Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

657 devlet memuru (kamu görevlileri) özürlü erken emeklilikte gün hesabı..?

alisa454310

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
- % 50 - % 59 arasında olması durumunda en az 16 yıl,
- % 40 - % 49 arasında olması durumunda en az 18 yıl,

hizmet süreleri yıl bazındamı yoksa;

a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,

gün bazındamı hesaplanıyor.

memur olursak inşallah 6480 günde emekliyiz yani öyle mi? Peki ben şuan sgklıyım 1700 küsür günüm var onları da saydırabiliyorumdur herhalde???

16 yıl hizmetim var ama hizmet günüm fiili hizmetlerle beraber 6760 gün

bir sigortalılık süresi var,bir de çalışılan prim gün var.18 yıl sigortalılık süresi,4800 prim gün gibi.ilk işe giriş 18 yıl önce olur,bu 18 yılda 4800 gün çalışmanız olur vs....

Hizmete 16 yil once baslamali ama en az 5760 gun prim yatmis olmali yada 18 yil once baslamis olmali 6480 gun prim yatmali.18 yil once baslamis olabilirsin arada bosluklarin var ise ucretsiz izin istifa ve geri donus gibi eksik gun sayisini doldurmus olmalisin.ben bunu anladim.oyle mi arkadaslar?

Bu yazılan şartlar; 5510 sonrası için mi yoksa 5510 öncesi de dahil midir acaba?

2008den once memuriyete baslayip sonradan ozurlu olan memurlar icin gecerli.

evet doğru şekli bu. ama işe giriş yılın da önemli. bu durum 2008 öncesi sigorta başlangıcı olanlar için geçerli

sgk ya göre önceden özürlü olanlar içinde geçerli abla biliyosun sgk nın şahşi kararlarını

şahin kardeş başlık ta ssk ile ilgili birşey geçmiyorki 657 kamu görevlilerinden bahsediyor ama

5434 sayili yasa ile memuriyete giren 4/c'li olanlarin 5510 sayili yasaya gore emekliliginden bahsediyoruz arkadaslar.sskli olsaydik inanin bu kadar ugrasmak zorunda kalmazdik😊😊

evet kamu görevlilerin erken özürlülü emeklilik taleblerinde sgk şahsi kararlar veriyor.

''5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunun Geçici Madde 5' de ifadesini bulan;
"Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce 5434 sayılı Kanun hükümlerine tabi olarak çalışmaya başlamış olup, çalışmaya başlamadan önce ilgili mevzuatına göre alınmış ve en az % 40 oranında özürlü olduklarını gösterir sağlık kurulu raporu bulunanlar ile en az % 40 oranında doğuştan özürlü olduklarını belgeleyenlerden aylık talep tarihinde bu Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında sigortalı olanlara; en az 5400 gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş ya da emekli keseneği ödenmiş olması kaydıyla, istekleri halinde bu madde hükümleri esas alınarak yaşlılık aylığı bağlanır.'' sgk bunu uygulamıyor

bu şekilde değerlediriyor;

2- Göreve girmeden önce özür olmasına rağmen engelli olarak göreve başlanmaması;

İlgili sağlık birimlerinden alınacak olan sağlık kurulu raporları,Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Kurulunca incelenmektedir. Bu raporlar neticesinde çalışma gücündeki kayıp oranı;

- % 50 - % 59 arasında olması durumunda en az 16 yıl,
- % 40 - % 49 arasında olması durumunda en az 18 yıl,

hizmet süresinin aranmaktadır. Yaş şartı aranmamaktadır.

Bu durumda bulunuyor iseniz; yeni sağlık kurulu raporunuzun(eğitim araştırma hastanesi veya üniversite hatanesi) Kurumunuz tarafından Sosyal Güvenlik Kurumuna gönderilmesi gerekmektedir.

ve almış olduğunuz yeni raporu sgk sağlık kurulu değiştirebiliyor...

