Merhabalar.
Bir devlet memuru olarak söylemeliyim ki hep işgüzar memurların çıkardığı sorunlar. 2016 yılında 2011 tarihli (otomatik vites araç kullanır, h sınıfı ehliyet alır ibareli) sağlık kurulu raporu ile ÖTV muaf araç aldım. Bu yıl ehliyeti değişmek için kurula girip bütün gerekli kodları olan raporla ehliyeti değiştirdim. Araç almak için bayiye gittim ama vergi dairesinden döndü. Sebebe gelince sunduğum rapor harici sistemde 2012 tarihli başka bir rapor olduğu o raporu görmeden izin vermeyeceğini söyledi. Eğer o raporda da otomatik vites araç kullanır yazıyor ise sorun olmayacağı aksi takdirde yeni rapor almam gerektiğini söyledi memur.( O raporu hastane sisteminden kontrol ettirdim sadece ÖTV indiriminden faydalanır yazıyor ve bu işime yaramıyor). Adama sol bacağımın diz üstünden kesik olduğunu 2011 tarihli rapor ile daha önce araç aldığımı, 2011 ile 2012 yılı arasında bacağımın tekrar çıkması gibi bir durum olmayacağına göre mağdur etmemesini söyledim. Çok dolandırıcılık oluyor adam %90 engel raporu alıp araç aldıktan sonra SGK dan emekli olabilmek için bir süre sonra başka rapor çıkardığını falan felan anlattı. Yani ayın son haftasında araç alacakken araç alamadım Mayıs'a rapor alsam bile Allah bilir bu ortamda fiyat ne olur cepteki yeter mi? Tamamen saçmalık yani.