Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

657'ye tabi engelli memur yeniden sınava girip memur olabilir mi?

radikal52

Üye
Konular
56
Reaksiyonlar
0
657 ye tabi engelli memur engelli memur alımı sınavına giremez mi? girip kazansa hak edemez mi?

ya otur oturduğun yerde kardeşim biz iş diye kıvranıyoruz senin derdine bakya.bu konuyu burda bari sorma.ne umutlarla açan insanlar var iş için.

memur olan özürlü memur alımı sınavı veya kpss sınavına girişi ve kazanması halinde a

arkadaşlar memur olan biri için özürlü memur alımı sınavına veya kpss ye girmesi durumunda ve sınavı kazanması durumunda memur ataması yapılır mı?memur öğrenimini yükseltmiş ise bu sınavlara tekrar girip yükselttiği öğrenimine uygun memur olabilir mi?bazı arkadaşlar memur olanlar özürlü memur alımı sınavıyla ikinci kez atama yapılmaz ve yine kpss ile de ikinci kez memur ataması yapılmaz diyor.bu durumda kurumlar arası geçiş mi yapmak gerek ve ben kurumun bana ve diplomama uygun görev açığını nereden bilicem.bu açıkları ilan ediyorlar mı?tecrübeli arkadaşların yardımına ihtiyacım var.saygılarımla...

arkadaşım öncelikle şey siz hangi kurumdasınız.şunu bilnki mutlaka her kurum görevde yükselme açar.

elif biz aynı kurumdayız.metreyle ifade edilecek kadır yakınım sana

radikal52, tecrübelerimi sizinle paylaşmak isterim umarım yardımcı olabilirim..
yeniden sınava girip tekrar atanmanızın yapılıp yapılamayacağınız bilemiyorum...

ancak benim yaşadıklarımı paylaşacağım sizinle..
ben 1999'da bir kamu kuruluşunun engelli statüsünde personel alımı için açtığı sınavına girip başarılı oldum ve düz memur olarak göreve başladım... bu arada 2001 yılında yüksek lisansımı bitirdim.. 2002 yılında başka bir kurumda mesleğimle ilgili kadroya atanmamın yapılması için başvuruda bulundum kabul edildi ve 2003 yılında naklen atandım...

eğer görevdeyken eğitiminizde aşama kaydettiyseniz iki seçeneğiniz var,
1- çalıştığınız kurumda görevde yükselme sınavlarını takip edip, gerekli zamanda başvuru yapmanız..
2- mesleğinizle ilgili kurumlara, (eğer açık kadroları varsa) naklen atanma talebi için gidip görüşmeniz...

umarım dilekleriniz gerçekleşir.. başarılar diliyorum..

Anti Oksidan;

teşekkürler arkadaşım gayet açıklayıcı ancak açıklarının olup olmadığını bana belgeleyerek bildirebiliyorlar mı?açıkları varsa sınavla almıyolar mı?

eğer açık kadroları varsa ve senin oraya nakil olmanı istiyorlarsa sınava falan gerek kalmıyor... senin çalıştığın kuruma yazı gönderiyorlar.. "falan isimli çalışanınız naklen atanmak için kurumumuza başvurmuştur, muvaffakiyetiniz varsa naklen atanması....." diye... eğer senin çalıştığın kurum da muvaffakiyet verirse, iki kurum yazışıyor ve naklen atanman yapılıyor...

amaaaa 1999 yılında çıkan bir kanuna göre kadronla birlikte gidersin.. yani kurumlar arası naklen atanma durumunda kadro değiştiremezsin.. ben de değiştirememiştim.. ama kadromda olmamama rağmen mesleğimi yapmış ve 3 yıl sonra "görevde yükselme ve kadro-unvan" değişikliği sınavına girip başarılı olmuştum...

eğer bu kadar süre beklemem diyorsan, yeniden KPSS'ye girmen daha uygun olur, ama o zaman da hangi ilde hangi kuruma atanacağın belli olmaz...

teşekkürler. kpss ilk kez memur olcaklar için değil mi?onda muvafakat gerekmiyo mu?istifa etsem yeniden memur olmak için 1 yıl beklemem gerekli.

657'e tabi devlet memuru kadrosunda çalışan bir kişinin sınava müracaat edebilmesi için, bulunduğu görevden 6 ay önce istifa etmesi gerekir. Aksi halde görevdeyken istifa etmeden memur olarak çalışırken, memur alım sınavına katılamaz. Bu sınav ilk kez memur olacaklar için yapılmaktadır.

6 ay önce istifa etse bile ilk kez memur olmuyorki.ikinci kez memur olmak için sınava girmiş oluyo.6 ay sonrası memur sınavına girip atanma hakkı olabilir mi sizce?

radikal müsade ette boşta olanlar girsin ama gerçekten memursan değilsen gir tabi

İlk kez memur olacaklar için dememdem kastım şuan herhangi bir görevde olmayanlar, devlet kadrosunda çalışmayanlar içindi. Söz konusu memur arkadaş zaten 657'e tabi devlet memuruymuş neden tekrardan sınava girip memur olmak istiyor ona anlam veremedim. Eğer bulunduğu kadrodan memnun değilse, muhtelif tarihlerde bakanlıklar görevde yükselme sınavları yapıyor onlarada başvurabilir.

Direk geçiş yada yatay geçiş gibi bir sınav olursa onada başvurabilir. Fakat bu sınava müracaat edebilmesi için 6 ay öncesinden istifa etmiş olması gerekiyor ki buda mümkün görünmüyor yapılacak sınav Haziran ayında olduğu için.

