Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
%85 oranlı raporum var. Malulen emeklilik için başvurdum. Sonuç ne olur?
ben 2009 yılında ankilozon spondolit %40 rapor aldım
2014 yılı malulen emeklilik için müracat ettim ve red edildi
2015 yılında nisan ayında ankilozondan %79 hpt b%30 toplamda %85 rapor verdiler
2015 eylül ayında tekrar malulen emeklilik için müracat ettim
toplamda 1941 gün primim var
ssk kayıt 2004
acaba ne sonuç çıkar yardım eder misiniz
bagkur girişim 05.05.2005 toplamda 766 gün daha sonra çalışan ve istege baglı prim yatırıyorum ssk primim 1175 gün
dogum 1960
askerlik 20 ay askerlikten 90 gün prim yatırdım
bu konuda bana yol gösterin yardımlarınıza çok ihtiyacım var şimdiden cevaplarınız görüş ve önerileriniz için çok teşekkür ederim
Durumunuz uyar mı bilmiyorum ama, maluliyet cetveli'ne göre aşağıdaki haller maluliyeti gerektirir:
C. Ankilozan spondilit veya diğer spondiloartropatilerde omurga tutulumunda
1. Dorsolomber veya servikal omurganın uygun görüntüleme tetkikleri ve fiziksel muayenede vertikal pozisyondan (sıfır dereceden) 50° veya daha fazla fleksiyonda ankiloze olması.
veya
2. Dorsolomber veya servikal omurganın uygun görüntüleme tetkikleri ve fiziksel muayenede vertikal pozisyondan (sıfır dereceden) 30° veya üzerinde (50°’den az) fleksiyonda ankiloze olması ve herbiri en az orta derecede olmak üzere iki veya daha fazla organ/vücut sisteminin tutulması.
selam admin yönetici üye arkadaşlar öncelikle allah herkese saglık sıhhat mutlu huzur şifa versin 2007 yılından belli as hastasıyım yıllar geçtikçe hastalıgım ilerledi bazı ihmalkarlıklar ve hayatın zorluklarından deyim
2009 yılında %40 almıştım ve enson nisan 2015 vergi indirimi için bi yerde çalışan görünerek vergi indirimi almak için %85 onaylandı
şimdi istege baglı prim yatırıyom %85 ankilozondan %79 hpt b %30 hesaplamada %85 arkadaşlar
ögrenmek istedigim şu tek hastalıktan %79 veriliyorsa bu malulen emeklilik için müracaata nasıl bir sonuç çıkabilir
17.12.2015 HEYETE GİRDİM SONUCU BEKLİYOM vergi indirim raporum sürekli malulen olmadıgını var sayarak ne zamana kadar geçerli bu rapor
dog.1960
ssk kaydım 01.05.2005
toplam prim gün sayım 1971.
askerlik 20 ay 1980
son 2520 primin fazlası isteğe bağlı olursa (emeklilik zamanı geldiğinde sgk sevki ile yeni rapor almanız gerek):
son 2520 primin fazlası ssk'lı (4a) olursa (bugün elde ettiğiniz sürekli vergi indirimi size emekliliği de sağlayacak. yeniden rapor almanıza gerek olmayacak):
bülent bey şöyle deyim şuan 2005/2007/ arası tarım bagkurum var ve 1205 gün istege baglı primim var hala istege baglı yatırıyom 510 gün askerlik borçlanmam kaldı
bu 2520 günü askerlik borçlanması ile yaparsam istege baglı olarak sayılırmı
Borçlanma yaptığınız tarihte bağkurlu iseniz primler bağkur, ssk'lı iseniz ssk statüsünde sayılır.
Eğer başvuru esnasında sigortalı değilseniz, o zaman en son hangi statüde sigortanız var idiyse, borçlanma da o statüde olur.
