Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

8 aylık omurilik felcinde ayak altlarının hissedilmesi ve uyuşma iyi bir şey midir?

vurgun reis

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar 8 ay of lu birinin ayak uyuşması ayak altını net duyması iyi bir durum mu

tabiki iyi bişeydir kontrollerde doktorların bana sorduğu ilk şey ayaklarımda uyuşma olup olmadığı

Tabii ki iyidir :) His ve hareket konusundaki en küçük kıpırtı bile iyiye işarettir.
Bol bol hareket ve motivasyon...

ayak tabanını hissetmesi çok iyiye işaret...fizik tedaviyi aksatmamaya özen gösterin....kasların atrofiye uğramaması ve güçlenmesi için de şart...

Hissin olması demek omuriliğin beyine ileti göndermesi demek.Bu da sorunlu da olsa omuriliğin çalıştığını gösterir.Tam kesilerde his olmaz.Zamanla düzelebilir kesin bir şey söylenemez.Egzersizlerinizi aksatmadan zamana bırakın.

gecmis olsun cok iyi bir gelisme benikide omurilik cok zedeleme var malesef

mutineer901; tekrar gecmis olsun

geçmiş olsun benimde nişanlımın 2 buçuk ay oldu bir hafdadır sag ayak altını hissediyor bu çok umtlandırdı beni

İyiye işaret fakat his olsada hareket olmayabilir, fizik tedavi uzmanından yardım alınız, aksatmaya gelmez, geçmiş olsun.

herkeze geçmiş olsun benim abim ayaklarını tam hissetmezken hastanede yatarken sağ ayagını çok az kıpırdattı.abim bazen ayaklarının çok ağrıdığını söylüyor özellikle ayaklarını yataktan aşagıya sarkıttıgımızda birde yatak ucuna ayakları dayandığında söylüyor geçenlerde abimin üstünü açtık ayakları buz gibi oldu 8 aydır ilk defa söyledi ayaklarının üşüdüğünü.sizce bunlar iyi bir gelişmemi..

faruk34 his olsada hareket olmazmı diyorsunuz.ama bir fizik dr.dan duydum his olmazsa olmaz demişti.bir üstteki yazıma oturan boğadan cevap bekliyorum.

fizik doktoru olmazsa olmaz demiş ama ben ayaklarını hissedemeyen ama yürüyen birini tanımıştım..(tabii of olduktan sonra)..His olması çok güzel gerçekten ama his sinirleriyle hareket sinirleri farklı maalesef..inşallah hayırlısı olur..

his olmadan da hareket geri gelebilir....yani size doktor yanlış bilgi vermiş...

yüksekten düşme sonucunda belinde kırık oluşan bir işçinin hiç hareket kaybı oluşmamıştı ve fakat bacaklarından birinde hiç his yoktu.

his önce gelip hareketin sonradan gelme olasılıgı varmı

evet var....hatta hareketin geri gelipte hissin gelmediği bile görüle bilir... (sizin hastanız için söylemiyorum)

Anlamadım hareketın olması hıssın gerı gelmemesı mı oluyor.?
Hareket var ama hıs yok sımdılık. gelıyoda yavas yavas...
ne demek oluyo

hayır besalti..o anlama gelmez..:) hareket ve his ayrı birşey....sende mesela hareket olayı gelmiş..şimdi hissin geri dönmesini bekliyorsun..umarım tez zamanda o aşamayıda atlatırsın...

benim abim dün ayak parmaklarını kendi istegiyle çok az oynattı bunun devamı olur mu

BENCE DEVAMI OLUR YAVAS YAVAS.............
defnex abla ınsallah hayırlısı ne ıse o olur...:)
olsada olmasada hayat cok guzel yaa...bır ıı haftalıgına doktor benı bekletı cok kızdım ıstanbulla gıdecektım ya...

ayaklara masaj yapan bi makina bağlamak kasları güçlendirirmi

ben omurilik tümör ameliyat olalı 3 sene oldu....solda his hiç yoktu hareket vardı,sağ çok duyarlıydı ama hareket yoktu:( önce rabbim sonra fizyoterapistim ve ailem sayesinde yürüdüm....ama hiç hareketlerimi bırakmadım sabah akşam.şimdi yürüyorum ve sadece sağ ayağımda aksama var sol ayağım hissiz.herkese geçmiş olsun.fzik tedaviye devam....

his iyi olmazmı ya :) inşallah tabanlardan yukarıya doğru ilerler o his..

ben bunu fizyoterapistime sorduğumda bana kendi başına yaptığın en küçük bir hareket bile bu makinelerden daha faydalı demişti... ama siz ayaktaki kan dolaşımını hızlandırmak için bebe yağı ile ayak ve bacaklarına hafifçe ovalayarak masaj yapabilirsiniz faydalı olur...

masaj aleti vücuttaki kan dolaşımını dengede tutar.....
kas kuvvetlendirici aletlerde var..medikalcilerde bulabilirsiniz...eğer kaslarda atrofi yani kaslarda güçsüzlük,kas zayıflığı ve erime varsa kullanın...
eğer yoksa en güzeli sizin ve birazda hastanın gayretiyle yapacağı 3-5 hareket daha kıymetlidir..bunu sakın unutmayın.....

8 aylık of lu birinin ayaklarda az his olması birde ayaklarının ağrıması normalmi yoksa bu ağrılar iyiyemi işaret

arkadaşlar omur ilikten 2 yana doğru sinir çıkışları var. bunlar da kendi aralarında ayrılıp vücudun ilgili yerlerine dağılıyorlar. hareketi sağlayan sinir kanalı ile hissi sağlayan sinir kanalları farklı.
eğer hasar sadece birinde ise yukarıda söylendiği gibi garip durumlar ortaya çıkabiliyor. hareket geri geliyor ama his yok mesela.. ya da tam tersi.

umarım her ikisi de kısa zamanda iyileşir. benim de babam yüksekten düşme sonucu sol bacağı hem hissizsiz hem de hareketsiz. 3.5 ay oldu. karıncalanma olduğunu söylüyor. doktora göre hasar büyük. fakat tuvalet kontrolü geri geldi. biz de ümidimizi yitirmiyoruz. umarım sol bacağı da iyi olur:)

Üst Alt