Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

70.000 TL limit olan yeni araç alımı için imza kampanyası başlamıştır

UZAKLAR’a sonuna kadar katılıyorum, işin buralara gelmesinin baş sorumlusu senede bir bile görmediği köydeki dedesinin üstüne BMW alıp Nişantaşı’nda piyasa yapanlardır. Eğer bu kanun çıkarsa umarım bu adamların üstüne gidilip gereği de yapılır. Aksi taktirde olan yine haklıya olacaktır.

Benim anladığım şudur ki ötv kademeleri arasından en yüksek olan hariç alabilir diyor değil mi? O da şuan maksimum 70 bin TL yani %60 ötv sınırı.. Bu da demek oluyor ki ötv kademesi değişmedikçe veya herkes için yükseltilmedikçe sınır aynı kalacak. %60'lık ötv için sınır 80 bin TL olacak ki bizim sınırımızda 80 bin olsun ben böyle birşey yapacaklarını pek sanmıyorum

%90 engelli olduğum için kendimi suçlu hissetmeye başlıyorum

[FONT=Arial]Devletimiz diyor ki;[/FONT]
[FONT=Arial]Arkadaşlar bakın, malumunuz ülkemizin ekonomik durumu belli. Ben tüm bu olumsuzluklara rağmen art niyetli kullanıma rağmen size ÖTV indirimi hakkını veriyorum. Ama siz ne yapıyorsunuz yok bana 5 yıl çok fazla 3 yıl olsun istiyorum, 1.6 motor yetmez 2000 cc motor istiyorum dediniz, sonra size verdiğim hakkı gittiniz dıdısının dıdısına kullandırıp beni vergi kaybına uğrattınız. Bu nedenle de ben sizin kambağınıza binerim, ahan da biniyorum dedi. Niye çünkü sizi ezmek çok kolay bana herhangi bir yaptırım yapamazsınız,zira veren el benim dedi esti, gürledi. Elimizde bir atımlık oy ile kalakaldık, bakakaldık ve bu yasa meclis gündemine geldi.Akşama sabaha yasallaşır.[/FONT]

[FONT=Arial]Şimdi dışarıdan bakıldığında olay nedir? Skoda oktaviaya binersin superbye binemezsin. Opel Astraya binersin insingiaya binemezsin, vw jettaya binersin passata binemezsin, suzuki vitaraya binersin honda crv ye binemezsin. Haaa illa binmek mi istiyorsun ver parasını bin kardeşim. Parayı veren düdüğü çalar durumuna geldik.

Eeee peki bu duruma nasıl geldik!!!!! Aklıma şarkının şu dizeleri geliyorhemen....
“Kendim ettim, kendim buldum"
Gerek hakkımızı başkasına kullandırarak, gerekse vatandaşlık hakkımızı yanlış kullanarak bu duruma geldiysek hiç kimsede suç aramanın kabahat bulmanın bir yerlerimizi yırtmanın faydası olmayacak. Değil 250 imza 250 bin imza olsa benim bildiğim bu hükümet bu kararından dönmez, Neden dönmez yukarıda saydığım nedenlerden dönmez. Ölümü gösterip sıtmaya razı etmek denir buna. Bakın çok fazla sesinizi çıkarmayın yoksa sizi 3 tekerli motora bindiririme gelecek iş.

EKPS sınavı göstermelik değil mi?
Olması gereken kadronun anca % 20 si 30 u dolu diğer kadrolar boş değil mi? Millet karnını doyurmanın derdinde, şurada 500-1000 kişinin derdine bak bunlar kafayı yemiş dedirtmek açıkcası benim aklıma yatmıyor. Lütfen beni kimse yanlış anlamasın bu +70 bin meselesi bence biraz başka boyutlara gidiyor. Ford Focusu beğenmedin passata binecen, Renault Meganeyi beğenmedin Talismana binecen. Niye? Ben engelliyim o yüzden Ford focus içeriye asfalt sesi veriyor, passat da b uçok daha az, vs. vs. vs....

