Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

8 aylık omurilik felcinde ayak altlarının hissedilmesi ve uyuşma iyi bir şey midir?

iyi bişeydir ama unutulmaması gereken sey omurilik felçinde hastalık yoktur hasta vardır,herkesde ve her kesi de farklılıklar olabilir.. acil şifalar ve bol moral diliyorum..

ben yuruyemiyorm amma tam 10 addim atiyorum ve 2 dakiga ayak uste duryorum acaba caba versem sizce yuruye bilirmiyim?????????aranizda addim ata bilen varmi

hissin gelipte hareketin gelmediği oluyomu

ben hastanede yattıgım zamanda biri vardı c seviyesinden hasar vardı.bütün vücudunu hissedebiliyor ayaklarına pamukla dokununca bile hissediyordu tuveletini kendisi klozete oturup yapabiliyordu.ama belden asagısında en ufak bi hareket yoktu 3 sene olmasına ragmen.

of li arkadaşlar ben 12 yıllık of li olarak şuna inandım 1000 tane ofli toplasan görünüşte hepsi aynı olsa ama gerçekte hepsinde ayrı ayrı durumlar mevcut yani tamamen kişiye özel şimdi marak edilen konudaki düşünce ve tecrübelerimi yazarsam
1 his olması veya sonradan his gelmesi çok iyi
2 hiç his olmayabilir ama hareket olabilr
3 his de harekette kısıtlı olabilir
4 hiç his olmayabilir
5 hiç hareket olmayabilir
6 his olmayan bölgede karıncalama olabilir
Bu ve buna benzer olasılıklar mevcuttur ama bunların her hangi birisinin olması hastanın iyileşeceğini göstermez hiç his ve hareket olmayan birisinın belli bir oranda iyileşme gösterebileceği gibi azda olsa his ve hareketi olan birisi olduğu yerde kalabilir hiçbir iyileşmede olmayabilir. tabiiki bazı iyi gelişmelerin olması hastayı moral motivasyon yönünden yüksek tutacağından daha iyi sonuçlara yol açabilir bizlere düşen zor olanı yapmak ümitsizliğe kapılmadan yılmadan düzenli hareket yapmak düzenli yaşamaya çalışmak zor sıanav bize düşen başarmak değil başarmak için mücadele vermek Allah hepimizin yardımcısı olsun

9 aylık of lu birinin ayak ağrıması ayak uyuşması birde pamuğun sürtülmesini hissetmesi ileride yürümesi için bir şansmı

alo

:)ben yuruyemiyorm amma tam 10 addim atiyorum ve 2 dakiga ayak uste duryorum acaba caba versem sizce yuruye bilirmiyim??????cvb yazarsanz sevinirm

gul1;
bak ne güzel diyorsun 10 adım attım 2 dk ayakta durabiliyorum çaba göstersem yürüyebilirmiyim hedef küçült 15 adım atmaya çalış 4-5 dakika durmaya çalış bunlara çaba göster bunları gerçekleştirince daha fazlasını yapmaya çalış arkadaşım hemen kısa vade de yürümeyi değilde yapabildiklerini geliştirmeye çalış bu daha verimli olur senin için inşallah başaracaksın...

sag ol

arex11;

geliştirmeye çalışiyorm onceden 1 daqqa duruyordm simdi 2 ve benim hedefim yuruye bilmek insallah basalcam

ewt benım bacagımda hıs yok arka grup olarak ama hareket var...

hareket olması çok güzel inşallah daha da gelişir senin adına sevindim...

arex11;
saol zaten su bastonlardan bı kurtulsam :( ayak bılekelrımı hıc oynatamıyorum :( en buyuk sorunum bu ..

Arkadaşlar , bel seviyesinde, omurilikten cıkan ,kauda ekina ( at kuyruğu ) şeklinde sona doğru dağılan , mesane, baldır, bir kısmı ayağa yayılan, bu esrarengiz sinir ağına bağlı kaslarda, değişik belirtiler olan, yanma, kramp, kasılma, gevşeme, his ve benzeri şeyler olabiliyor.Bazen ayağımızın veya baldırımızın bir yanını hıssederken, iki santim sonrasını hissedemiyoruz.Bu karmakarışık sıstem, calışan kas sinir ağının, çalışmayan komşu kasın hareket veya his fonksiyonunun yerine gecebilmektedir.Bunun için fizik hareketlere devam etmeliyiz.Omuriliğe en uzak olan ayaklar, bu işten nispetini alamayan tek uzuvlardır.Bu yuzden coğunlukla ayaklar hareket etse bile ayak fonksiyonlarımız gec gelebilmektedir.Hatta hiç gelmeyip, bileklerimiz düşüyor, bilek hareket fonksiyon kaybına uğruyor, ve geri gelmesi imkansız gibi(düşük ayak)

Kafanızı fazla karıştırmadım inşanlah.

seviye c7 arkadaşlar benim abim 10 aylık oflu birbuçuk aydır ankara ftr araştırmada yatıyor. hisleri normal olmasada var tuvalet hisside az ayaklarının üşüdüğünüde hissediyor.hastanede ayaklardan kalçaya kadar tahta bağlanıp ayağa kaldırıp dengede durması sağlanıyor. kalçadan adım attırmaya çalışıyorlarmış.

bunlar iyi bir gelişmemi. tahtayla başlayıpta sonra kendi yürüyen var mı.

lütfen cevap....

HERKEZE ÇOK GEÇMİŞ OLSUN.

tahta eklemlerin kitlenmesini sağlıyo yani dizlerin bükülmemesini sağlıyo tahtalarla yüüyebilirse ki gayret ederse yürür uzun yurume cihazı yaptırırlar onunla daha rahat yürür bu esnada kasları güçlenir ayaklarına hareket gelirse bunları çıkartır tabi hareket gelmesede hayatında büyük kolayylık saglar devamn etsin ddurmasın böyle olan kim var dersen benn cihazlarla yürüyorum geçmiş olsun..

Bunlar iyi gelişmeler tabii. Daha iyi olması için aynen devam...

Üst Alt