Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%80 raporum var. Malulen emeklilik için dava açtım, ama hala emekli olamıyorum!?

hayrettin-nami1

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Eylül 2016 Güncel:

Yavuzyıldız79 ,nihayet 7 yıl uğraştan sonra yargıtaya giden adli tıp genel kurul raporu 6 ay gibi sürede onama kararı ile sonuçlandı.Mahkeme şimdi gerekçeli kararı verecek,6 yıllık birikmiş paramı alacağım,Allah nasip ederse,inşallah.Mevlam tüm sıkıntılardaki kardeşlerimizi de refaha ulaştırsın,işleri rast gitsin,umduklarına nail etsin.Soruları ve bilgi istiyenleri cevaplayabilirim.saygılar.

Bülent bey kardeşim 4 yıldır malülen emekli olmayı bekliyorum.2 yıldır da mahkemedeyim.7 aydır da adli tıp dan haber bekliyorum.Üstüne üstelik bir de hakim değişmiş, bugün gittim duruşmaya tekrar ertelendi. Ne yapacağımı şaşırdım.Artık kazanamasam davayı benim % 80 ağır özürlü süreğen özürlü raporum var. Bu raporla maliyeden vergi indirimi almadan sgk.dan özürlü olarak emekli olabilirmiyim.Artık derler ya kına geldi diye bana da kına geldi bu işlerden. 4 tane sgk.dan 4 tane de mahkeme kararı ile rapor var hale emekli edecekler. 4 yıldır sürüm sürüm sürünüyorum.Bülent bey kardeşim lütfen bana bu ağır özürlü raporumdan emekli olabilirmiyim.Yaş 54, sgk.da gün 4000.

Bilgi verirseniz sevinirim.
Selamlar.

Hayrettin bey,
yaşınızdan ssk girişinizin eski olduğunu düşünüyorum 1990 ve öncesi ssk girşiniz var ise 15 yıl 3600 güne tabi olursunuz.vergi indirim hakkı kazanıp erken emekli olmak istiyor iseniz bir iş yerinde 10 gün kadar ssk lı olmanız ve bu süre zarfında Maliye veya Mal müdürlüğüne elinizdeki mevcut raporlar ile vergi indirim hakkı için müracaat etmeniz gerekli 40% üstü vergi indirim hakkınız onaylanır ise sgk ya müracaat ederek hemen emekli olabilirsiniz.
Not:Mahkeme sürecini nasıl etkiler vergi indirim hakkı ile emeklilik bilemem uzmanından bilgi almanızı öneririm.

İlker bey, evet 1976 da sigorta başlangıcım var.2050 gün ssk,dan1950 gün bağkur dan.Son olarak 2006 da 125 gün sigortalı çalıştım, ve sigortadan malülen emekliliğe başvurdum.Acaba maliyeden vergi indirimi alıp emekli olursam 4 yıl önceki başvurumdan geçerli olurmu.Yeni gelen hakim de 10 ayın 18 ne atmış mahkemeyi.Adli tıp da da dosyalarım var , hala cevap gelecek.Artık muayene yemi çağıracaklar ,yoksa dosyaya göremi karar verecekler,bilemiyorum.Acil cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.Saygılar.

Ertuğrul bey, evet ssk.dan.Sigorta başlangıcım 1976

Eğer raporlar malulen emekliliğinizi destekler durumda ise, 4 yıldır beklemişsiniz madem, biraz daha bekleyin derim. Sonuçta mahkeme lehinize karar verirse 4 yıllık birikmiş maaşı alırsınız. Bu az bir şey değil...

Eğer başvurunuz olumsuz sonuçlanırsa, o zaman İlker'İn yazdığı gibi -malulen değil- erken yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz. Son 2520 primin fazlası ssk mı yoksa bağkur mu?

İyi günler Bülent bey,ilk sigortam 1976 da başladı 1998 kadar 1900 gün,0n dan sonra 2000 nin 10 . ayından sonra 1875 gün bağkur, ve daha sonra en son 125 günlük sigortam var.Her halde pirimim 3900 gün ediyor.Bu şekilde benim 2520 günlük pirim fazlası sizce bağkur mu yoksa sigortamı.Bana göre her halde bağkur olsa gerek. Şube şimdiye kadar Sigortadan malülen emekliliğimi başlattı.Ama sizin düşüncenizi anlayamadım.8 tane rapor var hepside %80 ağır 4. evre,raporun biri bronşektazi+ağır koah %80 süreğen çalışamaz diye malülen yerine özürlü raporu vermişler. Ben de bu raporu sonunda değerlendirebilirmiyim diye sizden fikir almak istiyorum.Verdiğiniz ve vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler. Saygılar.

