Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%68 oranlı raporum var. Yeni rahatsızlıkları ekletmek için yeni rapora başvurayım mı?

hanifeaydin

Aktif Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
78
sırf bu soruyu sormak ve cevap alabilmek için siteye üye oldum .Lütfen bana akıl verin çünkü ne yapmalıyım bilmiyorum.Uzun olursa şimdiden özür dilerim.

2004 senesinde lupus+sağ göz görme kaybı %72 sürekli raporum maliye %68 verdi.
Ancak ben 2014 senesinde timoma 4.evre kanser oldum.kemoterapi aldım.
Kanserimin tipinden dolayı MORVAN SENDROMUNA da yakalandım bu da çok ciddi bir nörolojik hastalık. Çok uzun süre hastanelerde yattım iviq ve yüksek korticon aldım.
POLİNÖROPATİYE yakalandım.o da apayrı zülmedici bir hastalık , lupus beter ağrıdan çekiyorum.
2018 de kanser nüksetti.sadece kapalı ameliyatla diyafram ve akciğere sıçrayan büyük kitleler alındı.

Bunlar hep özel hastanelerde oldu elimde kayıtlar epikrizler var.Kemoterapi yüzündne sağlam kulaklarımdan oldum ikisi de sinir kaybındna %47 duyuyor özel hastane raporum var işitme cihazı aldım.

SORUM ...kanser , nüks kanser, morvan sendromu , polinöropati , işitme kayıplarımı da ekletmek istesem ( eminim psikiyatra gittim panik atak da teşhis koyar gece çığlıklarım var uyku sorunlarım vs) RAPOR derecem artar mı ?
Lupus için o dönemde böbrek akciğer tutulumlarım vardı şu an eklemlerimde sorun var. hergün ağrı kesici ve kortizon zorunlu. buz torbaları hayatımın parçası. güneş beni öldürüyor.

Gerçekten raporumun oranı artar mı , bu sürece gireyim mi? yoksa elimdekinden de mi olurum?

Merhaba, öncelikle çok büyük geçmiş olsun.Rapor oranı hakkında bir şey söyleyemem fakat oranınız kaç olursa olsun rapor süresin 1 yıl olacaktır.
Benim rapor oranım %87 ve hep 1 yıllık veriyorlardı.3. raporumda rica minnet 2 yıl verdiler.

Keşke %40 dahi oran olsada süresiz vereler.Artık uğraşmakdan bıktım...

yelizistiklal mrb çok geçmiş olsun
Öncelikle %68 lik rapor ve (2) derece vergi indiriminiz işinizi görüyor ise hiç uğraşmayın derim yeni rapor alabilirsiniz ve aşağı yukarı %80 civarı çıkacaktır ancak buna karar verirseniz eğer psikyatri rahatsızlıklarınızı belirtmeyin raporunuz süreli çıkar sgk giriş tarihiniz ve toplam gün sayınız nedir?.

2021 aralık ayında emekli olacağım görürsem ömrüm olursa inşallah , lupus ve kanser , morvan işitme kaybım bunlar kalıcı olan rahatsızlıklar neden süreli rapor verirler ki nasıl bir çiledir bu keşke tedavisi mümkün olan hastalıklar olsa da iyileşsem.Benim amacım vergi indirmi ile ötv siz araç alabilmekti.Bilen birileri var ise tahmini alacağım oranı belirtirse çok mutlu olurum.Hastanelerde beklemek ayakta durmak benim için çile beni gören sağlam zannediyor yer veren yok , hastalıklarım dıştan belli olmuyor çünkü.Uğraşayım mı uğraşmayayım mı? sizler deneyimleriniz hangi hastane vs bilgileriniz benden çok çok fazla ..şükür çalıştığım işyeri özel sağlık sigortası yaptı devlete hiç gitmiyorum .ve gözümde devlet hastanesi sıralarda beklemek doktorların aşağılayıp cevap vermeye bile tenezzül etmemesi gibi daralıyorum

yelizistiklal psikyatri rahatsızlığınızı belirtirseniz eğer rapor süreli olur diğer rahatsızlıģınizda ilerleme ve nüksetme gibi faktörleri bazı doktorlar göz önünde bulundurarak süreli verebiliyor bu nedenle size %100 şu kadar kesin oran alırsınız diye iletmek yanıltıcı olur
İsterseniz tekrar bir baş vuruda bulunun %80 üzeri bir oranlı rapor alırsanız 1 derece vergi indirimi ile emekli ola bilirsiniz.