Yazının ana fikri, elzem ihtiyaçların peşinden koşmak lazım, engelli maaşların ıbiraz daha yaşanabilir seviyeye çekmek gibi, sgk cihaz, protez paralarının tamamının devlet tarafından karşılanması gibi, engelli kadrolarının tamamen doldurulması gibi, sokakların engelsiz yaşam için elverişli olması gibi.Engelli vatandaşa araçları için ÖTV indirimli yakıt verilmesi gibi.

Son söz, başımıza icat çıkarmayın, gaza gelmeyin, gaza gelcekseniz de gerçekten elzem olanlar için gelin. Saygı ve sevgilerimle, kimseyi hedef almadım böyle bir niyetimde asla yok. Sadece kendi adıma görüş ve fikirlerimi saydım. Herkes kendi hür iradesini kullanma hakkına da sahiptir ve buna ben sonsuz saygıduyarım. Kalın sağlıcakla.
[/FONT]

hiç itiraz etmiyelimmi uzaklar... öküzün trene baktığı gibi bakalımmı? ülkemizin ekonomik durumuna ne olmuş? hepsi mercedeslerle geziyorlar neden tasarrruf edilmiyor da engellinin aldığı arabayı kısıtlıyorlar... eğer ki engellinin aldığı arabanın vergisiyle ekonomimiz düzelecekse sesimizi çıkartmayalım

Önce Yahudiler için geldiler,
Sesimi çıkarmadım, çünkü ben Yahudi değildim
Sonra komünistler icin geldiler,
Sesimi çıkarmadım çünkü komünist değildim.
Sonra sendikacılar için geldiler, sendıkacı olmadığım için yine sesimi çıkarmadım

Sonra benim için geldiler

Ses çıkaracak kimse kalmamıştı!!!

UZAKLAR

bu sene dediğin arabalar 60 bin geşlecek sene dolar bir fırlasa en ucuzu olacak 70 binin üzeri o zamanda sen aglarsın aman icat cıkarmayın başımıza diye.Bu yarın hakkı tamamen elinden almak için yolu yapılıyor. Gelecek sene diyecek ki arabalar yuzde 20 zamlandı ama ben bu limiti 2000 tl artırıyorum, ve fiilen araba alamaz hale gelecek engelli. O zamn görecem ben senin gibi vatandaslarımızı.

bLaCkRaCe

Sonunda mantıklı makul konuşan birisi olmuş, maalesef çoğu arkadaşlar imza kampanyasıyla sayı arttırma çabası gibi gerçek dünyadan çok uzak düşünceler içerisinde. Oraya 10.000 imza toplamaktansa cimer'e 100 mail çok daha yararlı olur fakat en yararlısı konuyu medyaya taşımak, gazetelerde haberlerde maduriyetimizi anlatacak bir sesle iletişime geçmek olur. Hayal peşinde koşmayı bırakın da işe yarayacak eylemlerde bulunun.

Ne ilginç yorumlar okuyorum ve şaşırıyorum. Bunlar nasıl fikirler?

Savunulan tez: Polisin biri rüşvet almış.
İstenilen: Efendim bu polislik mesleği suistimal ediliyor, o halde polislik mesleğini lav edelim...

Haksız yere araba alan varsa devletin görevi bunu bulmak. Neden başkasının işlediği suç yüzünden beni cezalandırıyorlar! Bu klasik devlet refleksidir. Denetim yapamadığını alanı toptan kapatmak. Devleti halka karşı korumak. Zira halk potansiyel suçludur... Öyle mi?

Öte yandan devlet ona-buna fütursuzca para harcıyor, lüks makam arabaları alıyor, kamu mallarını kendi malıymış gibi kullanıyor, bütçenin dibi gözükünce ilk tedbir halka çıkarılıyor. Göya 1 yıllığına alınacak olan bu kahredici ÖTV'yi %40-45'ten %60'a neden çıkarıyorsunuz? Bu neden sorgulanmıyor? Yahu dünyanın neresinde %60 + %18 vergi var? 100 liralık arabayı 250 liraya çıkaran ben miyim? Bu kadar vergi insafsızlık değil de nedir?

İki itiraz, biraz yüksek ses çıkardığın zaman neden etiketlenir bu milletin çocukları. İtiraz eden ya gomanisttir, ya teröristtir, ya şucudur, ya bucu? Bırakın Allah aşkına. Bunu söyleyen asıl o yakıştırdıklarıdır.