İyi günler Bülent bey kardeşim,Allah korusun Mahkemeyi kaybedersek, 2 yıllık mahkeme parası ne kadar tutar bana bu konu hakkında bilgi verirseniz sevinirim. Çünkü ben giriyorum davaya avukat tutamadığımdan.Maddi açıdan bayağı çile çekiyorum.7 yıldır çalışmadıymıdı her şeyi düşünür oldum.Düşene herkes vuruyor,en yakınların bile.Saygılar ,Selamlar.

Bence olumsuz düşünmeyin. İnşallah mahkeme lehinize sonuçlanacak...

Elinizde oran bulunan rapor varsa, o raporu başka amaçlar için de kullanabilirsiniz.

Mahkeme sonucunda ne kadar masraf çıkar inanın bilemiyorum.

Teşekkürler Bülent bey kardeşim.Acaba raporumu ne gibi başka amaçlarda kullanabilirim.Selamlar,Saygılar.

Bülent bey çok teşekkür ederim.Çok bilgilendirdiniz, çok yardımcı oldunuz.Allah da sizin yardımcınız olsun.Saygılar,Teşekkürler.

inş bu arkadaşın mahkeme lehine oldugu gibi sizlerin ve ebnimde lehimize olur dert çekmeden bal yenmez miş inş o niyetle çaba göstermekteyiz allahım hayırlısını versin haklarımızda

İyi dünler Bülent bey kardeşim. Biliyorsunuz benim şu an malülen emeklilik davam 5 yıldır devam ediyor.Hakim adli tıpa sevk etti. Orada muayene oldum 1 sene dosya gelmedi.6. ayın 15 .inde dosya geldi.Yeniden benden SFT. ve akciğer filmi istediler,bu nasıl iş yaa,bu ne bahtsızlık.Hem muayene ediyorlar hem de yeniden muayene istiyorlar.Madem öyle koskoca yolu bana niye çektirdiniz. Mahkemede 10-09-2013 tarihine atıldı.Bende filmleri çekilip gönderdim.Benim sizden bir ricam olacak.E- devletim de 55 yaşında yaşlılıktan emekli olabilirsiniz diyor.Acaba ben şimdi yaşlılıktan emeklilik için dilekçe versem malülen emeklilik davam düşermi,yoksa kazanılmış hakkım devam edermi.Teşekkürler.

Hay ben böyle adaletin!

Emekli olursanız sanırım davanız düşer. Ama diğer yandan emekliliği de gerçekleştirmiş olacaksınız... Aslında hakim davayı açtığınız tarihten itibaren maaşı bağlayacak olsa, bekleyin derim. Ama büyük olasılıkla en son raporun tarihi itibarı ile başlatır emekliliği...
Bilemedim vallahi. Bu kadar beklediniz 9. aya kadar da bekleyin bence. O davanın sonucuna göre yaştan dolayı emekliliğie başvurursunuz

Teşekkür ederim Bülent bey.Yalnız ,önceki hakim dilekçeyi verdiğin günden beri maaşını alırsın dedi. Siz de son rapor tarihinden sonrasını alırsınız diyorsunuz. Böyle bir bilgi veya böyle sonuçlanmış bir dava var mı.
Çünkü benim en son raporum 24.06.2013 tarihi itibari ile hem üniversiteden hem de Adli tıp dan gelecek raporlardır. Yani 3 aylık bir zaman dilimi olmuş oluyor. O halde benim SGK.nu mahkemeye verip bunca çile çekmeme ne gerek vardı. Bunca yıldır niye bekleyeyim. Adaletse mahkeme adaletli davranacaktır mutlaka .Güveniyorum adalete

Teşekkür ederim

hayrettin abi senle konuşmak istiyorum benide adlitıpğa sev ettiler eklermisin görüşelim dur_hasan@hotmail.com sevinirim eklersen bir birimize yararlı oluruz inş kazanılmış dava var ve ilk müracaatından onayladılar toplu maaşı aldı

bülent bey mahkemeyi kazandım ama sgk. av. tı temyize gönderdi.YARGITAY MAHKEMENİN KARARINI BOZMUŞ.3 tane adli tıp raporu var.. onlarada raporlar arasında uyuşmazlık var diye adli tıp raporları ile sgk.yüksek bilmem ne kurulunun 1 tane raporu arasında ve benim 9 tane hastane raporlarım arasında uyuşmazlık var diye yargıtay,ne mahkemenin malülen emekli olabilir kararını bozma nedeni göstermiş.nasıl bir yol izlemeliyim,lütfen acele cevap vermenizi rica ederim.