çok fazla yorum da gelmedi ama raporumun derecesini yükseltmek için uğraşmayayım yani , amacım erken emeklilik değil öts siz araç almaktı.%90 ve üstü kanser morvan sebepli alır mıyım diyordum ama sanırım çok zor , kanser ikinci kez olduğumda da bir ek oran olmuyor sanırım.morvanı bilen ülkemizde nörolog yok günlerce hastanede yattım en sonunda piraye oflazer buldu o olmasa yaşayacağımı sanmıyorum .ama yine de devletimize göre sağlamım

merhaba sene oldu 2021 araya korona girdi ve korkudan dışarı adım atmıyorum , evden çalışıyorum bu ortamda araba ofis açılırsa elzem oldu .Ben süreli rapor istemiyorum neden derseniz ayakta kalınca bayılıyorum sıralarda , nefes alamazsam kusuyorum gibi.Süresiz raporum elimde 2.derece . En kötü ihtimal yine aynı derece alırım ve 2021 aralıkta umarım ömrüm olursa emekli olurum.

Şu anda yine nüks var sanırım doktorlar çok çekim yapınca ilaçlı çekim yapmak istemediler haftaya kontrol var ya luğustan ya FMF den tutulum olmuş karın zarında ya da kanser oraya da sıçradı.yani heyet raporunda LUPUS ve FMF , mORVAN , ellrimde lupusa bağlı şekil işlev bozukluğu , İŞİTME KAYBI , TİMOMA 4.EVRE, 2018 METASTAZ AMeliyat derken artmasa bile yeni yasadaki oranlarla aynı kalacaktır.Zaten bir gözüm tamamen görmüyor , protez lazım:( Korona hafifleyince ilk işim heyete girmek .Eğer olurda bir cesaret gidip alırsam size neticeyi ileteceğim.

İnanın tüm forum sorularına baktım benim kadar sayıda hastalıklı örnek yok.Örnek soru dahi bulamıyorum .CIMER kurula girdiğinizde ancak belli olur diyor.Hani yaşayacağım kesin olsa özelden değil kamudan emekli olmak için EKPSS ye hazırlanmak isterim iktisat mezunuyum .Sırf emekli maaşım yüksek olsun çocuğuma maaş yükske bağlansın diye.Çok fazla düşünüyorum kafamı da toparlayamıyorum .En acısı da kocası ile ne bileyim patronu ile kavga eden arkadaşlarım teselli için arıyor .Herkeisn derdi kendine büyük:Ben mezar yeri bakıyorum İBB ile kavga ediyorum 4.evre kanser hastalarına indirimli mezar yerini onlar yaaşrken satın artık diye , dert var dert var işte çok yazdım ama bu ülkede yoruldum inanın , ben nefes alacak enerjim yokken hasta oldupumu devlete ispatlamak zorundayım .

ENABIZDA özelde gittiğim her tahili çekim test doktor görünüyor Herşey online enabızdan sorsun doktorlarıma bu hastanın durumu nedir aldığı cevaplar ellerindeki testlerle sistemdeki versin raporu .Devlette insanlar sıraya girmiyor , inanın bir memur lazım geleni sıraya soksun diye . Akıllandım portatif tabure hafif olandna alıp gideceğim hastaneye beklerken oturacağım en azından düşüp rezillik yaşamam. Kanserli olmak , geleceğini bilememek , arkada küçük bir çocuk bırakacak olmak ayrı üzüntü ...evin en küçüğüyüm ailem gözmün içine bakıyor , eşim güçlü duruyor hep yanımda ama içim hep buruk , hep tam kaburgamın altında koca bir yük var gitmiyor , nefes aldırmıyor , neşelenmeme izin vermiyor , işte böyle arkadaşlar yazdıkalrımı da kanserliler ve sevdikleri kanser olanalr anlar.bu hastalık dönemimde çok lupuslu ve kanserli arkadaş edindim ve şu an 2021 de bir tek yaşayan ben kaldım.işte bu .

