Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

74 doğumluyum, 3546 prim günüm ve %94 raporum var. Ne zaman emekli olabilirim?

Prim yattığı için alabilirsin diye biliyorum. Bunun için sigorta müdürlüğüne başvuru yapılmalı...

(vergi indirimi alarak emeklilikmi )(yoksa malülen emeklilikmi)..??

Slm bülent bey

Ben yılmaz ağar
1974 doğumluyum
1989 ssk başlangıcım
3546 iş günüm
rapor oranım %94 ağır özürlü sürekli ve çalışamaz diye bir ibare var

vergi indirimi alabilmek için müracatımı yaptım 10 uncu ayın 1 inde 2010 ama aksilik postada evraklarım koyboldu. şimdi sil baştan yani 4 ay çöpe gitti evraklarımın koybolmasından dolayı ocak 26 ,da tekrar hastaneye sevk ettiler ve oradan yeniden rapor almamı istediler ve yeni rapor aldım oran ve raporda yazan içerik aynı birinci rapordaki gibi yani % 94 ağır özürlü sürekli ve çalışamaz diye yani vergi indirimi ile alakalı bir sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum en kötü ihtimalle Ankara maliye oranı düşürse bile ne kadar düşürebilirki en kötü ihtimalle ikinci derece vergi indirimi alabileceğimi düşünüyorum
bu güne kadar hep vergi indirimi alarak emekli olmayı düşünüyordum ama bir şey kafama takıldı.!!!!

emekli maaşımı hesapla siteden maaşımı hesapladığım zaman yaşlılı emeklisi olarak hesaplattığım zaman 898 tl hesaplıyor sitede malül ve sürekli bakıma muhtaç seçeneğini işaretlediğim zaman bu rakam 1023 tl oluyor ki kaldıki rapor ve engel durumum malül ve sürekli bakıma muhtaç diye geçiyor
sizce yaşlılık emekliliğimi yoksa malül ve sürekli bakıma muhtaç emekliliğimi siz ne dersiniz sizce ne yapmam gerekir,,,

lütfen sizden cvp
bekliyorum teşekkürler…..!!!

Olaya bak ya postanede evraklar kaybolmuş kardeşim arasana hakkını neden kaybolmuş kim kaybetmiş şikayet etsene bulun benim değerli evraklarımı desene para veriyoruz taşıma işi yapsınlar diye..
Sen ayrıca çok uyanıksın hem çalışıp maaş alcaksın hemde sgk dan rapor parası hemde primlerin ödenecek olmaz öle şey rapor alırsan zaten primlerin ödenmez öyle bir uygulama olsaydı 40 ay lık raporlu olduğunuz dönemde 40 ay primleriniz yatardı..
Sürekli bakıma muhtaçlık söz konusu olduğu için erken emeklilik (yaşlılık aylığında da) maaşınıza etki edecek şartlarınız uyduğu için yaşlılık aylığına müracaat edin..

ilker bey vermiş olduğunuz cvp için teşekkür ederim yaşlılık maaş,ında,da bakıma muhtaçlık göz önünde bulundurularak maaş bağlama oranları ona göre artar diyorsunuz yanlış anlamadıysam teşekkürler .!!!