hayrettin amca öncelikle gecmiş olsun ..yazdıklarını okuyunca alayınada............*benimde itiraz dilekcesine yüksek salık kurulu cevabı yüzde 60 ın altında demiş, bende mahkemeye verecektim ama senin durumunu okuyunca vazcazdım ALLAH YARDIMCIN OLSUN

Vicdansız, ceberrut insanların yaşadığı bir toplum burası! Her kurum vatandaşa eziyet çektirmek için çabalıyor...

Şimdi yerel mahkeme ne derse onu yapmamız lazım. Ya yine bir hastaneye sevk eder ya da kararına direnir... Avukat ne diyor bu aşamada?

4 yıllık süreci silmeyi göze alsak, 5510 sayılı yasanın 28. maddesine göre 3960 primle bağkurdan Yaşlılık emekeliliğinden yararlanabileceksiniz. Ama bu süreci başlatırsanız 4 yıllık maaş çöpe gider.
Süreç daha da uzar mı, bu önemli...

sızın davalık bır tarafınız yokkı sızın 15 yıl ıle 3960 gün ıle malülen emeklü olursunuz ben ısın yerınıze 1260 gun ssk lı olurdum vergı ındırımı ıle emeklı olurdum bosuna dava etmışsınız bagkurluda olsanız davalık bır tarafı yok

Bülent bey cevap verdiğiniz için teşekkürler. biliyorsunuz benim avukatım yoktu. ben davaya girerek kazandım davayı.
KARŞI TARAFIN AVUKATINI DİYORSANIZ,o yüksek sağlık kuruluna itiraz etmemişim diye, artı ,yargıtay benim avukatım olmadığı için avukat giderini benim ödememi istememiş, ona karşı çıkıyor. Halbusuki benim ilk raporumda emekli olamassın diyince, SGK.na ben hastayım ,yeniden malülen emeklilik için muayene olmam için itiraz dilekcesi yazip teslim ettim,o da dosyamda var.

Bu arada bende baktım olmuyor,bir avukatta ben tuttum. 6.5 yıl önce kabul etmeyen avukat şimdi avukatlığımı %15 şini alarak kabul etti. kazanma durumu olabilir dedi. ne yapayım artık yoruldum ,başka çarem de kalmadı.

Bülent bey ayrıca ben bağkurdan değil sigortadan giriyorum.benim sigortam bağkurdan 120 gün fazla. Ben yaşdan dolayı emekliliğe gittiğimde sen sigortaya 1976/04 de girmişsin emekli olamazsın, eğer 1 ay öncesi girmiş olsaydın 55 yaşında emekli idin dediler. şimdi ise 59 yaşında ancak emekli olabilirsin dediler.
eğer benim bu raporları gösterip emekli olma durumum varsa , lütfen bilgilendirirseniz sevinirim.

acele cevap beklerim.Saygılar.sevgiler.

onlwolf

teşekkür ederim Mehmet.ALLAH SENİN DE YARDIMCIN OLUR İNŞALLAH.SAKIN MALÜLEN EMEKLİLİK İÇİN MAHKEMEYE BAŞ VURMA.Eğer benim kadar dayanacaksan ver. ben bunun bu kadar süreceğini bilseydim baş vururmuydum hiç.Bu süreç 5 yılı tamamlayacakmış.yoksa araştırma tam yapılmadı diye hiç bir adli kurum ve sgk.u yapılanları kabul etmiyor.boşuna uğraşılmış oluyor.senin ne kadar günün var bilmiyorum ama ,eğer özürlü emeklililk şartlarını tamamlıyorsan sgk.na baş vur ,özürlü raporu alacağım diye .hastaneden raporu al. vergi indiriminide al.emekli ol.sakın mahkemeye baş vurma sürünürsün.her 3 ayda filmler,damarlar delik deşik ,hastalığına göre çileler,sürünmeler,psikolojik bozukluklar,çalıştırmadıkları için maddi sıkıntılar,aile huzursuzluklar, daha neler neler.7 yılda hesapla ne kadar kanserijon madde giriyor vücuduna.sakın ha,sakın, gözüm.ben yandım sizler yanmayın.Allah'a emanet ol. selamlar.