Derdin adalet mi? Peki,

Bak SYDV'ler kanuna aykırı davranarak hakkı olan parayı engelliye ödemiyor? İki laf et!
3 liralık işi 10 liraya yaptıran ve bunun dünyanın en iyi yatırımı olduğunu savunanlara da iki laf etseniz?
Oluk oluk harcanan kamu kaynaklarına iki laf neden etmezsiniz?
Bak, Körfez Köprüsüne hazineden dünya kadar para ödenecekmiş? Nerede kamu vicdanınız?
3. köprüden geçmeyen arabaların parası ödenecekmiş nerede adalet duygunuz?
Bir partiye mensup değilsen temizlikçi olarak bile işe giremediğin düzene neden iki laf etmezsiniz?
Taşeron işçilere uygulanan ayrımcılığı neden protesto etmezsiniz?

Efendim çok üzülüyormuşmuşlar, çünkü çocuğunun adına 100 binlik arabayla geziyorlarmışmış. Senin üzüntünü sevsinler!

Ben boş boş uğraşarak imza kampanyası başlattım şuan da 293 kişi desteklemiş...hade sende medyaya konuyu taşı da bi işe yara... Oturduğun yerden boş boş yazma!!! Tuxes

Yaww yazmayayım diyorum, karışmayım insanlar kendi hür iradesiyle istediği gibi haraket etsin diyorum olmuyor. Sussam gönül razı değil söylesem olmaz durumundayım.

Sevgili arkadaşlar benim yazılarımın hepsinde dikkat ederseniz! "bence, bana göre" gibi kelimelere bolca yer verilmiştir. Yani yazdıklarım benim doğrularımdır. Size doğru gelmesini beklemek sizleri bir yöne empoze etmek gibi bir düşüncem asla yok. Ben demokrasıye çok sesliliğe ve kişi özgürlüğüne sonsuz inanmış birisiyim, bunu ilk baştan bilmenizi tüm samimiyetimle istiyorum.

Bu sitedeki üyeleri geçtim acaba Türkiye nüfusunun %'de kaçı 100 bin TL üzeri araç alma gücüne sahip, önce bunun farkına bir varalım. Sonra da eğer gerçekten maddi durumunuz iyi ise ne diye ENGELLİ İNDİRİMİ ile lüks araba alacam diye insan tutturur ki, o kadar paran var git 2000 cc arabayı al, öde vergisini, hem bak MTV indirimin de baki, yanı başında duruyor, ÖTV den yararlanamasanda MTV den yararlan. Bu hem insani hemde etik olan değilmidir. Ama bizler hem fındığın içi, hem zeytinin dışı. Hem şoför mahalli hemde cam kenarı istemeyi seven toplum olduğumuz için bu gibi olaylarıda artık çok kanıksamıyorum.

Benim toplumsal olaylara olan tepkimin ne olduğuna, ne olacağına kimse karar veremeyeceği gibi kimsenin de eleştirme hakkı yok @hozgul, çünki beni tanımıyorsun bilmiyorsun. Buradan yazılmış iki satır yazı ile de kimse hakkında erkenden karar vermemek lazım.

Üşenmedim bir liste yaptım kendimce ortaya çıkanlar;
Fiat egea, ford focus, vw jetta-golf, opel astra, renault megane, dacia duster ve sandero, suzuki vitara, toyota corolla, hyundai i30-accent blue-i20, kia cerato-mazda3-honda civic. bunlar şu an itibari ile 70 bin olayına takılmayan arabalar.

Bunları yetmiyor kimseye illada Passat, mercedes, bmw, audi, honda crv, skoda kodiaq olacak niye? Eeee benim cebimde para var ondan. Ama ben azınlık zenginim kamuoyu oluşturmam lazım yanıma adam çekeyim zihniyetine karşıyım. Kimsenin kendi şahsi çıkarları için başkalarını kullanma hakkı yok bu böyle biline!!!!

