yıllar önce genel sağlık raporu almıştım raporda da istihdam ehliyet bunların belirtilmesini istemiştim. Verilen raporda hiç bir sınıf ehliyet alamaz şekline bir kararla verildi.Raporum %77. Ben şimdi sadece ehliyet almak için rapora başvursam ehliyeti bana vermiyorlarsa da yakınlarımın kullanması için bu şekilde bir rapor almak için tekrar başvursam olur mu. karışık oldu biraz ama bana cevap verebilir misiniz. teşekkürler

siz anladığım kadarıyla ötv indirimli araç almak için rapor çıkartmak istiyorsunuz?

ötv indirimli araç almak için %90 ve üzeri ağır engelli raporu almanız gerekiyor. ve yahut engelinizin ortopedik (sağ sol el ayak kısıtlığı)
olması gerekmekte.(o zaman engel oranına bakılmaz.)

kendiniz kullanacak iseniz rapor oranının bir önemi yok rapor ortopedik rahatsızlığınızın ve dr nasıl bir araç kullanabileceğinize dair dr rapora yazmalı otomatik vites gibi veya özel donamlı gibi

%90 altı olduğu için raporda özel tertibatlı araç kullanması gerekir ibaresi olmalıydı yararlanamazsınız gibi duruyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Theasus7

Hayır alamazsın. Hareket kısıtlılığının manuel vitesli araç sürmeye mani olması ve bu durumun raporda "özel donanımlı araç kullanmalıdır" şeklinde karşılık bulması gerekirdi.

Üst Alt