hayrettin amca senin yazdıklarını okuyunca mahkemeye vermekten caydım 2-3 avukata danıştım HALLEDERİZ dediler , ama baktımkı hallolan ben olcam vazcaydım .2022 maaşına başvurdum . onaylanmış ama henüz maaşı alamadım , olsun sonunda toplu olarakta olsa alıcam .. ayrıca 1800 pirim günü + 9ay askerlik borçlanmasıyla malülen emekli maaşım enson kasım2014 te 480tl idi ,, özürlü maaşım ise 430 felanmış ,,,aradaki fark için bukadar KEPAZELİK , SENİ OKUYUNCA CEKİLMEZ DEDİM VAZGEÇTİM..
erken emeklilige gecemiyorum prim günüm yetmiyor.. özür oranım yüzde 80 agırözürlü sürekli.. ssk başlangıç 01/01/1999 prim günsayım 1800+9ay askerlik ödedim+ 9ayımdaha var ... dediginiz gibi hastanenin adını duymak bile insanı sogutuyor ,13 YILDIR kac ameliyat +okadarda ilac tedavi ... son bişiydaha yazıcam ama ÖYLEBİR ZAMANDAYIZKİ HAKKINI ARAMICAKSSINIZ , YA HIRSIZLIK EDECEK YADA AMAN DİCEK DİLENCİLİK EDİN DİYOLAR ,,
hırsızı ceza evinde yediriyolar içiriyolar +++ ,,,dilenciyede +++++,,,, sen hakkını istedimi yıllarca böyle sürünüyosun.... İYİKİ SİZİ OKUMUŞUM yoksa bukadar rezalete bende maruz kalacaktım

ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN

Adalet mülkün temeli değil, hırsız, uğursuz, it kopuk mülkün temeli olmuş şu hale bak ! Bu durumda inşallah dünyanın sonu yakındır çünkü adaletin olmadığı yerde insan yaşamaz. Hz. Ömer (R.A) mezardan çıksa da adaleti tekrar yerine koysa diyesi geliyor insanın vallaha !

Üzülme fazla mehmedim.Alnımıza Mevlam ne yazdı ise,o gelir, onu göreceğiz,ALLAH sevdiği kullarına böyle musibetler verirmiş ki ahirette fazla ceza çekilmesin diye.ALLAH DAN gelene boynumuz kıldan ince olmalı,ama kulundan gelene değil.Bu çileler kulundan,çünkü adamlar alıyor maaşı,atıyor imzayı,yatıyor upuzun.Çileyi çekse bilecek, mazlumun halini anlayacak.Ama nerde o.Bana halden anlayanı getirin demişler,bunlar bizim yaşadıklarımızı yaşamamışlar ki halden anlasınlar.Yine üzülme mehmedim ,biz bu dünyada çekeriz,inşallah MEVLAM AHİRETİMİZİ güzel ederde orda çekmeyiz, cennetinde buluşuruz.Bizler insan olarak birbirimizi sevmek zorundayız, ben sizleri ,ve sizin sahsınız dan insanlığı seviyorum.AYRICA MAHKEMEYE VERMEDİĞİNE DE ÇOK SEVİNDİM.Çünkü değmez o kadar çile çekmeye.Tekrar ALLAH A emanet ol.ALLAH yardımcın,yardımcımız osun.Sevgiler.

bende kazandım ama sgk av tabi itiraz hakkını kullandı temyizdeyim 10 aydır şimdi ele almışlar incelemede diyor bakalım ne olur hayırlısı inş

%40 sanrısal bozukluk tedaviyle çalışma olanağı veren bu tür bir rahatsızlıktan dolayı kurumlar kişiden vasi isteyebilirmi???

durhasan inşallah kazanırsın.bir kaç kere seninle sohbet edeyim dedim ama, ben sohbet işlerinden pek anlamadığım için site içerilerine giremiyorum.bu yüzden hakkını helal et.temyize giden doyaların%90 bozuluyor.inşallah ,yarabbim seninki bozulmazda emekli olursun .eğer bozulursa dosyan, durhasan, avukat tut.daha beter olmadan.çünkü ben tuttum.yoksa işin içinden çıkamıyoruz.Allah yardımcımız olsun.saygılarımla.

Üst Alt