Yeni rapor çıkartıyorum raporum%40 yeni raporda oranım düşer mi ??

hanifeaydin

Hanife bacım çok geçmiş olsun inşallah RABBİM seni sevdiklerine bağışlar. Bende senin gibi metastazli kanser hastasıyım. Seninle birşey paylaşmak isterim bana kizmazsan.

Benim yaşım 41 geçmiş zamanı az çok hatırlarım çocukluğumdan. Eskiden bilirmisin çocukken çok alınacak şeyler yoktu, hırslar yoktu mutluyduk huzurluyduk. Şuan paramız olsada huzurumuz yok. Çünkü gerçek maneviyatı kaybettik günümüz şartlarına uyarak aslında söylemek istediğim şu seninle hiç alakası yok sakın yanlış anlama. Sen evladına iyi bir anne kocana iyi bir eş olmak için bu hayata tutunuyorsun. Yolun çok doğru ama en güzel hayat şu ki ben şimdiler de böyle yapıyorum. Yetecek kadar rızık, ölümlü dünya olduğunu bilerek sevdiklerine sım sıkı sarılmak bir gün öleceğini bilerek o günü bugün bilmek gibi mutlu olmaya çalışıyorum.

Gelelim o illet hastalığına. Bu hastalıktan kurtulmak istiyorsan ilk önce tıbbi tedaviye devam. Hirslarimizi bir kenara, mutsuzluklarimizi bir kenara bırakacağız. Evladının ve eşinin sana ihtiyacı var içinde yaşama sevincini hiç bir zaman yok etme. Mutsuzluk, stres, korku, endişe hastalığın nüks etme konusunda baş rol oynayan durumlar. Neden dersen beyin korku, endişe stresi alır bedene yollar bunu alan beden asitleşir. Asitleşen beden uyuyan hücrelerini uyandırır. Alkali beslen kötü düşüncelerden arın yetecek kadar kazan beklentilerini düşü rerek yaşa, bu hayatın güzelliklerini görerek yaşa. Maneviyata yönel dediğim ibadet olarak seni huzurlu kılar. Huzurlu beden sağlıklı yaşar. Stresli ortamlardan kaç.

Gamsız insanlara bak onların hiç hastalığı olmaz çünkü bedene gönderdikleri negatif durumları olmaz.

Bir kanser hastası teyzemiz alzheimer olunca kanseri yenmiş burada anlaşılan şu ki beden giren negatif bir durum söz konusu olmamış.

Ünlü bir onkoloji profesörü der ki bir kez gülmek üç kez ilaç almaktan iyidir der. Bize verdiği bu mesaj şu ; Yani gülen beden pozitif enerji verir bedene.

Avrupa'da onkoloji doktorları meditasyonu kendilerine günlük aktivite olarak belirlenmiş çünkü meditasyonun ruhu huzura erdirmenin başka bir tedavi yoludur.

Sağlık olalım, huzurlu olalım RABBİM inşallah hepimize sağlık sıhhat nasip etsin 🙏

genel olarak iiyim şükür biraz dağılınca kendimi hemen toparlarım zaten çocuk olunca öyle dağılma lüksün yok hep güçlü durmam lazım.Dünden beri değişen oranlara bakıyorum yendien başvursam mart gibi bilemiyorum zaten yine met oldu ise süreç tamamen farklılaşacak .Araba ihtiyaç artık toplu taşıma mümkün değil bir kez bayıldım kaldıran olmadı iett de.nefes alamayınca tak gidiyorum, işimi de seviyorum şükür son görevim eski görevlerime göre daha az stresli.bu şekilde devam edebilirim.Bilemiyorum , 200 metre zor yürüyorum ter revan içinde kalırım ama devlete göre %90 a çıkmam.

hanifeaydin

çok gecmiş olsun... sizin gibi 4.evreyim ve onkolojiden %80 aldım ancak bildiğiniz gibi ötv muafiyeti için minimum %90 gerekiyor.Tam alacağınız oranı kimse bilemez ancak bahsettiğiniz göz kaybı dahil diğer hastalıklar ile birlikte çok uzak ihtimal gibi durmuyor. Umarım sizde bizde bir an önce iyileşip sevdiklerimizle uzun bir ömür süreriz.

peki rapor süreli mi süresiz mi verildi? benim için bu da önemli.en son metastaz üstünden 3 yıl geçti benim akciğerden ve diyaframı yine kesip küçülltüler onlar kestikçe akciğerlerimi daha az kullanıp daha çabuk yoruluyorum..şu an akciğerlerimde met ler var ve kontrol ediliyorum 6 ayda bir .süreli mi süresiz mi olur çekincem budur.

