Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

85 db işitme kaybı ile işitme cihazından fayda görür müyüm?

Pnrpnr

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
85 db kayıp. Konuşmayı ayırt etme sıfır. Hangi marka model işitme cihazları iş görür. Ya da koklear implant mı çözüm

Onu baştan söyleyeyim odyometris ciler bilir yani benim işitme kaybım 93-95 db bu arada 95 yılından beri aynı odyoya gidiyorum antalyada merkezde altınses işitme cihazları diye yazıyor çetin altınbaş.

@Yusufjosep,

Bende duyuyodum aslında ama suan sadece cizirti duyuyorum cihazdan verim alamiyorum. Başka cihazlar da denediler. Sesi yükseltince de ses patlamaları cizirtlar şeklinde sesler. Az bisey kısınca da hiç duymuyorum.

Merhabalar, işitme sisteminin en kritik yapılarından biri iç kulakta bulunan salyangoz (koklea) yapısıdır. Salyangoz içinde kabaca iki tip tüy hücresi bulunur: iç ve dış tüy hücreleri. Dış tüy hücreleri, özellikle zayıf seslerde, salyangoz içindeki titreşimleri aktif olarak güçlendirerek işitme sisteminin hassasiyetini artırır. İç tüy hücreleri ise bu titreşimleri elektriksel sinyallere dönüştürür ve bu sinyaller işitme siniri aracılığıyla beyne iletilir. İşitme kaybı hafif veya orta derecede ise sıklıkla salyangoz içerisinde dış tüy hücreleri dediğimiz kısım hasar görür. Biz de böyle durumlarda sesleri onun yerine güçlendirsin diye işitme cihazı uygulaması yaparız. Ancak ileri/çok ileri derecede işitme kaybında iç tüy hücreleri de sıklıkla büyük oranda hasar görür. Böyle bir durumda kulağa gelen ses dalgaları elektriksel sinyallere dönüştürülemez ve sadece "basınç veya titreşim" olarak algılanır. Böyle durumlarda en ideal çözüm biyonik kulaktır yani koklear implant.

Bu sistem iki parçadan oluşur; iç parça ve dış parça. İç parça implant kısmıdır ve KBB cerrahı tarafından salyangoz içerisine yerleştirilir. Dış parça ameliyattan yaklaşık 1 ay sonra ameliyat yarası iyileşince takılır ve ayarlanır. Dış parçaya gelen ses kablosuz radyo dalgaları ile iç parçaya aktarılır ve iç parça bu uyaranları "iç tüy hücresi" gibi elektriğe çevirerek doğrudan işitme sinirine aktarır. yani elektriğimizi kendimiz üretmeye başlarız. Bu sistem, üniversite veya Eğitim Araştırma Hastanelerinde uygun aday olduğunuz takdirde ücretsiz yapılır.

Sevgiler.

@Pnrpnr, Cihaz olarak ultra power denilen cihazlar lazım ancak konuşmayı cihazla ayırt edemiyorsanız koklear implant gerekir. (Sensöri nöral işitme kayıpları için)

Üst Alt