Bana bu başlık altında bilgi kirliliği var gibi geliyor. Memurlar göreve başlama yılları itibarı ile ya 5434 sayılı kanuna tabidirler (2008 yılı öncesinde memuriyete başlayanlar) yada 5510 sayılı kanuna tabidirler (2008 yılı ve sonrası memuriyete başlayanlar). Bu başlıkta verilen gün/yıl hesabı 5510 sayılı kanuna tabi olan engelli devlet memurlarını gösterir cetvel gibime geliyor. Ki ben 5434 sayılı kanuna tabi olduğum ve daha önce yine siteye sormuş olduğum soru cevaba dayanarak bunu söylüyorum.

Daha önce sormuş olduğum ve aldığım cevabın linki;
http://www.engelliler.biz/forum/eme...eden-devlet-memurunun-emeklilik-sartlari.html

Ali Tezel'in konu hakkında ve bana verilen cevabı teyit eden içerikli yazısının linki;
Ali Tezel - Sonradan özürlü olan memurlar da erken emekli olabilirler - HABERTÜRK

arkadaşlar bu yazdıklarımı kulaktan duyduğum için yazmıyorum ...şu anda bunları yaşıyorum... 657 kamu görevlisi özürlü emeklilik talebinde bulunan arkadaşlara fikir olsun şansları bol olsun inşallah

ben ali tezel le birebir görüştüm bana aynı linkte yazılanı söyledi ama öyle değil işler kardeşim....

Yasa ile uygulama arasinda farkliliklar olmasi ne kadar kotu.hakkini hak sahibine verilmemesi ve ugrastirilmasi cidden insanda kurumlara guveni sarsiyor.burasi Turkiye!!!

arkadaşlar göreve başlama tarihim 25.08.1998 elimde 17.01.1998 göreve başlamadan önce %40 sürekli özürlü raporumun aslı var ayrıca göreve başlamadan önce askeriyeden askere elverişli değil raporu var . ayrıca göreve başladıktan sonra 2000 yılında alınış maliye bakanlığı 3. derece vergi indirim için rapor ve belgesi var ....
buna göre
Memurun;
1- Bu hükümden faydalanabilmesi için sakat olması,
2- Sakatlarla ilgili mevzuattan yararlanmaksızın ve 25/8/1971 tarihli ve 1475 sayılı İş Kanununun 25 inci maddesine göre tescili yapılmaksızın T.C. Emekli Sandığına tabi görevlere girmesi, yani işe girmeden önce sakat olduğunu belgelemesi,
3- Bedensel ve zihinsel yeteneklerindeki eksiklik nedeniyle çalışma güçlerini en az % 40 oranında yitirdiği sağlık kurulu raporu ile belgelemesi,
4- 15 yıl ve daha fazla fiili hizmeti olması,
gerekmektedir. deniliyor
Söz konusu madde iyice incelendiğinde, sakat olup da sakatlarla ilgili mevzuattan yararlanmaksızın Emekli Sandığına tabi görevlere girenlere ilişkin bir düzenleme getirdiği görülecektir.
Bilindiği gibi, sakatların devlet memurluğuna alınma usul ve esasları “Sakatların Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Hangi İşlerde Çalıştırılacakları Hakkında Yönetmelik” tarafından belirlenmiştir. Bu yönetmelikte açıklanan esaslara göre devlet memurluğuna alınanlar 15 yıllık fiili hizmet sonucunda emekli olabilmektedirler.
ama nerde

Bay e arkadasimiz memuriyetten once var olan raporu ile 15 yili dolunca yasa geregi talep ediyor.hakki cunku.ama sgk once tekrar rapor istiyor sonra rapor oranini dusuruyor sonrada 18 yilda emekli olcaksin diyor.burda bilgi kirliligi filan yok.yasaya gore yaptigi basvuru da aldigi cevaplar ve gercekler.ne bilgi kirliligi bilakis yasananlarin kendisi!!!