6 ay sonra sınava girip atanıp atanamayacağı konusunda da kimse kesin hükümlü konuşamaz. Söz konusu şahıs sınava girecek, sınavı kazancak, tercih yapacak ve sonucunda atanacak, bu evreleri düşünün kimse bişey söyleyemez. Fakat 6 ay sonra sınava girme hakkı elde edebilir.

iki kurummda memur olunamıyor ticet77.birinden çıkıp diğerine giriyosun. çıktığın kurumda kadro boş kalıyor oraya biri girebilir.

sen zaten meb de değilmisin bidaha meb bi daha mebe mi gireceksin açıklama yapmana gerek yok bunları senin kadar biliyorum zaten memursan neden bidaha memur olmaya çalışıyorsun onu açıkla illede açıklayacaksan

senin anlayacağın dilde uzun anlatayım.örneğin milli eğitimde maaş ne kadar 1100 peki kardeşim dhmi de maaş ne kadar 1700.sen ne yaparsın bu durumda.mebde memurken imkan verilse dhmi de memur olmak istemezmisin?senin anlayacağın kurumlar arasında maaş farkları var.

o kurumlararası geçiş olayı farklı bir durum yani

fahri sen benim anlayacağım dilden konuşacağına herkesin anlayacağı dilden konuş çünkü saçma sapan konuşuyosun ne demek senin anlayacağın işi o noktaya getirirsen ben her dilden okurum :(

Haklısın Dhmi'nin maaşı meb'inkinden çok daha fazla ve belkide iş yükü daha hafif ve yine haklısın sonuçta Devlet memuru olarak çalışsakta hepimiz para için çalışıyoruz.
Bide olayın şu yönlerini düşün;

- 6 ay önceden istifa etmen gerekiyor
- DHMİ sınavına girip kazanman gerekiyor
- Girdiğin sınavı kazanıp ataman yapılması gerekiyor
- Şuan zaten azda olsa bi maaşın ve Devlet güvencen varken, DHMİ sınavına girerek başka bir kişinin hakkını gasp etmen gerekiyor

İstifa ettin ve sınava girdin ve kazanamadın veya kazandın ama ataman yapılmadı, ondan sonra ne olacağını hiç düşündün mü ? Sakın eski görevime geri dönerim diye hayaller kurma kesinlikle ve kesinlikle geri dönemezsin. Bitek şöyle dönersin Nimet ÇUBUKÇU ablan, teyzen, halan vs akraban olur ancak öyle dönebilirsin.

Tercih senin tabiki ama bide böyle bi düşün.

devlet rekabeti artırmıyo.devlet kapısını devlet de yan gelip yatma yeri olarak görüyo.devlete girdin mi aynı yerde kalacaksın diyo devlet.ondan sonra kimse kalite beklemesin ben de gün geçtikçe geriye giderim. bu benim suçum değil sistemin suçu

radikal begenmiyorsan istifa et senin yerinde olabilmek için kendimizi parçalıyoruz meb senin begenmediğin kkurum ama biz gıpta ile bakıyoruz istifa edersen haber ver ben seve seve yaparım o işi

aynen dadash sana katılıyorum radikal torpille girmiş sanırım torpil de devam ediyor mutlaka başka bi yere girer ben 1100 de istemem 1000 yeter

insanın doğasında hep fazla kazanmak var.insanların yüzde 99 u işinden memnun değil.meb benim diğer önceki her işimden elbette ki iyi.benim vurgulamak istediğim yükselmeye engel getirilmemeli.kayaozesen diyosun ki yeterki meb olsun ömürboyu olsun ama zamanla sana yetersiz gelecek.hayatta tepeye tırmanmazsan bir heyecanın olmaz.aynı duruma da devamlı heyecanlanmzsın.onun için diyorum ki üst kurumun sınavı kazanıldığında kazananın önüne engel konulmamalı.

yaf kardeş git kurum içi sınavlara gir yukselmek isityosan okuyp doktor olaydın lise mezunu gelmişsin yukselmeden bahsediyoersun ne ektin ki ne biçesin

Radikal, daha bundan bir kaç ay önce meb görevde yükselme ve ünvan değişikliği sınavı yaptı ki bunu muhtelif tarihlerde yapıyor özellikle son dönemlerde eğer yükselmek istiyorsan bunu kurum içinde yapabilirsin şimdi söyleyeceğim abartı gelebilir ama imkansız değil, azmedip okursan müsteşarlığa kadar yolun var.

Hizmetli kadrosunda çalışırken açıköğretim ortaokul diploması daha sonra lise diploması alıp girdiği üniversite sınavını kazanarak hizmetli olarak çalıştığı okula öğretmen olarak atanıp daha sonra yine durmayıp girdiği İlköğretim müfettişlik sınavını kazanarak şuan İlköğretim müfettişi olarak çalışan bir tanıdığım var.

çalıştığı ilden memnun olmayabilir insan .

radikal52 size katılıyorum bu durum çoğu statüde var engelli memur kadrosunda neden olması! bende öyle bir arayıştayım. sonuçta sınava girerek bilgimizi kullanarak bunu yapmak istiyoruz. bende aynı kurumuna ama farklı bir ile atanmak istiyorum.

radikal52

arkadasım tekrar sınava ğirebilirsin ama atıyorum memursan memur kadrosuna basvuramassın bi üst kadroya basvurabilirsin mesela v.k.h.i isletmeni olabilirsin. bende girecem sınava tekrar bende teknisyenim sınava girip yeni sınavla işci olmaya calısacam.sen burada olumsuz mesaj yazan arkadaslara kulak asma herkez kısmetini yer bizim hakkımızı öldürüyosun falan gereksiz tepkiler herkez aynısını yapar.rahat ol

Üst Alt