Bu kadar toplumsal duyarlılık gösteren arkadaşlarımız merak etmeyin üşenmedim geçmiş mesajlarınızada tek tek okudum bu arada. Bakıyorum da diğer olaylarda kimsenin sesi fısı çıkmamış, size dokunmayan yılana hiç karışmamışsınız, şimdi yılan sizin evin orada etraftan yardım çağırmaya kalkışmasın kimse, zira buna hakkınız yok.

Bu ülkede engelli kardeşlerim daha kendilerine üç tekerli motorlu bisiklet alamazken, akülü tekerlekli sandelye alamazken ben (biz) mercedes için bmw için yolara düşemem kimse kusura bakmasın. Varsa paran git bastır paşa paşa al 2000 cc arabanı güle oynaya kullan, dediğim gibi MTV muafiyetinde motor kısıtlaması yok, senelik Mtv'si yıllık engelli maaşından fazla nasılsa, bu bile verilmiş sunulmuş bir artı değerdir anlayabilene.

Kimse beni başka boyutlara çekmeye, siyasi taraftan görmeye kesinlikle kalkmasın, ben burada kendi doğrularımı aktarıyorum, kimseyi eleştirmeden, hakaret etmeden. Bu nedenle de ben nasıl sizin fikirlerinizi okuyup size hakaret etmeden, hicivci bir yazı kaleme almıyorsam sizinde aynı şekilde davranmanızı beklerim. Kötü örnek asla örnek değildir, şimdi herkes başlayacak o vergi siliniyor, bu yat ucuz mazot alıyor onlara ne diye laf etmiyorsun da geldin burada bize akıl veriyorsun. Evet dediğim gibi onlarda devletin en büyük yanlışlarından biridir ve zamanla o konularda mutlaka çözüme kavuşacaktır.

Sonuç olarak kendi görüşüm 70 bin meselesi bence doğrudur, helede etrafda gördüğüm bunca olumsuz olaylardan sonra. Ya kuzgun leşe, ya devlet başa. Ve artık devlet bu konudaki şikayetleri, olumsuz örnekleri görüp tespit ettikten sonra, leşin üzerindeki kuzgunu kovmaya karar vermiştir. Olayın başına geçmiştir.

selamünaleyküm saygıdeğer kaderdaşlarım,

lütfen ve lütfen mış muş falan filan olmuş bitmiş laflarını bırakın eğer bu durumlara kadar düştüysek vay halimize, sizlere tek bir örnek vereyim millete küfür eden cengiz holdingin sahibinin 490 tirilyon vergi borcu bir çırpıda silinince su istimal olmuyorda gariban engelli araba alıncamı oluyor, not engelliye indirimli araba alma hakkı vardır yok şöyle yapmış yok böyle yapmış yok başkası kullanmış bırakın bu işleri devletin denetleme kurumları niye vardır araştırıp bulsun koskocaman bir hakkınız elinizden alınıyor eleştiri yapanları, savunanları anlamıyorum, lütfen ve lütfen mantıklı düşünelerim, saygı ve sevgilerimle hoşca kalın.

Arkadaşlar imza kampanyamız 319 kişi olmuş paylaşmaya devam edelim... Oturduğu yerden hiç bir şey yapmayan bizleri eleştirenleri de umursamayalım bizleri eleştirene kadar kendileri de bir şeyler yapsınlar da görelim...

Alttaki linki tıklayıp imza kampanyasına katılalım bu imza kampanyası otomatik olarak Maliye, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlıklarına, Başbakanlık ve Türkiye Sakatlar Federasyonuna iletilecek..

https://www.change.org/p/www-maliye...m_medium=copylink&utm_campaign=share_petition

engelli kişinin lüx arabası olamaz deniliyor kısaca .yani işçisin sen işçi kal :)

Bahsettiğin araçların içinde olan Focus, Megane, Golf, Mazda 3 gibi modellerin dizel ve otomatik vitesli olanları bir kaç ek donanımla beraber 70 bin lira sınırını geçiyor. Manuel vites kullanamayanların otomatik kullanmasını, veya yakıttan tasarruf etmek isteyen birinin dizeli tercih etmesini de lüks olarak göremeyiz herhalde.

