Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
8 yıldır anksiyete, 4 yıldır okb hastasıyım. Rapor alabilir miyim?
@samedo99, Hayır Aile Hekimliği’ne gidince veya başka bir yere giderseniz size Anammez Formu denilen hikaye şikayet ve öneri söylenir. Epikriz ise yatış yapılmıştır hasta bir şekilde taburcu edilmiştir.
@Myhres, Bu tanıyla fazla oran vereceklerini zannetmiyorum hastalığın şiddeti ve bağımlı kısmı olmak zorundadır ama %30’ı geçmez bu 2 tanıyla bilginiz olsun yatış yapılmadığı da var ayrıca
Merhaba benim bildiğim kadarıyla yatış şartı diye kesin bir kural olmayabilir ancak önemli olan hastalığın süresi şiddeti ve günlük yaşamı ne kadar etkilediği bende yatış yapmadım ama yıllardır düzenli psikiyatri kontrollerine gidiyorum ve ilaçlarımı düzenli olarak kullanmaktayım
Yani rapor çıkıp çıkmaması tamamen heyetin yaptığı tıbbi değerlendirmeye bağlı
@Myhres, Aileniz ile gitmeniz önemlidir. Tamam mı çünkü Psikiyatrik Hastalıklarda
Aile ile gitmeniz ekstra puan almanız demektir. Yatış olmadığı sürece düşük oran olabilir.
@Myhres,
Merhaba ben de OKB hastasıyım geçen hafta heyete girdim ve yüzde 40 kısmen düzelen şeklinde çıktı bana bugün raporum sisteme düştü . Siz kesinlikle alırsınız çünkü yönetmelikte OKB hastalığında tam iyilesmemişseniz kesinlikle oran çıkıyor yüzde 40 oluyor genelde . Ben de çok tereddüt ettim ama çok rahat verilir siz vakit kaybetmeden bence heyet için gün alın .
Yatış olmasi yüzde 60 gibi bir oran istiyorsanız işinize yarar . Benim yatisim hiç yoktu . Sadece düzenli gitmeniz önemli son 6 ay düzenli gitmisseniz eğer rahatlıkla çıkar size yüzde 40. hatta size oranları da yazayım kafanızda netleşsin
-tedavi ile tam düzelen yüzde 0
- tedavi ile kısmen düzelen yüzde 40
- tedavi ile hiç duzelmediyseniz yüzde 60
Oranlar bu şekilde
Hocam çok teşekkürler bu bilgilendirme beni mutlu etti. Üniversite hastanesine gidiyorum randevu alıp süreci başlatacam. Olmadı epikrizi alıp devlet hastanesinde denerim