vallahi bülent bey bu pazartesi ulaştı şükür önümüzdeki haftada sgk saglık kurulunda görüşüllür sanırrım
bilgisi tecrübesi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum
malesef %60 iş gücü kaybı oluşmadıgından red edilmiş oysaki tek hastalıktan %79 ankilozon spondolit vergi indirim raporum var nasıl iş anlamakta zorluk çekiyorum
Bu konuda yardımcı olacak arkadaşlardan tecrübelerinden yararlanmak adına yardımlarını bekliyorum yüksek saglık kuruluna iyi bir itiraz dilekçesi nasıl olur iyi bir dilekçe örnegi varsa paylaşmanızı rica ediyorum
maluluen emeklilik şanstanda öte imkansız gibi bir şey çünkü malulen emeklilik ile ilgili yasalar prodüsürler inanın tamamen saçmalıklarla dolu
akıl akıldan üstündür derler buna istinaden sizlerden şu fikri danışmak ihtiyacı duyduyorum %85 onaylı vergi indirim belgem var bu vergi indirimi ile emeklilik için tam 1080 güne ihtiyacım var bu 1080 prim günümü yatırayım yoksa yargı yolunamı baş vurayım... tabi bu yargı yolu yüksek saglık kurulundan red gelirse baş vuracagım yol
devletin engellilere malulen emekliligi yasalarla belirledigi halde sonra kendi devlet kurumu olan bir yerde o hakkı verdirmemek için ne dolaplar dönüyor kendimi bildigim için hareket kabiliyetim dahi kalmadıgı halde bir engelliye bin dereden su getitirmeye çalışılıyorsa pes demek lazım böyle kagıt üstündeki varda yok sayılan yasalara
yüksek saglık kurulun tahminen işlemler ne kadar zaman içerisinde biter
kontrol şartını yüksek saglık kurulumu bölge saglık kurulumu katar
________
yüksek saglık kurulu şöyle bir karar vermiş .ara karar ilgili üniversite hastahanesine sevkine
bu ne anlama geliyor bilgisi olan arkadaşlar
________
yüksek saglık kurulu üniversite hastahanesi FTR ve ramatoloji sevk etti yüksek saglık kurulunun bu konuda sevk almış arkadaşlar veya böyle bir konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar yardım ve bilgilerinizden faydalanmak istiyorum
itirazım sonucu yüksek saglık kuruluna giden dosyam incelenip beni üniversite hastahanesine FTR VE RAMATOLOJİ sevk ettiler Bu ne anlama geliyor şunuda belirteyimki tedavimin çogu üniversite hastahanesinde oldu ve hala arada sırada giderim bu konuda bilgi sahibi arkadaşlar bilgilerinize ihtiyacım var
malulen emeklilik için bölge saglık kurulunun red kararına karşı yapılan itiraz sonucu yüksek saglık kurulunda görüşülen dosya üniversite hastahanesine fizik tedavi ve ramatoloji sevk etmesi sizce avantajmı dezavantajmı
Bence bu yeni sevk olumlu bir gelişme. Yapılan itiraz kağıt üzerinde değerlendirilip red kararı da verilebilirdi! Hastaneden tüm tetkikler doğru ve detaylı şekilde yapılsın, sgk lehte karar verecektir.
tam 1 yıl sonra evraklarım yüksek saglık kuruluna gitti şimdi kurulun kararını bekliyecem merak ettigim malulen emekliligim onaylanırsa kontrol şartı katılırsa bu kontrol şartını sgk bölge saglık kurulumu yoksa yüksek saglık kurulumu katar
malulen emekliligim red kararına karşı yüksek saglık kuruluna yapılan itiraz sonucu yüksek saglık kurulu ara karar ile beni üniversite hastahanesine sevk etti üniversite hastahanesinde yapılan tetkikler tahlilller vs sonda dosyam tekrer yüksek saglık kuruluna yollandı
şimdi bu dosyamın sonucunu nerden nasıl ögrenecem yüksek saglık kurulundanmı yoksa maluliyet saglık kurulu daire başkanlıgındanmı
varsa telefon numarası mümkünse arkadaşlar çünkü yüksek saglık kurulu aramama ragmen cevap vermiyor maluliyet saglık kuruluda cevap vermiyor telefonlara bunu nerden ögrenecem
maluliyet saglık kurulları na giden dosya takip edecegim veya soracagım bir telefon bilen varmı
Bülent bey size bir fikir tanışacam şuan itibarı ile ssk kaydım 12 yıl oldu toplam prim gün sayısı 510 gün askerligimi borçlanırsam 2900 eder malulen emeklilik için tam 2 yılda 2 defa başvurdum son baş vurum büyük ihtimalle bu hafta içinde ya red yada onaylanır sizden asıl sorup fikrinizi almak istedigim şudur 1 nci derece vergi indirim belgem var ve 2015 yılında aldım şuan engelli işçi alımı var bu maluliyeti beklemeyip işemi girsem yoksaeksik olan 700 günü doldurup vergi indirimi ile 3600 günümü doldursam fikrinizi alarak sizce ne yapmalıyım
Slm. Ben su an sizin yazdiklarinizi hepsini Okudum. Malulen emekilik icin Bas vurdunuz. Malulen emeklik su demek benim bildigim Calisamaz durumda olanlar icin Devlet Malulen emklik yolu acmis.Siz simdi ben CALISACAGIM diyorsunuz.
Tabiki Malulen emekli olamasiniz demeki durumunuz iyi. yanlisim varsa düzeltim LÜTFFN Tskl
malulen emekli olan çalışamaz bunu biliyorumda demek istedigim bu bu hafta içinde ya evet yada hayır kararı çıkacak bu bir haftayı beklersemmi iyi yoksa var olan şuanki işi kaçırmama adına soruyorum yoksa çalışma gibi bir niyetim yok artı çalışacak durumdada deyilim
yoksa red olunursa ister istemez eksik olan 700 günü tatmamlayıp beklemek 700 günüde istege baglı yatırmaktansa asgari ücretimi alıp ssk primide iş veren yatırması 2 yıl beklem ek az deyil inşallah onaylanır diye dua edip bekliyorum
hazırda olan işi kaçırmama adına fikir edinmek istedim
çalışacak durumda olsam malulen emeklilik için 2 defa müracaat etmezdim maddi durumum müsait olmadıgı için istege baglı 4 yıldır yatırıyom yapıracak durumum kalmadıgı için bir tanıdık vasıtası ile bir işe girip 2 yılımı böylece tamamlamam için yardımcı olunacak özel sektörde