ayrıca sen çok uyanıksın cümlesinden, de hiçbir şey anlamadım hem çalışıp maaş alacaksın demişsiniz hemde sgk,dan rapor parası evet sgk,dan rapor parası alıyorum ama çalışacak durumda değilimki çalışayım kesinlikle çalışmayı düşünmüyorum şimdilik ama allah kısmet ederde sağlık durumum çalışmama mani olmazsa o,zaman düşünürüm çalışıp çalışmamayı ama en az 2.yada 3 sene çalışabileceğimi düşünmüyorum..inşallah yanılırım,da daha kısa sürede işimin başına gecerim... 40 aya gelince sadece geriye dönük yatıra biliyormuyuz diye sormuştum ve yine siz cevaplamıştınız hayır geriye dönük yatıramazsınız demiştiniz ve bende sizin söylemlerizden sonra aydınlandım çünkü bilmediğim bir konuydu teşekkür etmiş ve konuyu kapatmıştım çünkü ikna olmuştum yani herhangi bir hiiiiin,lik düşünmemiştim yada uyanıklık teşekkürler iyiki varsınız gerçekten bazı konularda bilgi sahibi olabilmek için yazıyorum çünkü gerçekten kendi haklarımız,la ilgili hiçbir şey bilmiyoruz en azından kendi adıma birşey bilmiyorum evet şimdi raporlu görünüyorum ama vergi indirimi alamadım hala dediğim gibi evraklar kayboldu ve 4 ay çöpe gitti eğer evraklar kaybolmasaydı ve çalışmış olduğum şirkete ulaşsaydı öncelikle şirketin beni işten cıkarmasını isteyecektim daha sonra istirahat dosyasını kapattırıp 2 ayda isteğe bağlı sigortamı ödedikten sonra emeklilik için müracattta bulunacaktım ama maalesef evrakların başına gelen olaydan sonra biraz daha bekleyecek emeklilik evrakların şirkete ulaşmasını bekliyorum tşkler
bu site,de emeği geçen herkese teşekkür ederim...!!!

Şimdi siz evraklarınızı Ankara'ya yolladınız sonuçlandı ve size geri gelmesinde ptt evrakları kayıp mı etti...

hayır ben evrakları ist vergi dairesi başkanlığına verdim onlarda ankaraya göndermiş ankara eksikleri tamamlamam üzere tekrar raporu ist göndermiş ve detaylı rapor istemiş benden 4.1b ye 4.2b ye göre.. posta barkod no,ya kadar herşeye ulaştım buradan yani ist,dan evrağı teslim alan bayana kadar ulaştım ama bayan derki ben evrakları toplu bir şekilde teslim alıyorum benim teslim aldığım evraklar içerisinde sizin evraklarınız yoktu dedi ve ankara evraklarınızı dosyaya koymayı unutmuş olabilir dedi bunun üzerine bende ankarayı aradım kesinlikle gönderdik dediler ve hatta dosya no ve gönderi sayısını bana verdiler nitekim bulamadık evrakları sonra tek çare ankarayı tekrar aradım ve onlardaki nüshaları fax ,lamalarını istedim ve evraklar elime geldikten sonra hastaneye gittim yeniden istemiş oldukları 4.1b .4.2b ye göre aldım raporu % 94 ağır özürlü diye hastane ist vergi dairesi başkanlığına orasıda ankaraya ankara bir problem cıkarmaz ise şayet oradan,da çalışmış olduğum şirkete sonra şirket bana bana ulaştıktan sonra,da allah kısmet ederse 2 ay isteğe bağlı yatıracağım sigortamı ve emeklilik müracatında bulunacağım yani ilker bey postada derken ptt,de değil,de vergi dairesi başkanlığın,da kayboldu evrak evrağı teslim alan bayanın adınıda biliyorum telefonda,da görüştüm kendiysiyle kendisi,de mahçup onun için çokta üstüne gidemedim mahçup ama hatasını,da kabüllenmiş değil aslında maalesef yine bizim onlara işimiz,in düşeceği için şimdilik şu işlerim bitene kadar mecbur bazı sıkıntılara katlanmak zorundayız maalesef burası türkiye cumhuriyeti bazı alışılmışlıklar değişmiyor..!!şu an evraklarımı,da tel .. takip ediyorum ist vergi dairesi başkanlığın,da hastane göndermiş onlara onlarda ankara,ya gönderecek tel ..takip etmeye çalışıyorum inşallah bir daha kaybolmaz evraklar.. teşekkürler ilker bey ilgilendiğiniz için iyi akşamlar diliyorum size hoşçakalın ....

Ben olsam ilgili memuru valiliğe şikayet ederim evrak nasıl kaybolur ya lütfen sizden rica ediyorum evrak kaybetme hakkında gerekli mercilere müracaatınızı yapınız..

Üst Alt