Teori ile pratik bu memlekette ezelden beridir hep birbirlerinden ilgisiz ve birbirlerine zıt yönlerde hareket eder olmuştur. Ki ben H sınıfı ehliyet alırken neler çektiğimi yazsam destan olur.

Bu memlekette bürokrasi (sadece biz engelliler içinde değiil) hep hakkını vermeyeyim uğraşmak istiyor ise de gitsin mahkemeye versin, davalar açsın, mahkeme kenarlarında sürünsün diyerek yürüyor ve yürütülüyor. Ve maalesef bu durumda kronikleşmiş. Ve gene maalesefki birçok kimse ben mi uğraşacağım diye yılıyor ve bürokrasinin bu çürümüş zihniyetine prim kazandırıyor.

Misal ben kanunun bu olduğunu biliyor(d)um ama erken emeklilik kararı verecek olsam kafadan 1 yıl uğraşırımı da tahmin ediyordum ve sizin bu deneyimlerinizi okuyunca bundan emin de oldum.

Bay e sizde memuriyete saglam girmis sonra rapor almis konumdasiniz degilmi?

Ozurlu kadrosundan girmeyen ama memuriyetten once raporunuz mu vardi.

Evet karabal. KPSS yoktu DMS idi o zaman sınavın adı, bende DMS ile atanmıştım memuriyete.

Anladigim kadariyla su 15 yilda emekliligi ozurlu kadrosundan giren memurlar ilk raporuyla emekli ediyorlar.geri kalan hepimizi ugrastiriyorlar.

08.10.2013 tarinden beri uğraşıyor araştırıyorum ..ama göreve normal kadro ile başlayan başlamadan önce raporu olupta özürlü olduğunu ispat edipte 15 yılda emekli olan görmedim ..duymadım .bir arkadaş bilecikten mahkemeye verdi ama sonu olumsuz sgk haklı çıktı. özürlü kadrosundan göreve başlasaydınız olurdu diye karar çıktı..oda en az 4-5 yıl uğraştı mahkeme ile

Ssklilar ne rahat aliyor raporu vergi indirimine basvuruyor ona istinaden emeklilige basvuruyor bir daha ne rapor ne heyet ne evrak.emekli sandigi da emekli etmemek icin elinden geleni yapiyor.

aslında yeni çıkan yasaya göre

30 Mart 2013 CUMARTESİ
Resmî Gazete
Sayı : 28603
Kazanılmış haklar

MADDE 18 – (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce; özürlüler için düzenlenmiş sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan özür oranları, çalışma gücü kayıp oranları, vücut iş görme gücü kaybı oranları, tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez.

(2) Ancak, süreli verilen raporlar ile ilgili olarak hastaneye yeniden sevk işlemi uyarınca veya herhangi bir sebeple yeni bir rapor istenmesi durumunda, özür oranları, bu Yönetmelik hükümlerine göre yeniden belirlenir.

diyor ama 2013 tarihinde çıkan yasa bile uygulanmıyor

Bizde elimizde dilekcelerle yasadan haberi olmayan memur ve seflere dil dokelim yasayi anlatalim onlarda maluliyet muamelesi yapsinlar ugrasip duralim.eeee hani yasa varxi.bilen yok!uygulayan yok!artik kimlerin insafina kaldiysak

yasa ne kadar esnek '' veya herhangi bir sebeble'' bu sebeb kişilerin şahsi gerekçelerine bağlı

Benim raporum % 58 kronik ve surekli.02.05.2014 de aldim.sgk ile gorustugumde raporunuzda %kac yazdigi onemli degil onemli olan bizim degerlendirmemiz dedi.senin bu durumundan sonra bende biraz endise yaratti.goreceli davrandiklari kesin.ama kime gore, neye gore.valla isimiz insaflarina kalmis desene.

valla zor abla ama yılmak yok onlar yasaları ne kadar esnek bırakırsa bıraksın son demine kadar mücadele edeceğiz... engellilerle ilgileniyormuş yasalar güncelleştirilip iyileştiriliyormuş.muş muş muş.

Üst Alt