tip 1 diyabet için % 30
tip 2 diyabet için % 20 veriyorlar genelde tip 1 için hastane heyeti % 40 vermiyor.
Tip 1 için hastane heyeti % 40 vermiyor derken bu oranı almış forumda da mevcut bir sürü arkadaş varken siz doğru bilgilendirme mi yapmış oluyorsunuz?
Adana devlet hastanelerinde bu testler yapılmıyor derken doğru bilgilendirme mi yapıyorsunuz? Hayatında Adana'ya ayak basmamış biri olarak sadece internetten bakıp Adana Numune Ve Eğitim Araştırma Hastanesinde en az 3 tane endokrin uzmanı hekim olduğunu görüyorum. Bunların biri de Seyhan polikliniğinde poliklinik hizmeti veriyor. Endokrin uzmanı var ve bu tahliller yapılmıyorsa bunun açıklaması olamaz. İsterseniz hastaneye bir mail atıp soralım laboratuvarınızda c-peptit bakılıyor mu diye ne dersiniz?? Siz bu endokrin uzmanlarından birine gittiniz de size biz bu hormona bakamıyoruz mu dediler yoksa?şahsen ben fazla puan istemiyorum hakkım olan puan verilsin ama bu tip 1 tip 2 tesbiti için biliyormusunuz türkiyede kaç vilayette var Adana 5. büyük vilayet olmasına ragmen devlet hastanelerinde yok bunu belirliyen C peptid ,Anti Ansilün Antikoru,Anti Gad Antikoru,Adacık Antikor düzeyleri yapılamıyor.15 sene önce tanı kondugunda yazılan rapora tablet yazıldı diye tip 2 tanısı konması kişinin tip 2 oldugunu göstermiyor , . Bu problemler çözülmeden bu sorunlar daha çok yaşanacaktır.Diger terimler hep havada kalacaktır.. tüm bu sorunlara çözüm olacak olan C peptid ,Anti Ansilün Antikoru,Anti Gad Antikoru,Adacık Antikor düzeylerinin belirlenirse sorunlar ortadan kalkacaktır.
Endokrinoloji Eylül ayı çalışma programı