Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%67 raporla özel donanımlı aracı vergi avantajlı almak istiyoruz..?

bugraloji

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
%67 engel raporlu ; elden gaz-fren tertibatlı olacak şekilde sıfır araç almak istiyoruz.

Bursada doğuş otoya gittim ; satış temsilcisinin dünyadan haberi yok. Bunun tertibatını firmamı yapacak ; biz mi yaptıracağız, hiç bir şekilde bilgi vermediler..

TSE'yi aradım ; böyle böyle dedim ; şahıslar bize müracat edemez ; yetkili mühendis ancak işlemleri yapabilir dedi. ayrıca kimine onay veriyoruz kimine onay vermiyoruz dedi ; özel tertibatlı araçların başkası tarafından kullanılmasıyla alakalı.

1 senedir aracı alamıyoruz bilgi eksikliğinden, nolur yardımcı olun.

Elden gaz-fren özel tertibatlı aracı sıfır olarak nasıl alabiliriz, bu aracı engeli olmayan kişiler nasıl kullanabilir, izleyeceğimiz yollar nedir, gerçekten sinirler bozuldu bu mevzuda.

bugraloji

Rapor sahibinin sürücü belgesi var mı? Araç alımına temel olacak engelli sağlık kurulu raporu var mı?

hocam çok özür dilerim ; konu hakkında yazmayı unutmuşum; bilgi eksikliğinden de rafa kaldırmıştık araç işini :)

2016 ocak ayında yeni tip ( B sınıfı ) olarak ehliyet mevcut. Kodlarda da elden gaz fren tertibatlı otomatik olacak şeklinde bilgi vardı ; kodları ancak eve geçince bildirebilirim. Araç alımına temel olacak engelli sağlık kurulu raporu derken ; zaten ehliyeti alırken o şekilde gitmişti ve özel tertibatlı olarak araç alabilir şeklinde bir rapor vardı ; bununla ilgilide bilgiyi eve geçince paylaşabilirim.

Ehliyet annemin üzerine ; ancak aracı %90 süreyle ben kullanacağım; zaten şu anda da her türlü işi ben görüyorum normal aracımızda :) .. Özel tertibatın pratik bir şekilde olması gerekiyor; misal fiat bayi çıkışlı olarak motosiklet kolu gibi bir şey yapıyor ; bu olduğu zaman bende bunu kullanabilirim. Ama bursa doğuşa gittiğimde ; zeminden yükselen vites kolu gibi bir şey çıkıyor ondan başka yapılamaz dedi. O şekilde olursa benim kullanmam imkansıza yakın. Bu özel tertibat süreçleri nasıl oluyor ; misal honda, mazda sıfır KM elden gaz fren tertibatlı araç almak için neler yapmamız gerekiyor ; Sn.OturanBoğa hocam ; yardımcı olursanız gerçekten size çok minnettar kalır ; 1 tepsi arnavut böreği adresinize göndeririz :) saygı ve selamlar ile.

bugraloji

Doğuş'Un dediği gibi de yapılsa sen kullanabilirsin. Bunun için TSE'den belge alman yeterlidir. Bu işini görmez mi?

Hocam bu aparattan başka takamayız dediler ; bu aparatla gaz fren pedalına basmam çok sıkıntı değil mi ? oradan demirler çıkıyor falan sıkıntı olur diye düşünüyorum. Aslında bu motosiklet kolu gibi olandan yapsalar çok iyi olur da ; bunu nasıl yaptırabiliriz ki. Bursadan yaptıran vardır illaki bunuda nereden nasıl olacak hiç bilmiyoruz.

DSC01877.jpg

Üst Alt