Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%74 raporum var. Vergi indirimi için nereye başvurmam gerekiyor?

Ben bu hakkı kazandım ama SSK benim özürlü kadrosunda çalıştığımı biliyormu ?
Yada iş yeri bildirdimi SSK ya bu geldi aklıma.
Maaşım yüksek olduğu için indirim parasını bana ödemiyor şirket bende üstelemedim maaşım yüksek diye zaten parası için uğraşmadım emeklilik vede vergi için uğraşmıştım.Ben işçi bulma kurumundan felan kağıt alıp başlamadım direk başladım işe özürlü çalışıp çalışmadığımı nerden öğrenebilirim?
İş yeriyle muhatap olmak istemiyorum bu konu için dışardan kendim nasıl öğrenebilirim bunu ?

Defterdarlığa şahsen başvurup vergi indirim hakkı elde etmişsen, buna karşılık maaşında yapılacak küçük artışı umursamıyorsan, sgk kayıtlarında sakat statüsünün görünüp görünmemesini umursama. Zira hem sgk'da görünmez zaten, hem de emeklilik zamanı geldiğinde sgk senin beyanın üzerine defterdarlığa sorup durumu tespit edecek.

Yalnız, sakat personel kotası ile işe alınmışsan, işveren bunu işkur'a kaydettirmeli; ki sakat personel çalıştırmıyor diye ceza ödemesin.

Üst Alt