Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

657 Sayılı DMK ve 105. madde, rapor süresi ve emeklilik..?

emir2011

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Devlet Memurları Kanunu'nun 105. maddesinde, "Memura, aylık ve özlük hakları korunarak, verilecek raporda gösterilecek lüzum üzerine, kanser, verem ve akıl hastalığı gibi uzun süreli bir tedaviye ihtiyaç gösteren hastalığı halinde onsekiz aya kadar, diğer hastalık hallerinde ise oniki aya kadar izin verilir. Memurun, hastalığı sebebiyle yataklı tedavi kurumunda yatarak gördüğü tedavi süreleri, hastalık iznine ait sürenin hesabında dikkate alınır. Bu maddede yazılı azami süreler kadar izin verilen memurun, bu iznin sonunda işe başlayabilmesi için, iyileştiğine dair raporu (yurt dışındaki memurlar için mahalli usüle göre verilecek raporu) ibraz etmesi zorunludur. İzin süresinin sonunda, hastalığının devam ettiği resmi sağlık kurulu raporu ile tespit edilen memurun izni, birinci fıkrada belirtilen süreler kadar uzatılır, bu sürenin sonunda da iyileşemeyen memur hakkında emeklilik hükümleri uygulanır.

Yukarıda madde hükümleri gereğince tedavisi mümkün bulunmayan hastalığa sahip memur, bu izni kullanabilmek için sağlık kurulu raporu çıkarması gerekiyor, sorum şu bu madde hükmüne göre çıkarılacak raporda engel yüzdesi yazılmak zorundamı, ikincisi memur bu madde hükmüne göre engel yüzdesi yazmıyorsa ücretli izin hakkını kullanabilmesi için başka herhangi bir şarta tabimidir. Üçüncüsü kullanılacak izin süresi sağlık kurulu raporundamı belirtiliyor. Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

Bunu bende merak ediyorum. Bunu yapmış olan var mı ne gerekir bunun için?

Devlet Personel Başkanlığına Cimer aracılığı ile yazayım dedim kapanmış ve görevleri Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı Çalışma Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecekmiş buna istinaden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına talebimi ilettim, bakalım verilen cevap ne olacak,

emir2011

10 günlük hastalık rapor izni aldım. Bu 10 gün bittiğinde tekrar rapor almak istersek yine aynı hastanedenmi almak zorundayız. Yoksa başka hastaneden de alma imkanımız varmıdır?

olay çok basit istirahat raporu alacaksınız 3 ay 3 ay 18+18 sonunda emeklilige sevk edileceksiniz istirahat raporunda yüzde yazmaz ücretsiz izinde 5 yil çaliştiktan sonra 1 yil alma hakkınız var istediginiz zaman kullanırsınız

Üst Alt