Saydığınız araçların çoğunun bagajına bırak akülüyü normal tekerlekli sandalyeyi bile yerleştiremezsiniz. Normal sandalye sığan bagaja da fazladan bir şey koymanız pek mümkün değil. Bu tür şeyleri sığdıracak ucuz fiyatlı Ford Transit veya Fiat Doblo gibi araçları da önermeyin çünkü güvenli olmayan ticari araçlara binmek zorunda değiliz. Aynısını Dacia Lodgy ve Skoda Rapid Spaceback gibi B sınıfı alt yapısına sahip olan araçlar için de söyleyebilirim.

Dizel motor ve otomatik vites içeren, onun dışında bir takım lükslere sahip olmayan, station wagon kasa D sınıfı araçlar bir ihtiyaçtır. Biz ''özürlüler'' kısa sürede yorulmayan ''sağlam'' insanlar gibi rahatsız araçlara binemiyoruz. Taşınacak eşyadır tekerlekli sandalyedir bunlar için geniş bagaja ihtiyaç duyuyoruz. Almışken de B segmentinden bozma geniş araçlardan da almayalım diyoruz.

Ayrıca Mondeo, Passat, Talisman gibi giriş fiyatı 70-90 bin TL olan araçlarla BMW 3 serisi, Mercedes C serisi, Audi A4 ve Volvo S60 gibi giriş fiyatı 120-140 bin liradan başlayan lüks araçları da aynı kefeye koymayın. Gitsinler o tür arabalardan ötv indirimini kaldırsınlar.

Bilen biliyor. Bu sosyal yardımlaşma vakfındaki memurların hemen hemen tamamı en azından bir kere de olsa ''biz bile senin bindiğin arabaya binemiyoruz'' demiştir. Kimse bu hakkımıza dil uzatamaz. İmkanımız olsa küçük arabaya binerdik.

.

Dün akşam meclise gönderilen torba yasaya baktım ama nerede yazıyor ÖTV 70 bin sınırı bulamadım bulan varsa buradan paylaşırsa sevinirim 70 bin orada başka bir konudan bahseden durum var.

@UZAKLAR

Gönlünüzün razı olmaması, doğrularınız, sen hitabetiniz, sen benim kim olduğumu biliyor musun muhabbeti, eski mesajlarınıza baktım da gibi ifadelerinize bir kenara ayırırsak somut olarak ayrışılan meseleye bakalım... Bu arada devlet başa, kuzgun leşe sözünüze teessüf ederim. Amacını aşmış, belki tashih edersiniz. Etmezseniz de leş de orada devlet de. Bizim derdimiz insan haklarının, adaletin peşinde koşmak, leş ortada, isteyen tünesin üstüne.

Temel karşı çıkış nedir?
1- Devlet engelli olanlarla olmayanlar arasında ayrımcılık yaparak eşitliği bozuyor
2- Devletin paraya ihtiyacı var
3- Amaç ulaşım ise alternatifler var.

Şimdi,

Devlet ve aslında herkes, eşitliği sağlamak için ayrımcılık yapabilir. Bu bazen pozitif edinim ile olur. Örneğin engellilerin kota ile işe girmesi. Yapılan muamelenin eşitliği sağlayıp sağlamadığına, amaç için meşru olup olmadığına bakmak gerekirken, "bunlar köşeyi dönüyor" kabilinden cümleler güptür. Bugün için 200 binlik bir arabayı ÖTV'den istisna olarak 130 bine alabiliyorsak aradaki 70 bin ile köşeyi dönmüyoruz. 5 yıl sonra arabayı sattığımızda yeni bir araba alacak kadar (ve çoğu zaman üstüne koyarak) cebimizde para oluyor. Köşeyi dönenler diye bir söylem gerçek de değil, geçerli de değil.

Devletin paraya ihtiyacı varsa tasarrufa önce kendinden başlayacak. 1000 odalı sarayda yaşayıp, uçak filosu ile seyahat etmeyecek! Belediye başkanı milyonluk makam arabasına binmeyecek! Sırf kaprisi yüzünden yeni atanan bürokrat odasının mobilyalarını değiştirmeyecek! Onun bunun vergi borcunun üzerine çizik atıp bana yaslanmayacak! 20 sene devletin içindeydim ve devletin kime ne kadar para harcadığını çok ama çok iyi bilirim. O yüzden israfın ne olduğuna çok şahidim. Hodri meydan, devlet tasarruf etsin ben de ederim.

