Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

657 devlet memuru (kamu görevlileri) özürlü erken emeklilikte gün hesabı..?

Haklisin Ali kardesim.mucadele etmeliyiz ki bizden sonra ki arkadaslara isik tutmaliyiz.hak verilmez alinir.onlar vermeyecek biz alacagiz.okuyup arastirmak ogrenmek ve gercekten bilgisi olmayan kisilere yardim etmek gerekiyor.

Yasadiklarimizi deneyimlerimizi burda paylasirsak bizden sonra ki arkadaslara isik tutmus oluruz.

Bay e ;
1 - İşe girerken engelli kadrosundan girmediniz . Bu nedenle engelli kadrosunda değilsiniz . Engelli memur kadrosunda olmadığınız için "ENGELLİ MEMUR" emeklilik hakkından yararlanamazsınız . Aldığınız vergi indirimi ile erken emekli olmazsanız sadece maaşınıza etki eder . DMS ile "SAĞLIKLI MEMUR KADROSUNDAN" işe alındığınız için emekli olurken yeniden rapor alacaksınız . Aslında benim işe girmeden öncesine ait raporum vardı ama beyan etmemiştim vs gibi bir yorum yürütürseniz ,yanlış beyanda bulunduğunuz anlaşılır ve işi zorlaştırırsınız . İşe girerken aldığınız raporda sağlıklı olduğunuz ve T.C ' nin her yerinde devlet memurluğu yapabilir ibresi vardır . Bu rapor devlet memuru olabilmenin bir kuralıdır .

alisa454310 ;

Rapor oranınız yüde 40 - 49 arası ise 18 yıl x 360 : 6480 gün . Günde yılda dolacak , 5510 geçici madde 4 ' e göre durum bu .

erkuttok evet saydırabiliyorsun ben ilk başlarken dilekçe verdim 4-5 ayda oluyo

BURCU_87;

teşekkürler, ilk memur olduğumuzda mı dilekçe vermek gerekiyor illa diyelim ki emekli olurkende saydıramaz mıyız? Ayrıca ben 3. dereceden vergi indiriminden faydalanıyorum otomatikman erken emekliliğe de hak kazanıyorum değil mi?

657 DEVLET MEMURLARINDA VERGİ İNDİRİMİNDEN FAYDALANMAK EMEKLİLİĞİNİZDE SİZE FAYDASI OLMAZ...
MEMURLARDA
1- Özürlü olarak göreve başlanması durumu;

En az % 40 oranında özürlü olması nedeniyle göreve başlayan Devlet memurları için en az 15 hizmet yılı çalışma süresi olduğunda emekli olabileceğini, 15 hizmet yılının içerisinde sigortalı veya bağ-kurlu sürelerin de dahil edilmesi gerektiğini, ancak emekli olunması için Devlet memuru olarak çalışırken müracaatın yapılması gerektiğini değerlendirmekteyiz. Bu durumda bir yaş şartı da aranmamaktadır.

2- Göreve girmeden önce özür olmasına rağmen özürlü olarak göreve başlanmaması;

İlgili sağlık birimlerinden alınacak olan sağlık kurulu raporları,Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Kurulunca incelenmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Kurulu bu raporlar neticesinde çalışma gücündeki kayıp oranının;

- % 50 – % 59 arasında olması durumunda en az 16 yıl,

- % 40 – % 49 arasında olması durumunda en az 18 yıl,

Bu durumda bulunuyor iseniz; yeni Düzenleyemeye göre sağlık kurulu raporunuzun Kurumunuz tarafından Sosyal Güvenlik Kurumuna gönderilmesi gerekmektedir.

arkadaşlar şimdi engeli raporuyla yeni memur olacaklar erken emeklilik süresi 15 yıl değilmi? yoksa 18 yılmı mı ? tam oalrak anlamış değilim.?

abim yani şimdi benim 1 gün bile sigortam yok.yeşilkart işte. rapor dahilinde yeni memur olursam eğer ilk sigorta girişim olacak. peki buna göre 2008 den sonra olduğuna göre 18 sene sonramı emekli olurum? bunun öğrenmek istiyorum?.

arkadaşlar yanıt veren yokmu?

özürlü raporu ile engelli kadrosundan memur olusan eğer 15 yılda emekli olabilirsiniz..

vala bişi anlamadım gitti biri 2008 den sonra ilkdefa raporunla işe başlarken 18 sene sonra emekli olursun diyor ki rabloya görede öyle gözüküyor . kimiside yok 15 sene diyor kesin bi sonuç alamadım gitti...

3 senenin ne önemi var kardeşim çalış işte emekli olsan alacağın maaaş 1200tl çalış 2bin tl al.. ha 15 ha 18ne değişcek

%40 raporum var... 1996 ssk girişim var.. 2013 yılında bagkurdan emekli oldum, yaşlılık maaşı alıyorum.. 2014 yılında memurluğa girersem eski günlerim sayılacak mı.. sayılırsa memurluktan emekli olurken mi kullanılacak yoksa dereceme de etki edecek mi.. bu eski prim günleri sayılırsa ya da sayılmazsa kaç sene sonra emekli olurum..

Son düzenleme:
musab, bugüne kadar hiç sigortalı olmayıp bundan sonra olacakların emeklilik kriterleri:

2008_sonrasi.PNG

hatti,
tüm primler dahil edilecek emeklilik hesabına. Yalnız, memur statüsünde emekli olabilmek için 10 yıl memur olarak devam etmeniz lazım gelecek. Şu konuyu inceleyin: http://www.engelliler.biz/forum/eme...arihten-sonra-memur-olanlarin-emekliligi.html

Üst Alt