Benim raporum süresiz verildi.80 onkoloji 10 tansiyon 10 kalp 5 plastik cerrahi.toplam %85 oldu.Benimde kanser sebebi ile göğüs duvarı ,akciger dokusu ve lenflerden doku kaybı oldu.Hatta halen akciğer metastaz var.Rapor esnasında göğüs cerrahı doktor doku kaybı ile ilgili puan veremeyeceğini sadece solunum fonksiyon testine göre oran verebileceğini ifade etmişti.Bu sebeple sürekli %85 olarak çıktı raporum.Ama sizin göz ve işitme olarak ek puan ile 90 uzerine çıkma ihtimaliniz var.fakat isin icine psikiyatri sorunu dahil edilirse rapor sürekli olmayabilir bu sebeple bunu dahil etmeden denemekte fayda olabilir bence

sağolun

deneyeceğim önümüzdeki haftalarda.sonucu da buraya yazacağım

Engelli raporu

merhaba demin bir devlet hastanesinden geldim , engelli heyetindeki görevli 2005 yılında aldığın sürekli rapor artık geçersiz dedi .Böyle bir uygulama mı var ben mesela raporu yükseltmek için gitmiştim ola ki böyle bir durum yok sene sonunda emeklilik için başvuru yaptığımda bana yeni rapor mu al diyeceklerdi? Maliye onayı ve e nabız kaydım da var bu arada.Her hastane farklı farklı konuşuyor bunun doğrusu nedir?

yanlış yerde açmışım -düzeltecek adımı da bulamadım.Admin yardım eder misiniz?

bu arada cimer e de emeklilik maaşı hesapnı yatrıdım her bilgim ile onlar yeni rapor al demedi ...hepsi ayrı cevap veriyor inanın daha ilk gün bezdim

Son düzenleme:
Belli bir tarihten önce alınan raporların yenilenmesini istiyorlar diye forumda sıklıkla konuşuldu. Şimdi olmasa bile emeklilik başvurusu sırasında raporunu yenilemeni isteyebilirler. İşini sağlama alıp önceden yeni rapor başvurusunda bulunabilirsin. Ama oranlar muhtemelen düşer, yani düştüğünü söyleyen çok kişi var. Bu yüzden ek hastalığın varsa mutlaka eklet.

Engelli raporumun oranını arttırmak için Haydarpaşa Numune'ye gideceğim!?

merhaba, yakın zamanda bu hastaneye gidip varolan raporumun derecesini artrımak için süreci başlatacağım.Elimde zaten numuneden alınmış sürekli raporum vardı .üstüne birçok hastalık kanser dahil eklendi.vergi indirimim de mevcut.
Ötv için de isteğim var ama ilk gidildiğinde dilekçeyi ben mi yazacağım hazır form mu var?
ücret isteniyor mu?
elimde hep özel hastane epikrizleri ve raporları testleri var .tekrar isterler mi?
tavsiyeleriniz var mı?
elim alçılı hareket kısıtım var ama gideceğim.

alçılı gitmeyin boşuna masraf çıkar 250,benim başıma gelen ameliyatımdan 5 ay sonra heyete girdim ve son halinizi göremediğimiz için %0 rapor verilmiş 200tl para ödedim meğersem ameliyattan sonra en az 6 ay geçmesi gerekiyormuş,birçok yere itiraz ettim ödememek için nafile imza atmişsınız ödemneiz gerekiyor dendi yine ödemedim eve bildirge haciz evrağı geldi mecbur ödedim

engel talebinin alçı ile ilgisi yok , parmak eklem koptu . sabitleme ameliyatı yapıldı.talebim bu rahatsızlık değil. diğer hastalıklarım eklenmeli.