Saydığınız arabaların hiçbirine sandalyeler sığmıyor. Mesela benimki sığmaz. Velev ki sığsın, kaliteli araca sahip olmak neden kötü bir şey? Lüks dediğiniz -ki değildir arabaların tercihi komşuya hava atmak için değildir. Güvenlik, hacim, donanım ve teknik özelliklerdendir. Bu arada o arabaları 200 bine çıkaran devlettir! Ben mi dedim %60 ÖTV + 18 KDV vergi al diye? Bu nedir diye sormuyor olmanız hayret edilecek bir durum. Bu kadar vergi de olur mu diyiverin, vallahi anarşist olmazsınız, billahi olmazsınız...

Devletin bu zihniyeti 2.500 TL'lik Çin malı, hiçbir işe yaramayan akülü sandalye ödeneği ile aynıdır. İhtiyacımı karşılamayan yaşamsal araç-gereçlere ulaşımımı devletin sağlaması lütuf değil görevdir. Devlet halkından korunması gereken bir yapı değildir. Halkının refahı için çalışan bir organdır. Devlet ulaşım hizmetini sağlasın, ÖTV de onun olsun KDV de. Hiç gözümde yok BMW de.

Sonuç, devlet bir eline davulu almış diğerine de tokmağı. İşine gelirse dörtlük, kafasına eserse dokuzluk ritm vuruyor. Kimi türkü söylüyor kimisi de uzaktan gazel atıyor. Davulun sesi de pek hoş geliyor...

Aslında engelli indirimi şu amaçla yapılır: Biz engelliler diğer ''normal'' vatandaşlara göre daha kısa sürede yoruluyoruz ve taşınacak eşyalarımız daha çok oluyor. Bu indirim sayesinde ''normal'' vatandaşların küçük sınıf araç alabildiği parayla daha büyük ve daha rahat araçlardan alabiliyoruz.

Türkiye'deki zihniyet farklı. Devlet diyor ki: Siz engelliler fakirsiniz (niye fakiriz veya fakir olmak zorundayız onu da sormak lazım), araba alamıyorsunuz, indirim yapalım da bari ''normal''vatandaşın bindiği araçlardan alın, durumu iyi olanlar da daha üst modelini almasınlar, zaten ne yapacaksınız ''lüks'' araçları? C sınıfı araba al, bagajı küçük diye üzülme, arka koltuğa kimseyi oturtmazsan tekerlekli sandalyeni yanına alabilirsin, akülü sandalyeni de alma bir zahmet, zaten o 2000 lirasını bile karşılamadığımız dandik akülü sandalyeyle anca mahallende dolaşabiliyorsun.. Ha ben bunların hiç birine gelemem diyorsan güvenlikten ödün verip Dacia Lodgy, Fiat Doblo falan al ne bileyim işte.. Hem onlar da araba değil mi ne de olsa 4 tane tekeri var.

Zaten ikinci elde de indirim olmadığından dolayı düşük bütçeli vatandaşlarımız ikinci el geniş bir araba almak yerine 0 km ucuz küçük araçlardan alabiliyorlar. Örneğin cebinde 30.000 TLsi olup üstüne borçla 10.000 TL daha ilave yapan bir engelli 0 km benzinli i10 alabilir. Ama aynı parayla 4 yaşında 2. el dizel C-max alırsan indirim yok. Fakir olup da '2.el almaya razıyım, yeter ki geniş olsun'' dememiz de yasaklanmış durumda. Demek ki bunu bilinçli yapıyorlar. Biz engellileri işimizi görmeyen küçük araçlara mahkum etmeye çalışıyorlar.

https://www.engelliler.biz/forum/sa...laf-eden-sakatfobikler-bulent-kucukaslan.html

Beyefendi, yaşanan bu suistimallerin suçlusu engelliler mi ki ceza engellilere kesiliyor? Devletin kontrol sorumluluğu yerine getirilmiyorsa, engelli yurttaş kuru soğana muhtaç hale getirilip eğitim, iş, kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir otomobil alabilecek ekonomik güce sahip olamıyorsa uygulanan yanlış sosyal politikaların sonucu bu suistimaller yaşanıyorsa bunun suçlusu engelli yurttaş mı?
Devletin ta başından beri engelli yurtaşının sokağa çıkmasından, yüksek öğretime, kariyer planlamasına kadar planını yapması gerekmiyor mu?

