Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%70 rapor ve 5400 gün ile Emekli Sandığı'ndan hangi şartlarda emekli olabilirim?

Şu an en düşük memur 2379 tl alıyor.2008 sonrası girişliler bunun yüzde 30 eksiği alıyorlar diye biliyorum.

1600-1700 arası olabilir.

"Sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce 25 inci maddenin ikinci fıkrasına göre malûl sayılmayı gerektirecek derecede hastalığı veya engelliliği bulunan ve bu nedenle malûllük aylığından yararlanamayan sigortalılara, en az onbeş yıldan beri sigortalı bulunmak ve en az 3960 gün malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla yaşlılık aylığı bağlanır"

dediniz sigorta girişinden sonra %60 engelli olanlar 5510 göre yine 3960 ve 15 yıl sigorta süresiylemi emekli edilir yoksa kaç yıl olarak degerlendiriliyor forumda bazı arkadaşlarki 16 yıl ve 4320 gün olarak degerlendiriliyor bu konuda bir terettüt var açıklarsanız bilgimiz olur

engelli hakkıyla söyledigim soru
sigorta girişi öncesi ve sonrası diye ayrım yapılmış 3960 15 yılla emekli olmak için
3960 ve 15 yılla emekli olmak için kanun sigorta girişinden önce malul olanlar olur diyor sigorta girişinden sonra %60 ve üzeri raporu olanlar ya malulen oluyor engelli hakkıylada emekli olmak isterse 16 yıl 4320 günle degerlendiriliyor sgk görüşü bu yönde
not: sigorta girişinden önce malul olanlar da zaten malulen emekli olamaz bunlar 3960 ve 15 yıl la emekli edilirler
OturanBoğa

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM!

%60 ve üzeri raporu olup malulen emekli olamayanlar 3960 prim ve 15 yıl sigorta süresi ile emekli oluyorlar (5510/28). Alıntıladığın yazımda buna dair görüşlerimi yazmıştım. Malulen emekli olamıyorsa ama oran %60 üzerindeyse, 3960 prim ve 15 yıl sigorta süresi ile emekli etmeli sgk.

Çok komik bir rakam söyleyim sizlere. Emekli olunca 1.086 tl maaş alacakmışım. Sosyal güvenlik uzmanı hesapladı. Ne dersiniz bu konuda. 5510 sayılı kanun 4C li olarak 2013 den beri çalışıyorum. 2003 de SSK girişim var.

meryez...konuyu açtığınızdan beri 1700 lü 2300 lü rakamlar dönerken bu rakam yanlış anlamayın çok trajıkomik olmuş maalesef....ha ben şahsen şaşırdımmı kesinlikle hayır burası Türkiye!!...2004 girişli kişi 3 bin küsür günle 1800 civarı alırken,ben 88 giriş 5660 günle 1400 alıyorum şu an...yani burası türkiye ve ben şaşırmam burda hibir şeye...geçmiş olsun kolay gelsin..

Emekli maaşları 5510 a göre hesaplanacak 2008 sonrası memurların emekli aylıkları çok çok düşük olacak, bu su götürmez bir gerçek.
Sebebi ise; memurların da prime esas kazanç tutarı sistemine geçirilmesi.
Memurların maaşının önemli bir bölümünü oluşturan yan ödemeler maaşa direkt net olarak eklenmektedir. Yani çıplak maaş haricinde hiç bir yan ödeme kaleminden sigorta primi kesilmekte, dolayısıyla ödenen sigorta primi çok düşük kalmaktadır.
İşçinin en ufak fazla mesaisi de dahil bütün geliri üzerinden prim kesilmektedir.
Bugün orta halli bir memurun prime esas aylık kazanç tutarı asgari ücret seviyesinden çok da farklı değildir.

Evet 2008 sonrası 5510 sayılı kanuna tabi olanlar maalesef düşük maaş alıyor. 4c li memur maaşını söyleyeyim 1000 tl. civarında. Ölene kadar çalışmaya devam.

Ben 2011 yılında emekli oldum.2000 tl aliyorum.meyez siz emekli oldunuz mu? Yoksa çalışmaya devam kararımı verdiniz

3600 TL maaş alırken 1000 TL ile nasıl geçinsin zaten ev kiraları 1000 TL faturaları nasıl ödeyecek 300 TL Doğalgaz, 60 TL Elektirik, 40 TL cep telefonu, 60 TL İnternet, 50 TL su, ne yiyecek, ne içecek çalışırken aldığı 3600 TL emekli maaşı oranında zaten. Türk milleti çalışan emekli çalışırken bile birşey yapamaz sadece emeklilik şartlarını bile ancak çalışırken elde edebilir.

Mustafa bey emekli olmadim.Sizdemi 5510 sayılı kanuna göre emekli oldunuz.Memuriyetiniz varmı.Bana hangi kanuna göre hangi şartlarda emekli olduğunuzu yazabilirmisiniz.Emekliliginiz haýırli olsun.

Üst Alt