hanifeaydin

hanife hanım süreciniz ne yonde gelişti emeklilik için cimerden hesaplama yaptırabiliyormuyuzu

acil cevaplar mısınız? engelli raporunda neden talep edildiğine dair işaretleme

bugün süreçlere başladım ama engelli heyet raporlarında işaretleme yoktu ötv engelli işçi ücretsiz kart olarak 2020 de işaretleme yapılmış.benim formda bu işaretleme hiç yoktu.Bne mi yanlış eksik evrak aldım görevli mi yanlış verdi? haydarpaşa ek hizmet binası ...yoksa direk süreci yeniden başlatacağım ya da dilekçe yazacağım ayrıca nüsha olarak sayısı da yazılmamış onu ne zaman soracaklar?

bugün başladım ordan oraya dön dur özeldeki evrakları kabul etmediler.hastane bahçesinde bayılıyordum bir ara..

merhaba demin öğrendim ve o şokla yazıyorum arkadaşlar.ötv için ayrı engelli raporu veren hastane mi var istanbul da? ben haydarpaşa ek bina da başladım sadece engelli ibaresi var ve çıkacak olan rapor ( daha 4 yere gideceğim) her yerde dolayısıyla ötv , engelli işçi vs vs heryerde geçer diye düşünmüştüm.ama öyle değilmiş.doğru mu? ötv diye bir yere işaretleme yoktu ki. ben ne yapmalıyım? hangi hastaneler ÖTV muafiyeti için rapor veriyor? çok moralim bozuldu 4 e kadar doktor doktor gezdim .boşa mıydı yani? hatta mhrs de öyle ötv diye ayrım yok ...engelli , çözger, sağlık raporu işe girme , silah ruhsatı diye sınıflandırma vardı 2 aydır bakıyorum ötv diye randevu alırken ayrım görmedim .bana yazar mısınız? ne yapmalıyım? şimdikini yardıda kessem ne olur yaptırım var mı? hastanedikiler cevap vermiyor bile.mhrs çağrı merkezi cevap bile veremedi abuk sabuk cümlelerle zaman geçiriyorlar . ötv için neresi diyorum o zaman cevapları da yok@oturanboğa online mısın :)

%90 üzeri raporla ÖTV'siz araç alırken kullanılacak raporda ne yazmalı?

tekrar sormak istiyorum.ötv muafiyetinden faydalanmak için alacağım engelli raporunda ne yazmalı ? hem ortopedik ( araçta değişiklik gerekmiyor) hem de90 üstü diye olacağını farzedersek?
kullanım amacı kısmında ne yazmalı ötv ve diğer tüm hakları kastediyorsam (memurlar oraya yazı yazmak istemiyor )
araba alırken sorun yaşamadan alanlarda o kısımda ne yazıyordu?

hanifeaydin ortopedik engellide 'sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir' ibaresi olmalı. ayrıca engelinize uygun kodları içeren B engelli ehliyeti olmalı.

ehliyetiniz varmı önce ehliyet alın varsa özel tertibatlı araç kullanabilir diye dilekçe yazıyorsunuz sağlık kuruluna

ahmetönerge

Hocam merhabalar. Bende ehliyette mevcut ve %61 raporum var. Sağ bacağım yok dolayısıyla sağda ki gazın aparatla ortalanması gerekiyor.
Ehliyetimde 78 25 08 20 03 47 102 kodları yer almaktadır. Ancak raporumda özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi yok. Bunu sağlık kuruluna dilekçe yazarak alabilir miyim ?

evet saat 16 00 da randevular açılıyor hergün sağlık kuruluna alacaksınız mhrs yada 182

ahmetönerge

Dilekçeyi sağlık kuruluna mı yazıcam ? Tam olarak anlayamadım hocam 16:00'da nerede neyin randevusu açılıyor?

90 üstü olduğunda nasıl olmalı ortopedi engelim özel tertibat gerektirmiyor.raporda ne yazmalı , şu yazmalı diye heyete girince söylüyor muyuz ?engelli işçi ötv yazdılar ben ısrar edince bunlar yazılı olursa sadece bunlarla ilgili mi dip not yazıyorlar?

Üst Alt