Bu sosyal politikalar sadaka kültürü ile yürütülmez. Sakatlar dilenci değildir. Koca bakan zam ve kadro isteyen engelli yurttaşına "Hem engellisin hem sana iş vermişi; bir de kalkmış zam ve kadro istiyorsun. Seninki nankörlük!" diyorsa bu işte bir yanlışlık vardır. Bu zihniyetle sosyal politika yürütülmez. Görünen o ki engellilerle ilgili bu sosyal politikaları yürüten memur ve bürokratlar ve dahi siyasiler engellilere sadaka kültürü ile yaklaşım göstermektedir. Ve hatta bu memur ve bürokratlar içinde benim binemediğim arabaya bu sakat adam nasıl biniyor hasetliği ile bin dereden su getirerek güçlük çıkaranlar vardır ki bunu ben bizzat yakın bir zaman önce yaşadım. Devletin Engelli yurttaşlarının üstün yeteneklerini kullanabilecekleri eğitim ve kariyer planlamaları üç beş kuruşa tenezzül etmeyecekleri projeler geliştirmesi gerekir.

Bir bu kalmıştı içine ... yapmadıkları

Ne istiyorsunuz ya Hu. varsa suistimaller denetimleri arttır rapor verme işlemlerini daha da profesyonel kişilere yaptır.
Sen sıkı denetimi yap(a)ma indirimi kaldır. Ötv zamlarından sonra araba mı kaldı. duster lar bile 80-90 bin bandına çıktı.
Böyle birşey yapılırsa cidden durum vahim demektir.
Bir kaç engelliden muaf tutulan vergiye kadar ihtiyaç duyuyorsa ekonominin vay haline. Allah sonumuzu hayretsin.

UZAKLAR size katılıyorum.
Bende bi engelli olarak bu yasayı Tam destekliyorum, kesinlikle bu yasa su istimallerin önüne geçmesi için güzel bir uygulama olacak, vergisiz fiyat 70.000 TL olması yeterlidir, 70.000 TL vergisiz olan aracın normal değeri 105.000 TL gibi araç oluyor,neyimize yetmiyor :)
Sonuna kadar bu Yasaya destek benden.

uzaklar nikli arkadaş cevremiz hep bahsetinlen dolu malesef onun icin hic birşey imzalamıcam...

İmza kampayaları sadece tıklama olma konusunda siteye fayda sağlamaktan ileri gitmiyor. Bunun için önerim ASP'ye ulaşmak. Bütçe komisyonu üyelerine mail veya telefonla ulaşmak. Başka türlü imkansız engel olmak.

Yine mi ötekileştirildik?

Uzun lafın kısası, "engelliysen lüks araca binemezsin, donanımlı araca binemezsin, konforlu araç senin neyine" demek istiyorlar.

Bizim de, "aman diğer haklarımızdan da oluruz, susalım" diye düşünmemiz isteniyor.

Bence susmayalım! İmza ise imza, BİMER ise bimer (en etkili yöntem) yazalım arkadaşlar...

Bu arada konuyla ilgili kanun tasarısını tam okuyabileceğimiz link var mıdır?

Son düzenleme:
çözüm bana göre toplu olarak bimere yazmaktır beyler üşenmeden yazarsanız herkez için iyi olur.

Döviz kuru ve enflasyonu bilmeden yorum yapanlara gıcık oluyorum. Fiyatlar ne durumda az araştırın. 5 yıl önce 70 bin TL'ye aldığınız araba bugün 120 binden aşağı değil. Herkesin ihtiyacı olan arabanın özellikleri farklı. Parası da yetiyorsa istediğini alır. Dünyada 'orta sınıf' diye bilinen araçlardan fazlasını istemiyoruz. D sınıfı en boş dizel araçlar bile 70 bin barajını geçiyor. Lüks araçlar vergisiz 140 binlerde.. Orta direği eritmek için ellerinden geleni yapıyorlar.

Üst Alt