Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%75 engelli babam adına araç alabilir miyiz?

Blksr10

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar Benim size bi sorum olacak siteye daha yeni üye oldum. Babam doğuştan işitme engelli ( sağır ve dilsiz) hastane raporu % 75 biz babamın üzerinden araba almak istiyoruz ama işitme engellilerine ötvsiz yani indirimli araba vermiyorlarmış diye duydum doğruluk payı varmıdır bana bi yardım cı olursanız çok sevinirim ve alabiliyosak eğer nasıl alabilirim. Teşekkürler

Bertoned

Arkadaşlar ben Vergi Dairesi ÖTV müdürlüğü ile görüştüm şu an ehliyet için aldığımız rapordaki kodlarla arç alımı için GİB bir bildiri yayınlayacakmış bu karışıklığa son vereceklermiş. Ben onu beklemeyecem oradaki aldığım kodları sağlık raporuma işleteceğim. Sürekli kanun değişen ülkemde sağlama alacağım kendimi

%75 raporla ötvsiz araç alamazsınız
%90 veya ortopedik engelli olması gerekli araç için

Aynen ortopedik engelliler %40 ve ustu eğer ortopedik değilse %90 ve ustu olması gerek

Arkadaşlarında yazdıgı gibi ya ortopedik ya en az 90 olmalı oran

Ortepedık engelde % yoktur isterse %10 olsun .. yanlış bılgılendırme yapmayın ... %90 üstü ve %90 altı diye geçer ...

Üst Alt